Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Lisans Programları

Turizm Fakültesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Gastronomi ve Mutfak Sanatları



Program Tanımları
Kuruluş
Kazanılan Derece
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Olanakları

Program Çıktıları

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 9900000106 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ -I Zorunlu 2 0 0 0
2 196000101100 GENEL TURİZM Zorunlu 2 0 0 0
3 9900001157 KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 0 0 0
4 196000101107 MESLEKİ GÜVENLİK VE İLK YARDIM Zorunlu 2 0 0 0
5 196000101104 MESLEKİ YABANCI DİL-I Zorunlu 4 2 0 0
6 196000101106 MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 0 0 3
7 196000101105 MUTFAK PLANLAMASI Zorunlu 2 0 0 0
8 196000101102 MUTFAK TERMİNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 0
9 196000101101 SERVİS TEKNİKLERİ Zorunlu 2 0 0 0
10 9900000113 TÜRK DİLİ - I Zorunlu 2 0 0 0
11 9900000114 YABANCI DİL - I Zorunlu 2 0 0 0
12 196000101103 YİYECEK TARİHİ Zorunlu 3 0 0 3
Toplam 27 2 0 6
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 9900000206 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - II Zorunlu 2 0 0 0
2 196000102102 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 0 0 3
3 196000102100 DİJİTAL OKURYAZARLIK Zorunlu 3 0 0 0
4 196000102103 GENEL İŞLETME Zorunlu 2 0 0 0
5 196000102105 GIDA MEVZUATI Zorunlu 3 0 0 3
6 196000102101 GIDA TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 0 0 2
7 196000102104 MESLEKİ YABANCI DİL-II Zorunlu 4 2 0 0
8 9900000213 TÜRK DİLİ - II Zorunlu 2 0 0 0
9 196000102106 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Zorunlu 3 0 0 0
10 9900000214 YABANCI DİL - II Zorunlu 2 0 0 0
Toplam 26 2 0 8
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000103000 3. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 196000103102 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 3 0 0 3
3 196000103104 MESLEKİ YABANCI DİL-III Zorunlu 4 4 0 8
4 196000103100 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 0
5 196000103101 MUTFAK UYGULAMALARI-I Zorunlu 3 3 0 0
6 196000103103 MUTFAKLARDA ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 3
Toplam 19 8 0 14
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000104000 4. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 196000104102 MENÜ PLANLAMA Zorunlu 2 0 0 0
3 196000104104 MESLEKİ YABANCI DİL-IV Zorunlu 4 4 0 0
4 196000104101 MUTFAK UYGULAMALARI-II Zorunlu 3 3 0 0
5 196000104103 OSMANLI SARAY MUTFAĞI Zorunlu 2 1 0 0
6 196000104105 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
7 196000104100 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 0 0 0
Toplam 16 9 0 0
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000105000 5. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 196000105102 DENİZ MAHSÜLLERİ Zorunlu 1 1 0 0
3 196000105100 DÜNYA MUTFAKLARI-I Zorunlu 2 0 0 0
4 196000105104 MESLEKİ YABANCI DİL-V Zorunlu 4 0 0 0
5 196000105101 MUTFAK UYGULAMALARI-III Zorunlu 2 2 0 0
6 196000105103 SOĞUK MUTFAK Zorunlu 2 2 0 5
Toplam 14 6 0 5
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000106000 6. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 196000106102 ANADOLU MUTFAĞI VE YÖRESEL YEMEKLER Zorunlu 2 0 0 0
3 196000106103 ÇORBA KÜLTÜRÜ Zorunlu 2 1 0 0
4 196000106100 DÜNYA MUTFAKLARI-II Zorunlu 2 1 0 0
5 196000106104 MESLEKİ YABANCI DİL-VI Zorunlu 4 0 0 0
6 196000106101 MUTFAK UYGULAMALARI - IV Zorunlu 3 3 0 0
Toplam 16 6 0 0
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000107000 7. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 196000107101 BİLGİSAYAR Zorunlu 2 0 0 0
3 196000107100 BİTİRME PROJESİ Zorunlu 0 2 0 0
4 196000107103 İLERİ PASTACILIK VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Zorunlu 2 1 0 0
5 196000107104 MESLEKİ YABANCI DİL-VII Zorunlu 4 0 0 0
6 196000107105 SAKATATLAR VE MUTFAKLARDA KULLANIMI Zorunlu 2 1 0 0
7 196000107102 SOSLAR VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Zorunlu 2 0 0 0
8 196000107106 ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 0
Toplam 17 4 0 0
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000108000 8. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 196000108104 MESLEKİ YABANCI DİL-VIII Zorunlu 2 2 0 0
3 196000108101 ŞERBETLER Zorunlu 2 1 0 0
4 196000108103 TATLILAR VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Zorunlu 2 0 0 0
5 196000108102 YEMEK SÜSLEME SANATI Zorunlu 2 1 0 0
6 196000108105 YİYECEK - İÇECEK SOSYOLOJİSİ Zorunlu 2 0 0 0
7 196000108100 YİYECEK -İÇECEK PAZARLAMASI Zorunlu 2 0 0 0
Toplam 14 4 0 0
 
3. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000103105 ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER Seçmeli 3 1 0 0
2 196000103106 EMEK ÇEŞİTLERİ VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 1 0 0
3 196000103107 MUTFAKLARDA TEDARİK YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 1 0 0
4 196000103108 VEJETARYEN MUTFAK Seçmeli 3 1 0 0
5 196000103111 ALMANCA-I Seçmeli 3 1 0 0
6 196000103112 RUSÇA-I Seçmeli 3 1 0 6
4. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000104106 YENİLEBİLİR ENDEMİK BİTKİLER Seçmeli 3 1 0 0
2 196000104107 ULUSLARARASI MUTFAKLARDA PEYNİR ÇEŞİTLERİ Seçmeli 3 1 0 0
3 196000104108 ŞARAP BİLİMİ VE KÜLTÜRÜ Seçmeli 3 1 0 0
4 196000104109 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 1 0 0
5 196000104111 ALMANCA-II Seçmeli 3 1 0 0
6 196000104112 RUSÇA-II Seçmeli 3 1 0 0
5. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 190000000000 AKADEMİK TÜRKÇE Seçmeli 2 0 0 0
2 196000105105 ÇİKOLATALAR Seçmeli 3 1 0 0
3 196000105106 GELENEKSEL ZEYTİNYAĞLILAR Seçmeli 3 1 0 0
4 196000105107 MOLEKÜLER MUTFAK Seçmeli 3 1 0 0
5 196000105111 ALMANCA-III Seçmeli 4 0 0 0
6 196000105112 RUSÇA-III Seçmeli 4 0 0 0
7 196000105113 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 4 0 0 0
8 9900000148 BİLİMLERİN DİLİNDEN YARATILIŞ Seçmeli 2 0 0 0
9 9900000149 SAĞLIKLI YAŞAM, MANEVİ BAKIM VE DEĞER Seçmeli 2 0 0 0
6. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 111111 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMASI Seçmeli 1 2 0 0
2 196000106105 KAHVE KÜLTÜRÜ Seçmeli 3 1 0 0
3 196000106106 SALATALAR Seçmeli 3 1 0 0
4 196000106107 MAKARNALAR Seçmeli 3 1 0 0
5 196000106111 ALMANCA-IV Seçmeli 3 1 0 0
6 196000106112 RUSÇA-IV Seçmeli 3 1 0 0
7 9900000000 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
7. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000107107 MUTFAKLARDA ÜRÜN GELİŞTİRME Seçmeli 2 0 0 0
2 196000107108 FÜZYON MUTFAK Seçmeli 2 0 0 0
3 196000107109 SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM Seçmeli 2 0 0 0
4 196000107110 BESLENME FİZYOLOJİSİ VE METABOLİZMASI Seçmeli 2 0 0 0
5 196000107111 ALMANCA-V Seçmeli 2 0 0 0
6 196000107112 RUSÇA-V Seçmeli 2 0 0 0
8. DÖNEM SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 196000108107 APERATİFLER Seçmeli 2 0 0 0
2 196000108108 ULUSAL VE ULUSLARARASI GIDA MEVZUATI Seçmeli 2 0 0 0
3 196000108109 TURİZM VE ÇEVRE Seçmeli 2 0 0 0
4 196000108110 RESTORAN VE CATERİNG YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
5 196000108111 ALMANCA-VI Seçmeli 2 0 0 0
6 196000108112 RUSÇA-VI Seçmeli 2 0 0 0
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr