Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000108103 | TATLILAR VE ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 4 | 8 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Tekniğine ve ürünün özelliğine uygun pasta ve tatlı yapımını öğrenmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Kıyılarak yapılan hamurun özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar, uygulamalarını yapar | 2 | Kıyılarak yapılan hamurun özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar, uygulamalarını yapar | 3 | Sütlü tatlıların özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar, uygulamalarını yapar | 4 | Hamur tatlılarının özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar/sıralar. | 5 | Meyve tatlılarının özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar/sıralar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Ders; pandispanya, pastacı kreması, krem şanti, ganaj, pasta çeşitleri,Yaş pasta uygulamaları, Kutlama pastaları, özel pastalar, mini pastalar, cup cake, çikolata tatlıları, çikolata dekorları konularından oluşmaktadır |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Pastacılığın genel kuralları özellikleri, besin değeri | | | 2 | Besin değeri hesaplamaları | | | 3 | Pandispanya, pastacı kreması, krem şanti uygulama basamakları | | | 4 | Hammadde seçimi ve Pandispanya, pastacı kreması, krem şanti yapımı | | | 5 | Ganaj hazırlamada dikkat edilecek hususlar, çikolatalı pasta yapımı | | | 6 | Ganaj hazırlama ve çikolatalı pasta uygulaması | | | 7 | Meyveli yaş pasta uygulamaları | | | 8 | Yağ pasta yapımı ve meyvelerle süsleme uygulaması | | | 9 | Şeker hamuru yapımı, modelleme ve kaplama teknikleri, uygulamaları | | | 10 | Şeker hamuru şekil çalışması | | | 11 | Şeker hamuru ile kaplanmış Cup cake, kukis uygulamaları | | | 12 | Cup cake yapımı | | | 13 | Mayalandırarak Yapılan Hamurlar | | | 14 | Mayalı hamur uygulamaları | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Mastering The Art of French Cooking ,Julia Child
Dünya Mutfağı Tatlı Tarifleri, Boyut Yayınevi
Tatlılar Pasta ve Kurabiyeler, Sis Yayıncılık |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 100 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 40 | 1 | 40 |
Final Sınavı | 40 | 1 | 40 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | 5 | | | | | | | ÖÇ2 | | 4 | | | 4 | | | | | | 4 | | | ÖÇ3 | | | 5 | | | 4 | 4 | | 5 | | | 5 | 5 | ÖÇ4 | | | | 4 | | | | 4 | | | 3 | 4 | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|