Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000102104 | MESLEKİ YABANCI DİL-II | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Gastronomi bölümü öğrencilerinin mesleki alanda gerekli olabilecek İngilizce becerilerini geliştirmek ve gastronomi-mutfak sanatları alanındaki ingilizce terimleri öğrenmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Verilen İngilizce bir teknik metnin ana fikrini açıklar ve konuyu özetler | 2 | Dinlediği İngilizce sunumda değinilen önemli başlıkları açıklar ve konuyu özetler | 3 | Basit İngilizce teknik metinleri Türkçe’ye çevirir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
YOK |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
YOK |
Dersin İçeriği |
Gastronomi alanında çeşitli konularda teknik terimlerin ingilizcesinin öğrenilmesi,
üretim prosesleri, akım şemaları, etiket bilgisi düzenleme gibi çeşitli konularda ingilizce pratikler,
çeviri,
makale yazım,
cv hazırlama,
iş yazışmaları |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Tanıtım | | | 2 | Okuma alıştırmaları | | | 3 | Okuma alıştırmaları | | | 4 | | Okuma alıştırmaları | | 5 | Dinleme alıştırmaları | | | 6 | Dinleme alıştırmaları | | | 7 | | Dinleme alıştırmaları | | 8 | Writing alıştırmaları | | | 9 | Yazma alıştırmaları | | | 10 | | Yazma alıştırmaları | | 11 | Konuşma alıştırmaları | | | 12 | Konuşma alıştırmaları | | | 13 | | Konuşma alıştırmaları | | 14 | Genel tekrar | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Öğretim üyesinin hazırladığı ders notları
Reader at Work - I
Reader at Work - II |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | YOK |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 6 | 84 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|