Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000103107 | MUTFAKLARDA TEDARİK YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 2 | 3 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Mutfaklarda tedarik zinciri yönetimi, satın alma süreçleri ve stok kontrol yöntemlerini öğretmek, sürdürülebilir ve verimli tedarik stratejileri geliştirebilme becerisi kazandırmaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mutfaklarda tedarik zinciri yönetimi süreçlerini kavrayarak etkin planlama yapabilme. | 2 | Satın alma ve stok yönetimi tekniklerini kullanarak maliyet kontrolü sağlayabilme. | 3 | Sürdürülebilir ve etik tedarik yöntemlerini uygulayabilme. | 4 | Tedarik sürecinde kalite kontrol ve gıda güvenliği standartlarını değerlendirebilme. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
YOK |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
YOK |
Dersin İçeriği |
Bu ders, mutfak işletmelerinde tedarik zinciri yönetimi, satın alma stratejileri, stok yönetimi, maliyet kontrolü ve sürdürülebilir tedarik uygulamalarını kapsamaktadır. Öğrencilere, mutfaklarda kaliteli ve güvenilir malzeme tedarikine yönelik stratejik yaklaşımlar kazandırılarak, sektörün dinamiklerine uygun kararlar alma yetkinliği sağlanacaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mutfaklarda tedarik yönetimine giriş: Temel kavramlar ve süreçler | | | 2 | Tedarik zinciri yönetimi ve lojistik süreçler | | | 3 | Satın alma stratejileri ve tedarikçi seçimi | | | 4 | Stok yönetimi: Teknikler ve uygulamalar | | | 5 | Maliyet kontrol yöntemleri ve bütçeleme | | | 6 | Yerel, ulusal ve uluslararası tedarik zinciri | | | 7 | Gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemleri | | | 8 | Ara sınav ve genel değerlendirme | | | 9 | Sürdürülebilir tedarik yöntemleri ve etik uygulamalar | | | 10 | Teknolojinin tedarik zinciri üzerindeki etkileri | | | 11 | Tedarik yönetiminde dijitalleşme ve veri analitiği | | | 12 | Restoranlar ve otellerde tedarik planlaması | | | 13 | Kriz dönemlerinde tedarik yönetimi ve alternatif çözümler | | | 14 | Genel değerlendirme ve vaka analizi | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Öğretim Üyesi'nin ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | YOK |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı | 1 | 60 | 60 |
Derse Katılım | 1 | 50 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|