Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000105103 | SOĞUK MUTFAK | Zorunlu | 3 | 5 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu derste soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğretim Üyesi M. Murat CEYLAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | 1- Salata ve salata sosları hazırlamak, | 2 | 2- Ordövr, meze ve sandviç hazırlamak | 3 | 3- Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlamak, | 4 | 4- Soğuk tabak ve dekor hazırlamak |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
YOK |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
YOK |
Dersin İçeriği |
Soğuk mutfağın tanımlamak, soğuk mutfak çeşitleri ve ilgili kavramlar
Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak
Salataları hazırlamak
Mezeleri hazırlamak
Mezeleri hazırlamak
Ordövr çeşitlerini hazırlamak
Soğuk sandviç hazırlamak
Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak
Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak
Soğuk büfe yemekleri hazırlamak
Soğuk büfe yemekleri hazırlamak
Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak
Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak
Final Sınavı |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Soğuk mutfağın tanımlamak, soğuk mutfak çeşitleri ve ilgili kavramlar | YOK | YOK | 2 | Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak | YOK | YOK | 3 | Salataları hazırlamak | YOK | YOK | 4 | Mezeleri hazırlamak | YOK | YOK | 5 | Mezeleri hazırlamak | YOK | YOK | 6 | Ordövr çeşitlerini hazırlamak | YOK | YOK | 7 | Soğuk sandviç hazırlamak | YOK | YOK | 8 | Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak | YOK | YOK | 9 | Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak | YOK | YOK | 10 | Soğuk büfe yemekleri hazırlamak | YOK | YOK | 11 | Soğuk büfe yemekleri hazırlamak | YOK | YOK | 12 | Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak | YOK | YOK | 13 | Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak | YOK | YOK | 14 | Final Sınavı | YOK | YOK |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Ders Kitabı: Ders hocası tarafından hazırlanan ders notları, görseller. Yardımcı Kitaplar: The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger: The Art and Craft of the Cold Kitchen. John Wiley and Sons İnc, New Jersey. Turkan, C. (2012). Mutfak Teknolojisi. Cemalturkan Yayınları, Bolu. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | YOK |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 20 | 20 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|