Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
196000105103SOĞUK MUTFAKZorunlu355
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu derste soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğretim Üyesi M. Murat CEYLAN
Öğrenme Çıktıları
11- Salata ve salata sosları hazırlamak,
22- Ordövr, meze ve sandviç hazırlamak
33- Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlamak,
44- Soğuk tabak ve dekor hazırlamak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
YOK
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
YOK
Dersin İçeriği
Soğuk mutfağın tanımlamak, soğuk mutfak çeşitleri ve ilgili kavramlar Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak Salataları hazırlamak Mezeleri hazırlamak Mezeleri hazırlamak Ordövr çeşitlerini hazırlamak Soğuk sandviç hazırlamak Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak Soğuk büfe yemekleri hazırlamak Soğuk büfe yemekleri hazırlamak Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak Final Sınavı
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Soğuk mutfağın tanımlamak, soğuk mutfak çeşitleri ve ilgili kavramlarYOKYOK
2Soğuk sosları ve marinatları hazırlamakYOKYOK
3Salataları hazırlamakYOKYOK
4Mezeleri hazırlamakYOKYOK
5Mezeleri hazırlamakYOKYOK
6Ordövr çeşitlerini hazırlamakYOKYOK
7Soğuk sandviç hazırlamakYOKYOK
8Zeytinyağlı yemekleri hazırlamakYOKYOK
9Zeytinyağlı yemekleri hazırlamakYOKYOK
10Soğuk büfe yemekleri hazırlamakYOKYOK
11Soğuk büfe yemekleri hazırlamakYOKYOK
12Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamakYOKYOK
13Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamakYOKYOK
14Final SınavıYOKYOK
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders Kitabı: Ders hocası tarafından hazırlanan ders notları, görseller. Yardımcı Kitaplar: The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger: The Art and Craft of the Cold Kitchen. John Wiley and Sons İnc, New Jersey. Turkan, C. (2012). Mutfak Teknolojisi. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
YOK
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav12020
Final Sınavı12020
Derse Katılım14456
Bireysel Çalışma14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)152
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ1             
ÖÇ2             
ÖÇ3             
ÖÇ4             
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr