Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
196000106100DÜNYA MUTFAKLARI-IIZorunlu365
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Coğrafya, tarih, Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika mutfak kültürlerinin oluşumu üzerindeki kültürel sistemlerin rolünü öğrenmek; Bu mutfakların özel mutfak teknik ve bileşenlerini tanımak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Mutfak kültürünü açıklayabilecektir.
2Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilir.
3Dünyadaki mutfaklarda yapılan yemek çeşitlerini uygulayabilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika'daki mutfaklarını şekillendiren coğrafi, iklimsel ve tarihsel etkilere odaklanarak incelenmesi; Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika mutfaklarının hazırlanması, tadımı ve değerlendirmesini kapsar.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Dünya Mutfak Kültürü
2Dünya Mutfak Kültürü
3Çin Mutfağı
4Hint Mutfağı
5Japon Mutfağı
6Kore Mutfağı
7Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları Uygulaması
8Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları Uygulaması
9Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları Uygulaması
10Orta Doğu Mutfağı Uygulaması
11Orta Doğu Mutfağı Uygulaması
12Orta Doğu Mutfağı Uygulaması
13Orta Doğu Mutfağı Uygulaması
14Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan) Uygulaması
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2104, ISNB: 978-975-06-1863-5, 2016.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma17070
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma18080
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)152
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ1     5       
ÖÇ2      3  5   
ÖÇ3       44    
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr