Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
196000101101SERVİS TEKNİKLERİZorunlu112
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinin yapıldığı tüm alanlarda tüketici ile buluşulan son nokta olan servis sürecinde gerekli olan temel bilgi ve becerileri edinmesini sağlamaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Her türlü servis yöntemini öğrenir
2servis personellerini ve tanımlarını öğrenir
3Mutfaklardaki araç-gereçleri öğrenir
4Masa düzeni ve serviste hijyen kurallarını öğrenir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Her türlü servis yöntemi, servis personeli, araç-gereçleri, masa düzeni, serviste hijyen kurallarının öğretilmesi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Giriş
2servis yöntemi
3servis yöntemi
4servis yöntemi
5servis personeli
6servis personeli
7servis araç-gereçleri
8servis araç-gereçleri
9servis araç-gereçleri
10masa düzeni
11masa düzeni
12masa düzeni
13serviste hijyen kuralları
14serviste hijyen kuralları
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Önerilen Kaynaklar Axler B H, Litrides CA. Ctyles of Food Service, Food and Beverage Service, John Willey & Sons. USA 1990. Brown G, Hepner K, Deegan A. Food Service Preparation, Introduction to Food and Beverage Service. Blackwell Scientific Publication. London 1996 Türksoy, A.2002. Yiyecek ve İçeceklerin Servisi ve Sanitasyonu. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi. Turhan Kitapevi. 2.Baskı.S.331.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma13030
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma13030
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)62
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ14            
ÖÇ2 5           
ÖÇ3  4          
ÖÇ4   5         
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr