Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
196000105101MUTFAK UYGULAMALARI-IIIZorunlu355
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Süt ürünlerinin, yumurta bazlı yemeklerin, sebzelerin, sosların ve et/balık sularının uygulamalı olarak öğretimi.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Nilgün DEMİREL İLİ
Öğrenme Çıktıları
1Süt ve yumurta bazlı yiyecekler hazırlayabilir.
2Sebze yemekleri hazırlayabilir.
3Çeşitli soslar ve et/balık suları hazırlayabilir.
4Menü planlama ilkeleri doğrultusunda çeşitli menüler geliştirir.
5Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olur ve uygular.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Mutfak Uygulamaları-2
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Süt ürünleri, temel yumurta kullanımı, süt ve yumurta bazlı temel tarifler, sebzeler, sebzelerin pişirilmesi, sos ve et/balık sularının hazırlanması.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Süt ürünlerine giriş
2Süt ürünleri ile temel tarifler
3Öğrenci uygulamaları
4Temel yumurta kullanımı ve saklama koşulları
5Yumurta bazlı temel tarifler ve uygulamaları
6Öğrenci uygulamaları
7Sebzeler, saklama koşulları ve çeşitleri
8Ara sınav
9Sebze ve çeşitlerinin ön hazırlığı ve pişirme çeşitleri
10Öğrenci uygulamaları
11Soslar
12Soslar
13Et/balık suları
14Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
The Culinary Institute of America (2006). The Professional Chef. (8th ed.), Gisslen, W. (2010). Professional Cooking. (7th ed). New Jersey: John Wiley & Sons, Inc. Otel İşletmelerinde MUTFAK YÖNETİMİ/ Prof. Dr. Ahmet Aktaş, Doç. Dr. Bahattin Özdemir
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav12020
Final Sınavı12525
Derse Katılım14684
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12020
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)159
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ15            
ÖÇ2 5           
ÖÇ3  5          
ÖÇ4   5         
ÖÇ5    5        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr