Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000101106 | MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 1 | 1 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Mikroorganizmaların önemini, gruplarını ve genel özelliklerini, üretilme ortamlarını, kontrol altına nasıl alınabileceklerini, mikrobiyoloji laboratuvarında uyulacak kuralları, alet ve ekipmanları, analiz öncesi hazırlık ve sonrası işlemleri, ekim ve sayım yöntemlerini, grup, cins veya tür bakımından mikroorganizmaların tanımlanmalarını temel düzeyde kavratmak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mesude Figen DÖNMEZ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bitki Koruma alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirmek, bu alandaki problemleri çözmeye yönelik öneriler geliştirebilmek. | 2 | Bitki Koruma alanındaki uygulamalarda karşılaşabilecek öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilmek. | 3 | Bitki Koruma alanında veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanmak. | 4 | Bitki Koruma ile ilgili sektörlerde sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilmek. | 5 | Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi kazanmak. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Mikroorganizma grupları ve önemi, gelişme şartları, çogaltma ve kontrol altına alma yöntemleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, mikrobiyolojinin tarihçesi | | | 2 | Mikroorganizma grupları, Prokaryotik mikroorganizmalar | | | 3 | Prokaryotik mikroorganizma grupları | | | 4 | Prokaryotik mikroorganizma grupları | | | 5 | Ökaryotik mikroorganizma grupları | | | 6 | Ökaryotik mikroorganizma grupları | | | 7 | Ökaryotik mikroorganizma grupları | | | 8 | Virüsler, bakteriyofajlar ve virüs benzeri enfeksiyon ajanları | | | 9 | Mikroorganizmalarda beslenme | | | 10 | Beslenme durumuna göre mikroorganizmaların gruplandırılması, besiyerleri | | | 11 | Anaerop kültür metotları, virüslerin üretilmesi | | | 12 | Mikroorganizma genetiği | | | 13 | Mikroorganizmaların kontrol altına alınması | | | 14 | Mikroorganizmaların kontrol altına alınması | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Ders Kitabı: Selahattin Sert, 1997. Genel Mikrobiyoloji. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No: 195. Erzurum.
Yardımcı Kaynaklar: Mehmet Pala, 1993. Gıda Sanayinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları, TÜBİTAK MAM , Gıda ve Soğutma Teknolojileri Bölümü, Yayın No: 124, Gebze. Gıda Mikrobiyolojisi Ders Notları. İnternet. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 10 | 6 | 60 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | ÖÇ3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|