Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000103100 | MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Mutfak hizmetleri hakkında genel bilgiye sahip olmak. Bir Mutfak yapısı örgüt şeması hakkında detaylı bilgi sahibi olmak. Mutfak hizmet nsüreci içerisind sunum servis maliyet hesap kontrollerini yapabilmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğretim Üyesi Arzu İMECE |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Pişirme yöntemlerini tanımlar. | 2 | Bir yemek yapılırken hangi pişirme yöntemlerinden yararlanılacağını analiz eder. Sebzelerle lezzet verici soslar hazırlayabilir. | 3 | Mutfak dizaynının mutfağın başarısındaki etkinliğini değerlendirir. Sebzeleri uluslar arası doğrama şekillerine uygun olarak doğrar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok. |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok. |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mutfağa giriş, | | | 2 | Mutfak ve departmanlar arası ilişkiler, | | | 3 | Mutfak planlamayı etkileyen faktörler, | | | 4 | Sebze pişirme yöntemleri-haşlama (bouilli) yöntemi | | | 5 | Sebze pişirme yöntemleri-buharda pişirme (steaming) yöntemi | | | 6 | Sebze pişirme yöntemleri-sos içinde pişirme (breze) yöntemi | | | 7 | Sebze pişirme yöntemleri-kendi suyunda pişirme (etüve) yöntemi | | | 8 | Sebze pişirme yöntemleri-parlatarak (glazing) yöntemi | | | 9 | Mutfak dizaynı, | | | 10 | Genel olarak mutfak bölümleri , | | | 11 | Mutfak ekipmanları ve kullanımı | | | 12 | Besinler ve besin maddeleri | | | 13 | Satın alma, | | | 14 | HACCP örnek çalışması, | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Mutfak Hizmetleri Yönetimi, TC Anadolu Üniversitesi Yayını, Editör: Dr. Öğr. Üyesi Sibel ÖNÇEL, 2016. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok. |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı | 1 | 15 | 15 |
Proje Hazırlama | 1 | 60 | 60 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|