Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000107104 | MESLEKİ YABANCI DİL-VII | Zorunlu | 4 | 7 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Dersi alan öğrencilere gastronomi ve mutfak sanatları alanı çerçevesinde kullanabilecekleri orta düzeydeki mesleki İngilizce dil bilgisi, okuma yazma ve konuşma becerilerine katkı sağlamaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | İngilizce orta düzeydeki dil bilgisi kavramlarının öğrenilmesi ve bu bilgilerin kullanılabilmesi becerisini kazandırır. | 2 | İngilizcede sık kullanılan mesleki kavramların öğrenilmesini sağlar.
| 3 | Öğrenilen mesleki terimlerin yorumlanabilmesini ve cümle olarak kullanılabilmesini sağlar.
| 4 | Diğer öğrenciler ile orta düzeyde sözlü iletişim sağlama becerisini kazandırır.
|
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
İngilizcedeki orta düzeydeki dil bilgisi kavramlarının yanı sıra, öğrencinin lisans ve mesleki hayatı boyunca sık karşılaşacağı mesleki kavramların İngilizce karşılıklarını ve orta seviyede metin anlayabilme ve çeviri yapabilme etkinliklerini içerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sıkça kullanılan kelime, kavram ve ifadeler ile ilgili metin çevirileri | | | 2 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sıkça kullanılan kelime, kavram ve ifadeler ile ilgili metin çevirileri | | | 3 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sıkça kullanılan kelime, kavram ve ifadeler ile ilgili metin çevirileri | | | 4 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sıkça kullanılan kelime, kavram ve ifadeler ile ilgili metin çevirileri | | | 5 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sıkça kullanılan kelime, kavram ve ifadeler ile ilgili metin çevirileri | | | 6 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sıkça kullanılan kelime, kavram ve ifadeler ile ilgili metin çevirileri | | | 7 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sıkça kullanılan kelime, kavram ve ifadeler ile ilgili metin çevirileri | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili makalelerin okunması ve tartışılması | | | 10 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili makalelerin okunması ve tartışılması | | | 11 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili makalelerin okunması ve tartışılması | | | 12 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili makalelerin okunması ve tartışılması | | | 13 | Gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili makalelerin okunması ve tartışılması | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
English for Gastronomy Students and Professional Chefs Student's Book-I Necdet KOÇ 4th Edition, Rdy & Venus Yayınclılk, Eylül 2022 |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | İngilizce | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı | 1 | 50 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 70 | 70 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|