Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
196000107106ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİZorunlu474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi dersi, büyük ölçekli yemek etkinliklerinin planlanması, yönetilmesi ve uygulanması süreçlerini öğretmeyi amaçlamaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç.Dr.Gülşen BAYAT
Öğrenme Çıktıları
1Ziyafet organizasyonlarının planlama, yönetim ve uygulama süreçlerini açıklar.
2Mekan seçimi, menü planlama ve servis yönetimi konularında profesyonel beceriler geliştirir.
3Maliyet kontrolü, bütçeleme ve sürdürülebilirlik ilkelerini etkin bir şekilde uygular.
4Müşteri memnuniyeti, kriz yönetimi ve hizmet kalitesi konularında analiz yapar.
5Ziyafet organizasyonlarında ekip yönetimi, hijyen ve güvenlik kurallarını uygular.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi dersi, büyük ölçekli yemek etkinliklerinin planlanması, yönetimi ve uygulanması süreçlerini kapsamlı bir şekilde ele almaktadır. Ders kapsamında ziyafet türleri, etkinlik planlama süreci, mekan seçimi ve düzenlemesi, menü planlama, servis teknikleri, personel yönetimi, müşteri memnuniyeti, bütçeleme, maliyet kontrolü, güvenlik ve hijyen kuralları gibi konular işlenir. Ayrıca, teknoloji kullanımı, sürdürülebilirlik uygulamaları ve kriz yönetimi gibi modern organizasyon süreçlerine yönelik konular ele alınarak, öğrencilerin profesyonel bir bakış açısı kazanması hedeflenir. Dersin sonunda öğrenciler, teori ve uygulama bilgilerini birleştirerek etkili ve başarılı ziyafet organizasyonları düzenleme becerisi edinirler.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Ziyafet Organizasyonuna Giriş
2Ziyafet Türleri ve Konseptleri
3Etkinlik Planlama Süreci ve Program Oluşturma
4Mekan Seçimi ve Düzenlemesi
5Menü Planlama ve Yiyecek-İçecek Yönetimi
6Servis Teknikleri ve Sunum Kuralları
7Personel Yönetimi ve Görev Dağılımı
8Müşteri Memnuniyeti ve Misafir İlişkileri
9Bütçeleme ve Maliyet Kontrolü
10Güvenlik ve Hijyen Kuralları
11Teknoloji Kullanımı ve Dijital Çözümler
12Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Uygulamalar
13Ziyafet Organizasyonlarında Kriz Yönetimi
14Genel Değerlendirme ve Uygulamalı Çalışmalar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Öğretim Üyesi'nin ders notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav14040
Final Sınavı16060
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ15            
ÖÇ2 5           
ÖÇ3  4          
ÖÇ4   4         
ÖÇ5    5        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr