Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000107106 | ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ | Zorunlu | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi dersi, büyük ölçekli yemek etkinliklerinin planlanması, yönetilmesi ve uygulanması süreçlerini öğretmeyi amaçlamaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç.Dr.Gülşen BAYAT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Ziyafet organizasyonlarının planlama, yönetim ve uygulama süreçlerini açıklar. | 2 | Mekan seçimi, menü planlama ve servis yönetimi konularında profesyonel beceriler geliştirir. | 3 | Maliyet kontrolü, bütçeleme ve sürdürülebilirlik ilkelerini etkin bir şekilde uygular. | 4 | Müşteri memnuniyeti, kriz yönetimi ve hizmet kalitesi konularında analiz yapar. | 5 | Ziyafet organizasyonlarında ekip yönetimi, hijyen ve güvenlik kurallarını uygular. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi dersi, büyük ölçekli yemek etkinliklerinin planlanması, yönetimi ve uygulanması süreçlerini kapsamlı bir şekilde ele almaktadır. Ders kapsamında ziyafet türleri, etkinlik planlama süreci, mekan seçimi ve düzenlemesi, menü planlama, servis teknikleri, personel yönetimi, müşteri memnuniyeti, bütçeleme, maliyet kontrolü, güvenlik ve hijyen kuralları gibi konular işlenir. Ayrıca, teknoloji kullanımı, sürdürülebilirlik uygulamaları ve kriz yönetimi gibi modern organizasyon süreçlerine yönelik konular ele alınarak, öğrencilerin profesyonel bir bakış açısı kazanması hedeflenir. Dersin sonunda öğrenciler, teori ve uygulama bilgilerini birleştirerek etkili ve başarılı ziyafet organizasyonları düzenleme becerisi edinirler. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Ziyafet Organizasyonuna Giriş | | | 2 | Ziyafet Türleri ve Konseptleri | | | 3 | Etkinlik Planlama Süreci ve Program Oluşturma | | | 4 | Mekan Seçimi ve Düzenlemesi | | | 5 | Menü Planlama ve Yiyecek-İçecek Yönetimi | | | 6 | Servis Teknikleri ve Sunum Kuralları | | | 7 | Personel Yönetimi ve Görev Dağılımı | | | 8 | Müşteri Memnuniyeti ve Misafir İlişkileri | | | 9 | Bütçeleme ve Maliyet Kontrolü | | | 10 | Güvenlik ve Hijyen Kuralları | | | 11 | Teknoloji Kullanımı ve Dijital Çözümler | | | 12 | Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Uygulamalar | | | 13 | Ziyafet Organizasyonlarında Kriz Yönetimi | | | 14 | Genel Değerlendirme ve Uygulamalı Çalışmalar | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Öğretim Üyesi'nin ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 40 | 40 |
Final Sınavı | 1 | 60 | 60 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | 5 | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | 4 | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | 5 | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|