Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000101102 | MUTFAK TERMİNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı öğrencilerin gastronomi alanında kullanılan kavramları terminolojik, fonetik ve etimolojik anlamda tanıması ve uygulamada da kullanmasıdır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gastronomi alanında kullanılan mutfak terminolojisi ve kavramlarını tanımlayabilecektir | 2 | Edindiği terminoloji bilgisi ile uluslararası yayınları daha iyi değerlendirebilecektir. | 3 | Gastronomi alanında kullanılan işletme terim ve kavramlarını ayırt edebilecektir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Bu ders, gastronomi ve mutfak sanatları alanında yer alan doğa bilimleri, mutfak uygulamaları ve işletme konularında yer alan terimleri ve kullanışlarını kapsamaktadır |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Terminoloji Dersine Giriş | | | 2 | Mutfak ekipmanları | | | 3 | Mutfak ekipmanları | | | 4 | Pişirme teknikleri | | | 5 | Pişirme teknikleri | | | 6 | Pişirme teknikleri | | | 7 | Meyve ve Sebzeler | | | 8 | Meyve ve Sebzeler | | | 9 | Bakliyat, çeşni ve baharatlar | | | 10 | Bakliyat, çeşni ve baharatlar | | | 11 | Yağlar,soslar, stok ve çorbalar | | | 12 | Yağlar,soslar, stok ve çorbalar | | | 13 | İçecekler | | | 14 | Menü, restoran, servis ve sunum | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Ders notu |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|