|
|
|
Lisans Programları
Mühendislik Fakültesi
- Gıda Mühendisliği
- Gıda Mühendisliği
Program Tanımları
|
|
Kuruluş | 2010 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerine başlamıştır. | Kazanılan Derece | Gıda Mühendisi Lisans Diploması
| Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) | Lisans | Kabul ve Kayıt Koşulları | Gıda Mühendisliği Bölümü'ne giriş için ulusal üniversite sınavında (LYS) sayısal alanda MF-4 puan türünde yeterli puanı almış olmak yada yabancı uyruklu öğrenciler için, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi sınavda başarılı olmak şartı aranır. Ayrıca yatay ve dikey geçişle de bölüme öğrenci kabul edilmektedir.
| Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar | Öğrenciler, belirli dersleri daha önce aldıklarını belgeleyen bir transkript ile başvuru yapmaları durumunda, eşdeğer derslerden muaf tutulur. Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenimin tanınmasında, dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişlerde, Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
| Yeterlilik Koşulları ve Kuralları | Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. | Program Profili | Bölüm'de Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisi olmak üzere iki Anabilim Dalı vardır. Eğitim programı; çağdaş gıda mühendisliğinin temellerini vermek üzere tasarlanmıştır. Birinci yıl dersleri; farklı bilgi düzeyine sahip öğrencileri aynı bilgi seviyesine getirmek için başlıca fizik, kimya, matematik, bilgisayar ve temel mühendislik derslerini içerir. İkinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda sunulan zorunlu dersler; Mühendislik Matemetiği, Fizik, Kimya, Reaksiyon Kinetiği, Kütle ve Enerji Denklikleri, Ekonomi, Enstrümantal Gıda Analizleri, Gıda Kimyası I, İstatistik, Termodinamik, Genel Mikrobiyoloji, Akışkanlar Mekaniği, Gıda Kimyası II, Gıda Biyokimyası, GM Temel İşlemler I, Isı ve Kütle Transferi, Beslenme, Gıda Mikrobiyolojisi,GM Temel İşlemler II, Hububat teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Meyve ve Sebze Teknolojisi, Temel İşlemler Laboratuarı, Et Teknolojisi, Süt Teknolojisi, Biyoteknoloji, Proses Kontrol ile Bitirme Tezidir. Eğitimin üçüncü ve dördüncü yıllarında gıda mühendisliği derslerine geniş bir spektrum katan tematik gruplar halinde verilen seçmeli dersler sunulur. Öğrencilerin endüstriyel ve idari sorunlara yaklaşımını geliştirmek için teknik olmayan seçmeli dersler de zenginleştirilmiştir. Dördüncü yılda alınan Bitirme Tezi, Araştırma ve Geliştirmeye yönelik bir başlangıç olmaktadır ve bir tez halinde sunulmaktadır. | Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) | Özellikle son yıllarda Gıda Mühendisliğinin gösterdiği büyük atılımla günümüzde pek çok işletmede ve devlet sektöründe mezunlarımız rahatlıkla iş bulabilmekte ve yükselebilmektedir. 100’den fazla mezunumuz Gıda Sanayinin araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanlarında mühendis ve yönetici olarak görev yapmaktadır. | Üst Derece Programlarına Geçiş | Bu programda lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler. | Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme | Her ders için ölçme ve değerlendirme şekli “ders öğretim planı”nında ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. | Mezuniyet Koşulları | Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. | Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) | Tam Zamanlı | Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) | Bölüm Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Mubin KOYUNCU
Telefon
+90.476.226 13 14 (pbx)
226 10 23 (pbx)
Fax
+90.476.226 11 39
e-Mail
gida@igdir.edu.tr
Adres
Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü,Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü , 76000 Merkez/Iğdır
| Bölüm Olanakları | Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu iki Anabilim Dalında toplam 1Doçent,3Yardımcı Doçent, 1 öğretim görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Gıda Mühendisliği bölümü bünyesinde araştırma ve uygulamaya yönelik toplam , 2 adet araştırma ve 1 adet uygulama laboratuvarı bulunmaktadır.Bölümümüzde Gıda Sanayi ile işbirliğiyle öğrencilere yönelik çeşitli seminerler düzenlenmektedir. |
Program Çıktıları
|
|
1 | Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahip olur, | 2 | Modern teknik ve araçları seçme, kullanma ve bilişim teknolojilerinden etkin yararlanır. | 3 | Bireysel olarak farklı çalışma gruplarında etkin çalışabilme ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olur | 4 | Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisi kazanır | 5 | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olma, | 6 | Proje hazırlama ve değerlendirme bilgi ve yeteneklerine sahip olma, | 7 | İşletme yönetimi, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilince sahip olma, | 8 | işletme yönetimi konularında bilgi kazanır | 9 | Alanı ile ilgili problemleri belirleme, tanımlama ve çözme becerisine sahip olma, | 10 | Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz edebilme bilgi ve becerisine sahip olma, | 11 | Gıda üretim prosesleri, kalite kontrolü, ürün kalitesinin artırılması, ürün geliştirme ve gıda analizleri alanlarında yeterli düzeyde bilgi ve beceriye sahip olma, | 12 | Gıda güvenilirliği açısından önem arz eden risklerin ortadan kaldırılması veya minumum düzeye indirilmesine yönelik bilgi birikimi ve uygulama becerisine sahip olma. | 13 | Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerini kavrayabilme, | 14 | Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrayabilme, | 15 | Yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenilemenin gerekliliğini kavrayabilme |
TYYÇ - Program Çıktıları - Temel Alan İlişkisi
| TYYÇ | Program Çıktıları | Temel Alan |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 |
Müfredat
|
|
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1
|
200100108100
|
ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
0
|
5
|
2
|
0100108203
|
GIDA TEKNOLOJİ LABORATUVARI - II
|
Zorunlu
|
0
|
6
|
0
|
4
|
3
|
200100108202
|
GIDA TEKNOLOJİSİ LAB. - II
|
Zorunlu
|
0
|
4
|
0
|
3
|
4
|
0100108100
|
MEYVE - SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
0
|
5
|
5
|
200100108103
|
MEYVE-SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
0
|
0
|
6
|
0100108101
|
MEZUNİYET PROJESİ
|
Zorunlu
|
0
|
4
|
0
|
5
|
7
|
200100108102
|
MEZUNİYET PROJESİ
|
Zorunlu
|
0
|
4
|
0
|
0
|
8
|
Formasyon-8
|
PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS-8
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
0
|
9
|
0100108102
|
SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
0
|
4
|
10
|
200100108101
|
SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
0
|
5
|
11
|
0100008000
|
TEKNİK SEÇMELİ - II
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
4
|
12
|
0100008001
|
TEKNİK SEÇMELİ - II
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
4
|
13
|
0100008002
|
TEKNİK SEÇMELİ - II
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
4
|
14
|
200100108000
|
TEKNİK SEÇMELİ - VI
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
0
|
Toplam |
21
|
18
|
0
|
43
|
|
|
1
|
PF201
|
EĞİTİME GİRİŞ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
PF202
|
EĞİTİM PSİKOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
PF301
|
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
2
|
PF303
|
SINIF YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100008
|
BİYOTEKNOLOJİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
2
|
0100100009
|
GIDA KATKI MADDELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
3
|
0100100010
|
GIDA AMBALAJLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
4
|
0100100011
|
GIDA ENDÜSTRİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
5
|
0100100012
|
ÜRÜN GELİŞTİRME PRENSİPLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
6
|
0100100013
|
SOĞUTMA TEKNİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
7
|
0100100014
|
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
8
|
0100100015
|
GIDA GÜVENLİĞİ VE HACCP UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
9
|
0100100016
|
BESLENME İLKELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
10
|
0100100017
|
HAZIR YEMEK ENDÜSTRİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
|
1
|
0100100008
|
BİYOTEKNOLOJİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
2
|
0100100009
|
GIDA KATKI MADDELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
3
|
0100100010
|
GIDA AMBALAJLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
4
|
0100100011
|
GIDA ENDÜSTRİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
5
|
0100100012
|
ÜRÜN GELİŞTİRME PRENSİPLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
6
|
0100100013
|
SOĞUTMA TEKNİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
7
|
0100100014
|
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
8
|
0100100015
|
GIDA GÜVENLİĞİ VE HACCP UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
9
|
0100100016
|
BESLENME İLKELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
10
|
0100100017
|
HAZIR YEMEK ENDÜSTRİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
|
1
|
PF302
|
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
2
|
PF304
|
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100008
|
BİYOTEKNOLOJİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
2
|
0100100009
|
GIDA KATKI MADDELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
3
|
0100100010
|
GIDA AMBALAJLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
4
|
0100100011
|
GIDA ENDÜSTRİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
5
|
0100100012
|
ÜRÜN GELİŞTİRME PRENSİPLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
6
|
0100100013
|
SOĞUTMA TEKNİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
7
|
0100100014
|
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
8
|
0100100015
|
GIDA GÜVENLİĞİ VE HACCP UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
9
|
0100100016
|
BESLENME İLKELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
10
|
0100100017
|
HAZIR YEMEK ENDÜSTRİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
|
1
|
0100100008
|
BİYOTEKNOLOJİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
2
|
0100100009
|
GIDA KATKI MADDELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
3
|
0100100010
|
GIDA AMBALAJLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
4
|
0100100011
|
GIDA ENDÜSTRİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
5
|
0100100012
|
ÜRÜN GELİŞTİRME PRENSİPLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
6
|
0100100013
|
SOĞUTMA TEKNİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
7
|
0100100014
|
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
8
|
0100100015
|
GIDA GÜVENLİĞİ VE HACCP UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
9
|
0100100016
|
BESLENME İLKELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
10
|
0100100017
|
HAZIR YEMEK ENDÜSTRİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
|
1
|
0100100008
|
BİYOTEKNOLOJİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
2
|
0100100009
|
GIDA KATKI MADDELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
3
|
0100100010
|
GIDA AMBALAJLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
4
|
0100100011
|
GIDA ENDÜSTRİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
5
|
0100100012
|
ÜRÜN GELİŞTİRME PRENSİPLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
6
|
0100100013
|
SOĞUTMA TEKNİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
7
|
0100100014
|
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
8
|
0100100015
|
GIDA GÜVENLİĞİ VE HACCP UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
9
|
0100100016
|
BESLENME İLKELERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
10
|
0100100017
|
HAZIR YEMEK ENDÜSTRİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
3
|
|
1
|
200100106105
|
TIBBI VE AROMATİK BİTKİLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
4
|
2
|
200100106106
|
ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
4
|
3
|
200100106107
|
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMASI
|
Seçmeli
|
1
|
2
|
0
|
0
|
4
|
200100106108
|
GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
4
|
5
|
9900000000
|
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BAĞIMLILIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
PF401
|
REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİM
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
2
|
PF403
|
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100018
|
ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
2
|
0100100019
|
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
3
|
0100100020
|
TEMEL ET BİLİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
4
|
0100100021
|
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
5
|
0100100022
|
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
6
|
0100100023
|
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
7
|
0100100024
|
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
8
|
0100100025
|
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
9
|
0100100026
|
GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
10
|
0100100027
|
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100018
|
ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
2
|
0100100019
|
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
3
|
0100100020
|
TEMEL ET BİLİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
4
|
0100100021
|
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
5
|
0100100022
|
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
6
|
0100100023
|
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
7
|
0100100024
|
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
8
|
0100100025
|
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
9
|
0100100026
|
GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
10
|
0100100027
|
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100018
|
ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
2
|
0100100019
|
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
3
|
0100100020
|
TEMEL ET BİLİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
4
|
0100100021
|
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
5
|
0100100022
|
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
6
|
0100100023
|
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
7
|
0100100024
|
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
8
|
0100100025
|
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
9
|
0100100026
|
GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
10
|
0100100027
|
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
PF404
|
ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI
|
Seçmeli
|
1
|
8
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100018
|
ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
2
|
0100100019
|
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
3
|
0100100020
|
TEMEL ET BİLİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
4
|
0100100021
|
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
5
|
0100100022
|
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
6
|
0100100023
|
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
7
|
0100100024
|
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
8
|
0100100025
|
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
9
|
0100100026
|
GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
10
|
0100100027
|
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100018
|
ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
2
|
0100100019
|
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
3
|
0100100020
|
TEMEL ET BİLİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
4
|
0100100021
|
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
5
|
0100100022
|
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
6
|
0100100023
|
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
7
|
0100100024
|
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
8
|
0100100025
|
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
9
|
0100100026
|
GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
10
|
0100100027
|
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
0100100018
|
ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
2
|
0100100019
|
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
3
|
0100100020
|
TEMEL ET BİLİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
4
|
0100100021
|
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
5
|
0100100022
|
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
6
|
0100100023
|
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
7
|
0100100024
|
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
8
|
0100100025
|
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
9
|
0100100026
|
GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
4
|
10
|
0100100027
|
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|