Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
0100106100GIDA BİYOKİMYASIZorunlu366
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin sonunda öğrenci; Gıda bileşenlerinin kimyasal yapısı ve bu yapılarda meydana gelen kimyasal ve biyokimyasal reaksiyonlara ait bilgileri öğrenecek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Uğur GÜLLER
Öğrenme Çıktıları
1Gıda Biyokimyası ile ilgili temel bilgilere sahip olmak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1- Giriş
2- Proteinler
3- Lipitler
4- Su
5- Enzimler
6- Vitaminler
7Vitaminler
8- Mineraller
9- Renk Maddeleri
10- Aroma Maddeleri
11- Gıda Katkı Maddeleri
12Gıda Katkı Maddeleri
13- Gıda Katkı Maddeleri
14-Toksik Maddeler
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gıda Kimyası. Saldamlı İ. (Editör) -Biyokimya, Gökalp HY., Nas S., Certel M. -Food Chemistry, Fennema, O.R. (Editor), s. 1-220.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bireysel Çalışma15050
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma15050
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14040
Ev Ödevi13838
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1334545544455455
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr