Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100106100 | GIDA BİYOKİMYASI | Zorunlu | 3 | 6 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin sonunda öğrenci;
Gıda bileşenlerinin kimyasal yapısı ve bu yapılarda meydana gelen kimyasal ve biyokimyasal reaksiyonlara ait bilgileri öğrenecek.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Uğur GÜLLER |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıda Biyokimyası ile ilgili temel bilgilere sahip olmak |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | - Giriş | | | 2 | - Proteinler | | | 3 | - Lipitler | | | 4 | - Su | | | 5 | - Enzimler | | | 6 | - Vitaminler | | | 7 | Vitaminler | | | 8 | - Mineraller | | | 9 | - Renk Maddeleri | | | 10 | - Aroma Maddeleri | | | 11 | - Gıda Katkı Maddeleri | | | 12 | Gıda Katkı Maddeleri | | | 13 | - Gıda Katkı Maddeleri | | | 14 | -Toksik Maddeler | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Gıda Kimyası. Saldamlı İ. (Editör)
-Biyokimya, Gökalp HY., Nas S., Certel M.
-Food Chemistry, Fennema, O.R. (Editor), s. 1-220.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Ev Ödevi | 1 | 38 | 38 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|