Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100100019 | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere fermentasyon alanındaki problemleri analiz etmeyi ve çözmeyi öğretme. Daha spesifik olarak, bu ders gıda maddelerinin üretiminde uygulanan kritik öneme sahip fermentasyonu ele alır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dersin bitiminde öğrenci;
Gıda endüstrisinde kullanılan fermentasyonu hakkında bilgi edinecektir
fermentasyonun besinsel önemi hakkında bilgi sahibi olacaktır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
fermentasyonların temelleri, ürün çeşitleri ve ürünlerin kalitesi üzerine vurgulama yapılarak bunlarla ilgili detaylı bilimsel bilgi sağlama |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Fermentasyonun anlamı nedir?
Laktik fermentasyon çeşitleri
alkolik fermentasyon çeşitleri
Laktik asit bakterileri
Hayvansal ürünlerde laktik fermentasyon
Bitkisel ürünlerde laktik fermentasyon
Laktik fermentasyonun besinsel değeri ve sağlığa etkileri
Laktik fermentasyon ve nanoteknoloji
Laktik asit fermentasyonunda eğilimler
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | fermentasyon dersine girişi
fermentasyon çeşitleri
fermentasyonun faydaları | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 2 | 2 | 4 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 2 | 24 |
Alan Çalışması | 12 | 2 | 24 |
Bireysel Çalışma | 12 | 4 | 48 |
Ev Ödevi | 12 | 2 | 24 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|