Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
0100100019FERMANTASYON TEKNOLOJİSİSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilere fermentasyon alanındaki problemleri analiz etmeyi ve çözmeyi ‎öğretme. Daha spesifik olarak, bu ders gıda maddelerinin üretiminde uygulanan ‎kritik öneme sahip fermentasyonu ele alır.‎
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Dersin bitiminde öğrenci;‎ Gıda endüstrisinde kullanılan fermentasyonu hakkında bilgi edinecektir fermentasyonun besinsel önemi hakkında bilgi sahibi olacaktır.‎
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
fermentasyonların temelleri, ürün çeşitleri ve ürünlerin kalitesi üzerine ‎vurgulama yapılarak bunlarla ilgili detaylı bilimsel bilgi sağlama
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Fermentasyonun anlamı nedir?‎ Laktik fermentasyon çeşitleri alkolik fermentasyon çeşitleri Laktik asit bakterileri Hayvansal ürünlerde laktik fermentasyon ‎ Bitkisel ürünlerde laktik fermentasyon Laktik fermentasyonun besinsel değeri ve sağlığa etkileri Laktik fermentasyon ve nanoteknoloji ‎ Laktik asit fermentasyonunda eğilimler
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1fermentasyon dersine girişi fermentasyon çeşitleri fermentasyonun faydaları
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav224
Final Sınavı122
Bütünleme Sınavı122
Derse Katılım12224
Alan Çalışması12224
Bireysel Çalışma12448
Ev Ödevi12224
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)128
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr