Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
0100100019FERMANTASYON TEKNOLOJİSİElective474
Level of Course Unit
First Cycle
Objectives of the Course
Bu dersin sonunda öğrenci • Fermente süt ürünleri işleme teknolojisi ve farklı ürünlerin üretiminde önemli noktaları kavrar • Fermente süt ürünleriyle ilgili karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerebilir • Üretim planlaması yapabilir
Name of Lecturer(s)
Learning Outcomes
1I. Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanır
2II. Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi sahibi olur.
3V. Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında fikir üretir.
4VI. Kefir üretimini öğrenir.
5VIII. Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamalarını öğrenmiş olur.
Mode of Delivery
Birinci Öğretim
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
1 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar 2 • Yoğurt, 3 • kefir, 4 • kımız, 5 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar 6 • Yoğurt, 7 • kefir, 8 • kımız, 9 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar 10 • Yoğurt, 11 • kefir, 12 • kımız, 13 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar 14 • Yoğurt,
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
2Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
3Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
4Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
5Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek.
6Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek.
7Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek.
8Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek.
9Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek.
10Kefir üretimini öğretilecek
11Kefir üretimini öğretilecek
12Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek
13Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek
14Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek
Recommended or Required Reading
1. Yaygın, H., “Yoğurt Teknolojisi”. Akdeniz Üniversitesi Yayınları No: 75 (1999). 2. Özer, B. (2006). Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir. s. 488. 3. Akın, N. (2006). Modern Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Konya. S. 456. 4. Yaygın, H. (1992). Kımız ve Özellikleri. Yeni Matbaa, Antalya. S. 69.
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
SUM0
Language of Instruction
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bireysel Çalışma13030
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma13030
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma13030
Ev Ödevi12828
TOTAL WORKLOAD (hours)120
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
PO
9
PO
10
PO
11
PO
12
PO
13
PO
14
PO
15
LO1               
LO2               
LO3               
LO4               
LO5               
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr