Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | 0100100019 | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ | Elective | 4 | 7 | 4 |
|
Level of Course Unit |
First Cycle |
Objectives of the Course |
Bu dersin sonunda öğrenci
• Fermente süt ürünleri işleme teknolojisi ve farklı ürünlerin üretiminde önemli noktaları kavrar
• Fermente süt ürünleriyle ilgili karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerebilir
• Üretim planlaması yapabilir |
Name of Lecturer(s) |
|
Learning Outcomes |
1 | I. Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanır | 2 | II. Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi sahibi olur. | 3 | V. Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında fikir üretir. | 4 | VI. Kefir üretimini öğrenir. | 5 | VIII. Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamalarını öğrenmiş olur. |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
1 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar
2 • Yoğurt,
3 • kefir,
4 • kımız,
5 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar
6 • Yoğurt,
7 • kefir,
8 • kımız,
9 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar
10 • Yoğurt,
11 • kefir,
12 • kımız,
13 • Süt endüstrisinde fermentasyonlar
14 • Yoğurt,
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 2 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 3 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 4 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 5 | Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek. | | | 6 | Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek. | | | 7 | Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek. | | | 8 | Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek. | | | 9 | Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek. | | | 10 | Kefir üretimini öğretilecek | | | 11 | Kefir üretimini öğretilecek | | | 12 | Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek | | | 13 | Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek | | | 14 | Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek | | |
|
Recommended or Required Reading |
1. Yaygın, H., “Yoğurt Teknolojisi”. Akdeniz Üniversitesi Yayınları No: 75 (1999).
2. Özer, B. (2006). Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir. s. 488.
3. Akın, N. (2006). Modern Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Konya. S. 456.
4. Yaygın, H. (1992). Kımız ve Özellikleri. Yeni Matbaa, Antalya. S. 69.
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | | Language of Instruction | | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ev Ödevi | 1 | 28 | 28 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|