Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100100019 | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin sonunda öğrenci fermantasyon teknolojisi ve fermente gıdaların üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olacaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | I. Fermantasyonun tanımı ve gıda teknolojisindeki önemini anlatır. | 2 | II. Fermantasyon mikroorganizmalarını ve sınıflandırır. | 3 | III. Çeşitli fermente ürünlerin üretim yöntemi hakkında teorik bilgi verebilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
1 • Fermantasyonun tanımı, fermente gıdaların beslenmemizde önemi
2 • Fermantasyonda kullanılan hammaddeler
3 • Fermantasyonda rol alan mikroorganizmalar ve özellikleri
4 • Fermantasyonda rol alan önemli metabolik yollar
5 • Kesikli kültür ve kesikli kültürde mikroorganizma gelişimi
6 • Devamlı kültür teknikleri ve devamlı kültürde mikroorganizma gelişimi
7 • Biyoreaktörler
8 • Malt ve bira üretim teknolojisi
9 • Yüksek alkollü içkilerin üretim teknolojisi
10 • Şarap üretim teknolojisi
11 • Sirke üretim teknolojisi
12 • Zeytin üretim teknolojisi
13 • Turşu üretim teknolojisi
14 Boza ve şalgam suyu üretim teknolojisi
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ev Ödevi | 1 | 28 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|