Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100108101 | MEZUNİYET PROJESİ | Zorunlu | 4 | 8 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin sonunda,
Öğrencinin proje hazırlama ve değerlendirme ile ilgili temel bilgileri edinmesi ; projelere katılma isteklerinin artması ve projelere verimli bir şekilde katılımını sağlaması beklenmektedir
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Uğur GÜLLER |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Öğrencilere proje incelemeyi ve hazırlamayı öğretmek |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
1- Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahip olma,
2- Alanı ile ilgili problemleri belirleme, tanımlama ve çözme becerisine sahip olma,
3- Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz edebilme bilgi ve becerisine sahip olma,
4- Modern teknik ve araçları seçme, kullanma ve bilişim teknolojilerinden etkin yararlanma,
5- Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrayabilme,
6- Bireysel olarak farklı çalışma gruplarında etkin çalışabilme ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olma,
7- Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahip olma, |
Dersin İçeriği |
1- Projenin tanımı
2- Ön fizibilite etüdü
3- Esas fizibilite etüdü
4- Ekonomik etütler
5- Mali etütler
6- Teknik etütler
7- Ön araştırma ve testler
8- Proje kuruluş yerinin seçimi
9- Porejenin paydaşları
10- Başabaş noktasının tesbiti
11- İşletme organizasyonu
12- Proje değerlendirme teknikleri
13- Gıda sanayinde proje hazırlama
14- Gıda sanayinde proje değerlendirme
15- Hazırlanan projelerin sunumu(final sınavı) |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Temel Kavramlar | | | 2 | Piyasa Etüdü | | | 3 | Kapasite Seçimi ve Analizi | | | 4 | Projenin Mali ve Ekonomik Yönü | | | 5 | Projenin Mali ve Ekonomik Yönü | | | 6 | Proje Gelirleri | | | 7 | Proje Finansmanı | | | 8 | Proje Değerlendirme | | | 9 | Mali Açıdan Değerlendirme | | | 10 | Ekonomik Yönden Değerlendirme | | | 11 | Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler | | | 12 | Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler | | | 13 | Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler | | | 14 | Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Prof.Dr. Ahmet Erkuş, Prof.Dr.Erkan Rehber, (1998) Proje Hazırlama Tekniği, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, No.451.
Prof.Dr.Oğuz Yurdakul (2007). Proje Hazırlama ve değerlendirme, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım ekonomisi Bölümü, Adana,
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Ev Ödevi | 1 | 28 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|