Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
0100108101MEZUNİYET PROJESİZorunlu485
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin sonunda, Öğrencinin proje hazırlama ve değerlendirme ile ilgili temel bilgileri edinmesi ; projelere katılma isteklerinin artması ve projelere verimli bir şekilde katılımını sağlaması beklenmektedir
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Uğur GÜLLER
Öğrenme Çıktıları
1Öğrencilere proje incelemeyi ve hazırlamayı öğretmek
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
1- Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahip olma, 2- Alanı ile ilgili problemleri belirleme, tanımlama ve çözme becerisine sahip olma, 3- Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz edebilme bilgi ve becerisine sahip olma, 4- Modern teknik ve araçları seçme, kullanma ve bilişim teknolojilerinden etkin yararlanma, 5- Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrayabilme, 6- Bireysel olarak farklı çalışma gruplarında etkin çalışabilme ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olma, 7- Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahip olma,
Dersin İçeriği
1- Projenin tanımı 2- Ön fizibilite etüdü 3- Esas fizibilite etüdü 4- Ekonomik etütler 5- Mali etütler 6- Teknik etütler 7- Ön araştırma ve testler 8- Proje kuruluş yerinin seçimi 9- Porejenin paydaşları 10- Başabaş noktasının tesbiti 11- İşletme organizasyonu 12- Proje değerlendirme teknikleri 13- Gıda sanayinde proje hazırlama 14- Gıda sanayinde proje değerlendirme 15- Hazırlanan projelerin sunumu(final sınavı)
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Temel Kavramlar
2Piyasa Etüdü
3Kapasite Seçimi ve Analizi
4Projenin Mali ve Ekonomik Yönü
5Projenin Mali ve Ekonomik Yönü
6Proje Gelirleri
7Proje Finansmanı
8Proje Değerlendirme
9Mali Açıdan Değerlendirme
10Ekonomik Yönden Değerlendirme
11Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler
12Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler
13Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler
14Proje Değerlendirmede Kullanılan Kriterler
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Prof.Dr. Ahmet Erkuş, Prof.Dr.Erkan Rehber, (1998) Proje Hazırlama Tekniği, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, No.451. Prof.Dr.Oğuz Yurdakul (2007). Proje Hazırlama ve değerlendirme, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım ekonomisi Bölümü, Adana,
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bireysel Çalışma14040
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14040
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14040
Ev Ödevi12828
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)150
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr