Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100104101 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda maddelerinin mikrobiyal düzeyde kalitelerinin, güvenliğinin ve muhafaza yöntemlerinin incelenmesi. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mikroorganizma ve gıda ilişkisi | 2 | Gıdalarda önemli mikroorganizmalar | 3 | Mikrobiyal bulaşma kaynakları | 4 | Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler | 5 | Gıdalarda indikatör mikroorganizmalar | 6 | Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Mikroorganizma ve gıda ilişkisi
Gıdalarda önemli mikroorganizmalar
Mikrobiyal bulaşma kaynakları
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler
Gıdalarda indikatör mikroorganizmalar
Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıda Mikrobiyolojisinde gelişmeler | | | 2 | Gıdalarda mikrobiyal aktivite | | | 3 | Bakteriler | | | 4 | Funguslar | | | 5 | Virusler | | | 6 | Bulaşma kaynakları | | | 7 | İç faktörler | | | 8 | Dış faktörler | | | 9 | Engel oluşturma kavramı | | | 10 | Gıda güvenliği ve sanitasyon indikatörleri | | | 11 | Raf ömrü indikatörleri | | | 12 | Aktif gıda enfeksiyonları | | | 13 | Pasif gıda enfeksiyonları | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Gıda Mikrobiyolojisi. Adnan Ünlütürk-Fulya Turantaş
mikrobiyoloji.org |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı | 1 | 50 | 50 |
Derse Katılım | 1 | 20 | 20 |
Proje Sunma | 1 | 30 | 30 |
Performans | 1 | 20 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 | 2 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | ÖÇ5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ6 | 5 | 4 | 3 | 5 | 2 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|