Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | 200100106100 | GIDA BİYOKİMYASI | Compulsory | 3 | 6 | 5 |
|
Level of Course Unit |
First Cycle |
Objectives of the Course |
Bu dersin sonunda öğrenci;
Gıda bileşenlerinin kimyasal yapısı ve bu yapılarda meydana gelen kimyasal ve biyokimyasal reaksiyonlara ait bilgileri öğrenecek.
|
Name of Lecturer(s) |
Dr. Öğr. Üyesi Uğur GÜLLER |
Learning Outcomes |
1 | Gıda Biyokimyası ile ilgili temel bilgilere sahip olmak |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | - Giriş | | | 2 | - Proteinler | | | 3 | - Lipitler | | | 4 | - Su | | | 5 | - Enzimler | | | 6 | - Vitaminler | | | 7 | Vitaminler | | | 8 | - Mineraller | | | 9 | - Renk Maddeleri | | | 10 | - Aroma Maddeleri | | | 11 | - Gıda Katkı Maddeleri | | | 12 | Gıda Katkı Maddeleri | | | 13 | - Gıda Katkı Maddeleri | | | 14 | -Toksik Maddeler | | |
|
Recommended or Required Reading |
Gıda Kimyası. Saldamlı İ. (Editör)
-Biyokimya, Gökalp HY., Nas S., Certel M.
-Food Chemistry, Fennema, O.R. (Editor), s. 1-220.
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | |
Ara Sınav | 1 | 100 | SUM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | SUM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | SUM | 100 |
| Language of Instruction | Türkçe | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Ev Ödevi | 14 | 3 | 42 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|