Ders Öğretim Planı
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
200100106100GIDA BİYOKİMYASICompulsory365
Level of Course Unit
First Cycle
Objectives of the Course
Bu dersin sonunda öğrenci; Gıda bileşenlerinin kimyasal yapısı ve bu yapılarda meydana gelen kimyasal ve biyokimyasal reaksiyonlara ait bilgileri öğrenecek.
Name of Lecturer(s)
Dr. Öğr. Üyesi Uğur GÜLLER
Learning Outcomes
1Gıda Biyokimyası ile ilgili temel bilgilere sahip olmak
Mode of Delivery
Birinci Öğretim
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1- Giriş
2- Proteinler
3- Lipitler
4- Su
5- Enzimler
6- Vitaminler
7Vitaminler
8- Mineraller
9- Renk Maddeleri
10- Aroma Maddeleri
11- Gıda Katkı Maddeleri
12Gıda Katkı Maddeleri
13- Gıda Katkı Maddeleri
14-Toksik Maddeler
Recommended or Required Reading
Gıda Kimyası. Saldamlı İ. (Editör) -Biyokimya, Gökalp HY., Nas S., Certel M. -Food Chemistry, Fennema, O.R. (Editor), s. 1-220.
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Ara Sınav1100
SUM100
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Final Sınavı1100
SUM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
SUM100
Language of Instruction
Türkçe
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma13030
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14040
Ev Ödevi14342
TOTAL WORKLOAD (hours)157
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
PO
9
PO
10
PO
11
PO
12
PO
13
PO
14
PO
15
LO1334545544455455
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr