Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
0100100019FERMANTASYON TEKNOLOJİSİSeçmeli484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin sonunda öğrenci fermantasyon teknolojisi ve fermente gıdaların üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olacaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1I. Fermantasyonun tanımı ve gıda teknolojisindeki önemini anlatır.
2II. Fermantasyon mikroorganizmalarını ve sınıflandırır.
3III. Çeşitli fermente ürünlerin üretim yöntemi hakkında teorik bilgi verebilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
1 • Fermantasyonun tanımı, fermente gıdaların beslenmemizde önemi 2 • Fermantasyonda kullanılan hammaddeler 3 • Fermantasyonda rol alan mikroorganizmalar ve özellikleri 4 • Fermantasyonda rol alan önemli metabolik yollar 5 • Kesikli kültür ve kesikli kültürde mikroorganizma gelişimi 6 • Devamlı kültür teknikleri ve devamlı kültürde mikroorganizma gelişimi 7 • Biyoreaktörler 8 • Malt ve bira üretim teknolojisi 9 • Yüksek alkollü içkilerin üretim teknolojisi 10 • Şarap üretim teknolojisi 11 • Sirke üretim teknolojisi 12 • Zeytin üretim teknolojisi 13 • Turşu üretim teknolojisi 14 Boza ve şalgam suyu üretim teknolojisi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bireysel Çalışma13030
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma13030
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma13030
Ev Ödevi12828
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
ÖÇ2               
ÖÇ3               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr