1
|
2023-TZLD
|
Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans)
|
Seçmeli
|
0
|
1
|
0
|
0
|
2
|
BAB-23-100
|
ASMA FİZYOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
3
|
BAB-23-102
|
BAHÇE BİTKİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİNİN TEMEL ESASLARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
4
|
BAB-23-104
|
BAHÇE BİTKİLERİNDE EKOLOJİK ESASLAR
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
5
|
BAB-23-106
|
BAHÇE BİTKİLERİNDE STRES
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
6
|
BAB-23-113
|
EGZOTİK MEYVE TÜRLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
7
|
BAB-23-117
|
KÜLTÜRÜ YAPILAN YENİLEBİLİR MANTAR TÜRLERİ VE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
8
|
BAB-23-122
|
MEYVE GENETİK KAYNAKLARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
9
|
BAB-23-131
|
ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
10
|
BAB-23-132
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİ ISLAHI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
11
|
BAB-23-145
|
SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ ISLAHI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
12
|
BAB-23-146
|
SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE KULLANILAN ANAÇLAR VE ÜRETİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
13
|
BAB-23-147
|
SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ ISLAHI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
14
|
BAB-23-151
|
ÜZÜMSÜ MEYVE ÜRETİMİNDE İYİ TARIM UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
15
|
BB-199
|
ÖRTÜ ALTI ÖZEL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
16
|
BKB-101
|
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ALTINDA YABANCI OTLAR VE YABANCI OT MÜCADELESİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
17
|
BKB-102
|
ORMAN VE MERALARDA İSTİLACI YABANCI TÜRLER
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
18
|
BKB-103
|
YABANCI OT VE İSTİLACI BİTKİ BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
19
|
BKB-104
|
ENTOMOLOJİDE DENEME TEKNİĞİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
20
|
BKO-23-100
|
FİTOBAKTERİYOLOJİ LABORATUAR TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
21
|
BKO-23-104
|
BİTKİLERDE HASTALIKLARA KARŞI DAYANIKLILIK
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
22
|
BKO-23-105
|
ENTOMOLOJİDE ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
23
|
BSM-23-100
|
EKİM TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
24
|
BSM-23-101
|
TOPRAK İŞLEME ALET VE MAKİNALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
25
|
BSM-23-102
|
DRENAJ MÜHENDİSLİĞİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
26
|
BSM-23-103
|
TARLA BİTKİLERİNİN SULANMASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
27
|
BSM-23-104
|
BAHÇE BİTKİLERİNİN SULANMASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
28
|
BSM-23-105
|
ÇELİK SİLOLOR
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
29
|
BSM-23-106
|
HAYVANSAL ÜRETİM YAPILARINDA ÇEVRE DENETİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
30
|
BSM-23-107
|
TARIMSAL MEKANİZASYONDA İŞ ETÜDÜ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
31
|
BSM-23-108
|
TARIM MAKİNALARI VE DENEY İLKELERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
32
|
BSM-23-109
|
TARIMSAL ÜRÜNLERİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
33
|
BSM-23-110
|
SÜT SAĞIM MEKANİZASYONU VE SÜT İŞLEME MEKANİZASYONU
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
34
|
GIM-23-111
|
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
35
|
GIM-23-130
|
İLERİ GIDA ANALİZLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
36
|
GIM-23-131
|
İLERİ GIDA KİMYASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
37
|
GIM-23-133
|
KARBONHİDRATLARIN BİYOKİMYASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
38
|
GIM-23-149
|
SERBEST RADİKALLER, ANTİOKSİDANLAR VE GIDALAR
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
39
|
GIM-23-150
|
SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YARDIMCI MADDELER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
40
|
GIM-23-152
|
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİZİK VE KİMYASI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
41
|
GIM-23-153
|
TAHIL DEPOLAMANIN ESASLARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
42
|
GIM-23-154
|
TAHILLARIN GIDALARA İŞLENMESİNDEKİ TEMEL PRENSİPLER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
43
|
GIM-23-156
|
UNLU MAMULLERDE PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
44
|
GIM-23-157
|
YAĞ KİMYASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
45
|
GIM-23-159
|
YENİLEBİLİR YAĞLARIN BOZULMA MEKANİZMALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
46
|
GIM-23-213
|
GIDA BİYOKİMYASI - II
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
47
|
TAB-23-106
|
BAKLAGİLLERDE AZOT FİKSASYONU
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
48
|
TAB-23-107
|
BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ VE GENETİK MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
49
|
TAB-23-108
|
BİTKİ BÜYÜME DÜZENLEYİCİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
50
|
TAB-23-112
|
BİTKİ İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİNDE KULLANILAN ENSTİRÜMENTAL ANALİZ TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
51
|
TAB-23-113
|
BİTKİ SİSTEMATİĞİ TERMİNOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
52
|
TAB-23-115
|
BİTKİLERDE STRES EKOLOJİSİ VE STRATEJİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
53
|
TAB-23-116
|
BİTKİSEL ÜRETİM SİSTEMLERİ VE EKİM NÖBETİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
54
|
TAB-23-119
|
BOYA BİTKİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
55
|
TAB-23-120
|
ÇALI VEJETASYONLARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
6
|
56
|
TAB-23-121
|
ÇAY BİTKİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
57
|
TAB-23-123
|
ÇAYIR MERA BİTKİ TOPLULUKLARININ ÖZELLİKLERİ VE ÖLÇÜM YÖNTEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
58
|
TAB-23-125
|
ÇAYIR MERA TESİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
59
|
TAB-23-126
|
ÇAYIR MERALARDA YABANCI OT PROBLEMİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
60
|
TAB-23-127
|
ÇAYIR VE MERALARDA VERİMLİLİĞİN DOĞAL YOLLARLA ARTTIRILMASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
61
|
TAB-23-128
|
ÇİM BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
0
|
0
|
62
|
TAB-23-136
|
GENEL ÜRÜN FİZYOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
63
|
TAB-23-137
|
HERBARYUM TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
64
|
TAB-23-140
|
İYİ TARIM UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
65
|
TAB-23-142
|
KEYF BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
66
|
TAB-23-143
|
KURU TARIM
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
67
|
TAB-23-144
|
LİF BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRİCİLİK VE ISLAHI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
68
|
TAB-23-147
|
MERA BİTKİLERİNİN FİZYOLOJİK ESASLARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
69
|
TAB-23-148
|
MERA HAYVAN İLİŞKİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
70
|
TAB-23-149
|
MERA ISLAHININ TEKNİK ESASLARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
71
|
TAB-23-153
|
NİŞASTA VE ŞEKER BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRME VE ISLAHI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
72
|
TAB-23-155
|
ÖZEL YEM BİTKİLERİ ISLAHI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
73
|
TAB-23-158
|
SİLAJ BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
6
|
74
|
TAB-23-160
|
TAHIL VE BAKLAGİL TOHUMLUK TEKNİĞİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
75
|
TAB-23-165
|
TARLA DENEME SONUÇLARININ YORUMLANMASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
76
|
TAB-23-166
|
TARLA DENEME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
77
|
TAB-23-172
|
VEJETASYON ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
6
|
78
|
TAB-23-176
|
YEM BİTKİLERİ DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
79
|
TAB-23-178
|
YEM BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
80
|
TAB-23-179
|
YEM BİTKİLERİNDE KALİTE
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
81
|
TAB-23-181
|
YEM BİTKİLERİNDE TOHUMLUK ÜRETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
6
|
82
|
TAB-23-182
|
YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER ÖZEL YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ISLAHI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
83
|
TAB-23-183
|
YEŞİL ALAN TESİSİNİN ESASLARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
84
|
TAB-23-246
|
MELEZLEME TEKNİĞİ - II
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
85
|
TAE-23-109
|
GIDA SANAYİ İŞLETMELERİNİN ANALİZLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
86
|
TAE-23-118
|
ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ EKONOMİSİ VE PAZARLAMASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
87
|
TAE-23-127
|
TARIM İŞLETMELERİNİN EKONOMİK ANALİZLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
88
|
TAE-23-129
|
TARIM ÜRÜNLERİ MALİYET ANALİZLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
89
|
TAE-23-131
|
TARIM ÜRÜNLERİNİN DIŞ TİCARET POLİTİKALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
90
|
TAE-23-132
|
TARIMDA İLETİŞİM VE GAZETECİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
91
|
TAE-23-139
|
TARIMSAL TAŞINMAZLARA DEĞER BELİRLEME YÖNTEM VE UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
92
|
TBB-102
|
BİLİM-EĞİTİM ETİK
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
93
|
TBB-23-124
|
İLERİ ZİRAİ METEOROLOJİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
94
|
TBB-23-126
|
PROBLEMLİ TOPRAKLARIN YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
95
|
TBB-23-134
|
TOPRAK BİTKİ İLİŞKİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
96
|
TBB-23-146
|
TOPRAK VE SU KORUMA MÜHENDİSLİĞİ - I
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
97
|
TBB-23-150
|
UYGULAMALI İLERİ TOPRAK FİZİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
98
|
TBB-23-151
|
UZAKTAN ALGILAMANIN TARIMSAL UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
99
|
TBB-23-246
|
TOPRAK VE SU KORUMA MÜHENDİSLİĞİ - II
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
100
|
TBİ-23-107
|
AYIRMA VE SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
101
|
TBİ-23-123
|
BİTKİLERDE MOLEKÜLER MARKÖRLER VE DNA PARMAK İZİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
102
|
TBİ-23-126
|
BİTKİSEL ÜRETİMDE TARIMSAL UYGULAMALAR - II
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
6
|
103
|
TBİ-23-157
|
KİNOA TARIMI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
104
|
TBİ-23-177
|
SEBZELERDE GÖRÜLEN BAKTERİ HASTALIKLARI VE MÜCADELESİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
105
|
TBİ-23-184
|
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİDE SON GELİŞMELER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
106
|
TBİ-23-191
|
YEM BİTKİLERİNİN BESLEME DEĞERİ VE OT KALİTESİNE ETKİLİ FAKTÖRLER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
107
|
TBİ-24-100
|
BÖCEKLERDE PREPARAT YAPMA TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
108
|
TBT-23-107
|
BİTKİLERDE MOLEKÜLER MARKÖRLER VE DNA PARMAK İZİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
109
|
TBT-23-118
|
YENİ NESİL BİYOTEKNOLOJİK BİTKİ ISLAH YÖNTEMLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
110
|
ZOO-23-130
|
ÇİFTLİK HAYVANLARI EKOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
111
|
ZOO-23-134
|
ÇİFTLİK HAYVANLARINDA ÜREME TEKNOLOJİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
112
|
ZOO-23-137
|
DENEME PLANLAMASI VE İSTATİKSEL PAKET PROGRAM UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
113
|
ZOO-23-164
|
SAS İLE İSTATİSTİK
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
114
|
ZOO-23-165
|
SAS VE SPSS PROGRAMLARI İLE TEMEL İSTATİSTİK
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|
115
|
ZOO-23-170
|
SPSS İLE İSTATİSTİK
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
0
|
0
|