Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Doktora Programları

(KAPATILDI) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - Tarım Bilimleri (Disiplinler Arasında) Doktora - Tarım Bilimleri (Disiplinlerarası)



Program Tanımları
Kuruluş
2018
Kazanılan Derece
Doktora
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Doktora
Kabul ve Kayıt Koşulları
Lisans Diploması. ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmaları veya ALES sonucu yerine Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilerek başarı taban puanları belirlenen ve uluslararası düzeyde kabul gören sınavlarda başarılı olmaları gerekir. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde başarı notu; lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının %20’si, ALES’ten alınan standart puanın %50’si ve her bir anabilim dalı için enstitü yönetim kurulunca kurulan jüri tarafından yapılan mülakat sonucu alınan puanın %30’u toplanarak bulunur. Ancak, güzel sanatlar ve konservatuvar anabilim/anasanat dalları mezunlarının bu anabilim dallarına başvurularında mülakat puanının %70’i ve lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının %30’u dikkate alınarak yapılır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun en az 65 olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Yabancı uyruklu öğrenciler için: Yurt dışında ikamet eden Türk uyruklu adaylar ile ikili anlaşmalar ve ortak programlar çerçevesinde burs alanlar veya kendi hesabına yüksek lisans yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylar, başvurduğu enstitünün başvuru şartlarını sağlamak koşuluyla lisans ve varsa lisansüstü notları değerlendirilerek ilgili enstitü yönetim kurulu kararı ile öğrenci olarak kabul edilebilirler. Lisans veya Yüksek Lisans öğrenimlerini Türkiye’deki Yükseköğretim Kurumlarından birinde yapmış olanlar Türk öğrenciler gibi ALES şartı ve puanına tabidir. Yüksek Lisans Programlarında yabancı dil koşulu aranmaz.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Olanakları

Program Çıktıları
1Tarım Bilimleri lisansüstü eğitimi vermenin en büyük amacı; Tarım Bilimleri mesleğinin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, ulusal ve uluslararası düzeylerde etkin roller alarak bu bilgi ve becerilerini insanlık yararına kullanabilecek, mesleki ve etik sorumluluk sahibi yüksek mühendisler ve peyzaj mimarları yetiştirmektir. Ayrıca, temel bilimler ve mühendislik uygulamaları konularında özgün araştırmalar yürüterek bilim ve teknolojinin ülkemizde ve dünyada gelişmesine ve yayılmasına katkıda bulunmaktır.
2Tarım Bilimleri mesleğinin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, ulusal ve uluslararası düzeylerde etkin roller alarak bu bilgi ve becerilerini insanlık yararına kullanabilecek, mesleki ve etik sorumluluk sahibi yüksek mühendisler ve peyzaj mimarları yetiştirmektir.
3Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme
4Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme.
5Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme.
6Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma.

TYYÇ - Program Çıktıları - Temel Alan İlişkisi
TYYÇProgram ÇıktılarıTemel Alan
123333
Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TBİSDG-GÜZ TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - GÜZ Seçmeli - - - 0
2 TBİD-100 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SMNR-100 SEMİNER DERSİ Zorunlu 0 0 0 6
2 TBİSDG-BAHAR TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - BAHAR Seçmeli - - - 0
3 TBİSDG-BAHAR TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - BAHAR Seçmeli - - - 0
4 TBİD-100 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 6
5 TBİD-200 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 16 0 0 12
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SMNR-100 SEMİNER DERSİ Zorunlu 0 0 0 6
2 TBİSDG-GÜZ TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - GÜZ Seçmeli - - - 0
3 TBİD-200 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
4 TBİD-300 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
5 2023-YTRLK YETERLİLİK SINAVI Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 16 0 0 6
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-TÖDR TEZ ÖNERİSİ Zorunlu 0 0 0 0
2 TBİD-300 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
3 TBİD-400 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
4 2023-YTRLK YETERLİLİK SINAVI Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 16 0 0 0
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-TİK1 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-TÖDR TEZ ÖNERİSİ Zorunlu 0 0 0 0
3 TBİD-400 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
4 2023-UAD5 UZMANLIK ALAN DERSİ - V Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-TİK1 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-TİK2 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
3 2023-UAD5 UZMANLIK ALAN DERSİ - V Zorunlu 0 0 0 0
4 2023-UAD6 UZMANLIK ALAN DERSİ - VI Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-TİK2 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-TİK3 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
3 2023-UAD6 UZMANLIK ALAN DERSİ - VI Zorunlu 0 0 0 0
4 2023-UAD7 UZMANLIK ALAN DERSİ - VII Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TBİD-801 TEZ Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-TİK3 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
3 2023-UAD7 UZMANLIK ALAN DERSİ - VII Zorunlu 0 0 0 0
4 2023-UAD8 UZMANLIK ALAN DERSİ - VIII Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
9. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TBİD-801 TEZ Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-UAD8 UZMANLIK ALAN DERSİ - VIII Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 6
2 BKG-101 ALLELOPATİ Seçmeli 3 0 0 0
3 BKG-102 YABANCI OT VE İSTİLACI BİTKİ BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
4 BKG-105 ZARARLILARLA BİYOLOJİK SAVAŞIN TEMEL İLKELERİ Seçmeli 2 2 0 0
5 BKG-109 BİTKİ HASTALIKLARI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
6 BKG-111 HERBİSİTLER Seçmeli 3 0 0 0
7 BKO-23-102 YABANCI OTLARDA HERBİSİTLERE DAYANIKLILIK Seçmeli 3 0 0 0
8 BMB-23-102 ANTİBAKTERİYEL AKTİVİTE TANIMI VE ÖLÇÜM METODLARI Seçmeli 2 2 0 0
9 BMB-23-157 MİKROORGANİZMALARIN SAYIMI: KÜLTÜREL SAYIM YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
10 BSM-23-139 GÜBRE DAĞITMA MAKİNALARI VE UYGULAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
11 BSM-23-140 ODUN BİLEŞENLERİNDEN KİMYASAL MADDE VE ENERJİ ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
12 BSM-23-141 TEKNİK İNGİLİZCE - I Seçmeli 3 0 0 0
13 BYK-23-102 İLERİ BİYOORGANİK KİMYA Seçmeli 3 0 0 0
14 BYK-23-103 İLERİ NMR UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
15 TAB-23-109 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI Seçmeli 2 2 0 0
16 TAB-23-139 İLERİ BİTKİ FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
17 TAE-23-106 FAYDA MASRAF ANALİZLERİ Seçmeli 3 0 0 0
18 TAE-23-107 ZAMAN SERİSİ ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
19 TAE-23-110 GIDA ÜRÜNLERİ PAZARLAMASI Seçmeli 3 0 0 0
20 TAE-23-112 HAYVANCILIK EKONOMİSİ Seçmeli 3 0 0 0
21 TAE-23-125 TARIM İŞLETMELERİNDE KAYNAK KULLANIMI VE VERİMLİLİK Seçmeli 0 0 0 0
22 TBG-101 BİLİM - EĞİTİM ETİK Seçmeli 3 0 0 6
23 TBİ-22-100 YEŞİL ALAN TESİSİNİN ESASLARI Seçmeli 2 2 0 0
24 TBİ-22-102 ZARARLI YÖNETİMİ Seçmeli 2 2 0 0
25 TBİ-22-104 TEMEL BAKTERİYOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
26 TBİ-22-105 BİTKİ HASTALIKLARI İLE BİYOLOJİK MÜCADELE Seçmeli 2 2 0 0
27 TBİ-22-106 İLERİ BÖCEK SİSTEMATİĞİ Seçmeli 2 2 0 0
28 TBİ-22-107 MİKOLOJİ LABORATUVAR YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
29 TBİ-22-108 TARLA BİTKİLERİNDE YABANCI OT MÜCADELESİ Seçmeli 0 0 0 0
30 TBİ-23-102 AKAROLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
31 TBİ-23-103 ALAN KULLANIM İLKE YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
32 TBİ-23-104 ALTERNATİF YABANCI OT KONTROL YÖNTEMLERİ Seçmeli 4 0 0 0
33 TBİ-23-108 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
34 TBİ-23-109 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİYOTEKNOLOJİK TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
35 TBİ-23-110 BAKLAGİL TÜRLERİNİN PEYZAJ ALANLARINDA KULLANILMASI Seçmeli 2 2 0 0
36 TBİ-23-111 BAKTERİLERİN HASTALIK YAPMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 0 0 0
37 TBİ-23-113 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA R YAZILIMININ KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
38 TBİ-23-114 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN DENEME DESENLERİ Seçmeli 3 0 0 0
39 TBİ-23-117 BİTKİ ISLAHINDA GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
40 TBİ-23-118 BİTKİ SOSYOLOJİSİ SİSTEMATİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
41 TBİ-23-119 BİTKİ TAKSONOMİSİ PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
42 TBİ-23-121 BİTKİ TAYİN ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
43 TBİ-23-122 BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTREKLERİNİN TARIMDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 6
44 TBİ-23-125 BİTKİLERDE SOLGUNLUĞA NEDEN OLAN FUNGAL HASTALIKLAR Seçmeli 3 0 0 0
45 TBİ-23-127 BİYOÇEŞİTLİLİK VE GENETİK KAYNAKLAR Seçmeli 3 0 0 0
46 TBİ-23-128 BİYOENFORMATİK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 6
47 TBİ-23-129 BİYOKİMYADA ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
48 TBİ-23-130 BİYOKİMYASAL VE MOLEKÜLER TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
49 TBİ-23-133 BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOEKONOMİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
50 TBİ-23-140 DAVRANIŞIN TEMEL ÖĞELERİ Seçmeli 3 0 0 0
51 TBİ-23-141 DOĞAL ÜRÜNLER KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
52 TBİ-23-145 ENTOMOLOJİDE BİYOLOJİK SAVAŞ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
53 TBİ-23-147 ENZİM VE MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
54 TBİ-23-148 EPİGENETİK Seçmeli 3 0 0 0
55 TBİ-23-149 FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
56 TBİ-23-150 FİTOPATOJEN BAKTERİLERİN TANISI - I Seçmeli 3 0 0 0
57 TBİ-23-151 FLAVANOİT KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
58 TBİ-23-153 GENETİK VERİ TABANLARI Seçmeli 3 0 0 0
59 TBİ-23-154 HALOFİT YEM BİTKİLERİ Seçmeli 2 2 0 6
60 TBİ-23-159 KORUMA BİYOLOJİSİ VE TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
61 TBİ-23-160 MERA ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
62 TBİ-23-163 MOLEKÜLER BİYOLOJİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
63 TBİ-23-165 MOLEKÜLER FİLOGENETİK ANALİZ Seçmeli 3 0 0 6
64 TBİ-23-166 MOLEKÜLER MARKIRLAR VE ANALİZ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
65 TBİ-23-168 ORGANİK KİMYANIN TEMEL İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
66 TBİ-23-169 ORGANİK MOLEKÜLLERDE SPEKTROSKOPİK YAPI TAYİNİ Seçmeli 3 0 0 0
67 TBİ-23-173 PEYZAJ MİMARLIĞI KURAMI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
68 TBİ-23-174 PEYZAJ MİMARLIĞINDA İNSAN BOYUTU Seçmeli 3 0 0 0
69 TBİ-23-175 PEYZAJ REKREASYON Seçmeli 3 0 0 0
70 TBİ-23-178 SU YABANCI OTLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 6
71 TBİ-23-181 TAKSONOMİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
72 TBİ-23-186 TÜRKİYE'NİN TIBBİ VE EKONOMİK BİTKİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
73 TBİ-23-189 VERİ MADENCİLİĞİNİN ZİRAİ ARAŞTIRMALARDA KULLANILMASI Seçmeli 3 0 0 0
74 ZOO-23-158 POPÜLASYON GENETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
75 ZOO-23-159 R YAZILIMI KULLANARAK YÜKSEK BOYUTLU VERİ SETLERİNİN MARS İLE ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
76 ZOO-23-171 SPSS KULLANIMI VE İSTATİSTİK Seçmeli 3 0 0 0
77 ZTG-107 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
2 2023-TZLD Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans) Seçmeli 0 1 0 0
3 BKB-114 BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTRELERİN TARIMDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 6
4 BKO-23-100 FİTOBAKTERİYOLOJİ LABORATUAR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
5 BKO-23-101 ZEHİRLİ YABANCI OTLAR Seçmeli 3 0 0 0
6 BKO-23-103 BİTKİ HASTALIKLARI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
7 BKO-23-104 BİTKİLERDE HASTALIKLARA KARŞI DAYANIKLILIK Seçmeli 3 0 0 0
8 BMB-23-104 ANTİOKSİDANT AKTİVİTE TANIMI VE ÖLÇÜM METOTLARI Seçmeli 2 2 0 0
9 BMB-23-154 KATI FAZ MİKROEKSTRAKSİYON YÖNTEMİ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 2 0 6
10 BSM-23-118 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Seçmeli 3 0 0 6
11 BSM-23-121 BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 3 0 0 0
12 BSM-23-122 BİTKİSEL ÜRETİM FABRİKALARI Seçmeli 3 0 0 0
13 BSM-23-241 TEKNİK İNGİLİZCE - II Seçmeli 3 0 0 6
14 OTİ-23-102 BİTKİLERDE İLETİŞİM: BİTKİ YAŞAMININ NÖRONAL BOYUTLARI Seçmeli 3 0 0 0
15 TAB-23-246 MELEZLEME TEKNİĞİ - II Seçmeli 3 0 0 0
16 TAE-23-118 ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ EKONOMİSİ VE PAZARLAMASI Seçmeli 3 0 0 6
17 TAE-23-131 TARIM ÜRÜNLERİNİN DIŞ TİCARET POLİTİKALARI Seçmeli 3 0 0 0
18 TAE-23-132 TARIMDA İLETİŞİM VE GAZETECİLİK Seçmeli 2 2 0 0
19 TAE-23-139 TARIMSAL TAŞINMAZLARA DEĞER BELİRLEME YÖNTEM VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
20 TAE-23-147 VERİ TOPLAMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 2 0 0
21 TBB-102 BİLİM-EĞİTİM ETİK Seçmeli 3 0 0 6
22 TBİ-22-101 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME Seçmeli 3 0 0 0
23 TBİ-22-110 BİTKİ SOSYOLOJİSİ VE ARAŞTIRMA METODLARI Seçmeli 3 0 0 0
24 TBİ-23-100 AGRO-ENDÜSTRİYEL EKONOMİ VE YÖNETİM Seçmeli 3 0 0 6
25 TBİ-23-106 ASMA BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
26 TBİ-23-107 AYIRMA VE SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
27 TBİ-23-116 BİTKİ HASTALIKLARININ EKOLOJİSİ VE EPİDEMİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 6
28 TBİ-23-124 BİTKİLERDE SEKONDER METABOLİTLER Seçmeli 3 0 0 0
29 TBİ-23-126 BİTKİSEL ÜRETİMDE TARIMSAL UYGULAMALAR - II Seçmeli 2 2 0 0
30 TBİ-23-132 BİYOLOJİK VERİLERİN İSTATİKSEL ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 3 0 0 0
31 TBİ-23-134 BÖCEKLERDE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 0 0 0
32 TBİ-23-135 BÖCEKLERDE KİTLE ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
33 TBİ-23-136 CEVİZ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
34 TBİ-23-139 ÇİM TESİS YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
35 TBİ-23-144 ENDÜSTRİYEL BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
36 TBİ-23-146 ENZİM KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
37 TBİ-23-156 KARBONHİDRAT METABOLİZMASI Seçmeli 3 3 0 0
38 TBİ-23-157 KİNOA TARIMI Seçmeli 2 2 0 6
39 TBİ-23-158 KORUMA BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
40 TBİ-23-161 MEYVE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
41 TBİ-23-162 MOLEKÜLER BİTKİ-PATOJEN İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 0 0 0
42 TBİ-23-164 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN TEMEL YÖNTEMLER Seçmeli 3 0 0 6
43 TBİ-23-167 MOLEKÜLER MARKÖR TEKNİKLERİNİN BİTKİ ISLAHINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
44 TBİ-23-170 ORGANİK TARIM VE GENEL PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
45 TBİ-23-171 PEYZAJ ALANLARINDA REKREASYON ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 2 0 0
46 TBİ-23-172 PEYZAJ BİTKİ TÜRÜ ZARARLILARI Seçmeli 2 2 0 0
47 TBİ-23-177 SEBZELERDE GÖRÜLEN BAKTERİ HASTALIKLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 0
48 TBİ-23-182 TARIM DIŞI ALANLARDA YABANCI OT KONTROLÜ Seçmeli 3 0 0 0
49 TBİ-23-183 TARIM POLİTİKASI ANALİZLERİ Seçmeli 3 0 0 0
50 TBİ-23-184 TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 0 0 0
51 TBİ-23-187 UÇUCU YAĞLAR VE AROMATERAPİ Seçmeli 3 0 0 6
52 TBİ-23-188 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN MİKROÇOĞALTIMI Seçmeli 3 0 0 6
53 TBİ-23-190 YABANCI OTLARIN ALTERNATİF KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 6
54 TBİ-23-191 YEM BİTKİLERİNİN BESLEME DEĞERİ VE OT KALİTESİNE ETKİLİ FAKTÖRLER Seçmeli 3 0 0 6
55 TBİ-24-100 BÖCEKLERDE PREPARAT YAPMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
56 TBİDBM-100 TÜRKİYE VEJETASYONU Seçmeli 3 0 0 0
57 TBT-23-106 YENİ NESİL DİZİLEME: PLATFORMLAR VE KULLANIM ALANLARI Seçmeli 3 0 0 0
58 TBT-23-118 YENİ NESİL BİYOTEKNOLOJİK BİTKİ ISLAH YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
59 TEB-109 ÜRETİM VE TÜKETİM EKONOMİSİ Seçmeli 3 0 0 6
60 ZOO-23-117 TARIMDA ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
61 ZOO-23-118 TARIMDA UYGULAMALI İSTATİSTİK Seçmeli 3 0 0 0
62 ZOO-23-137 DENEME PLANLAMASI VE İSTATİKSEL PAKET PROGRAM UYGULAMALARI Seçmeli 2 2 0 0
63 ZOO-23-172 SPSS-II Seçmeli 3 0 0 0
TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
2 2023-TZLD Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans) Seçmeli 0 1 0 0
3 BKB-114 BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTRELERİN TARIMDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 6
4 BKO-23-100 FİTOBAKTERİYOLOJİ LABORATUAR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
5 BKO-23-101 ZEHİRLİ YABANCI OTLAR Seçmeli 3 0 0 0
6 BKO-23-103 BİTKİ HASTALIKLARI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
7 BKO-23-104 BİTKİLERDE HASTALIKLARA KARŞI DAYANIKLILIK Seçmeli 3 0 0 0
8 BMB-23-104 ANTİOKSİDANT AKTİVİTE TANIMI VE ÖLÇÜM METOTLARI Seçmeli 2 2 0 0
9 BMB-23-154 KATI FAZ MİKROEKSTRAKSİYON YÖNTEMİ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 2 0 6
10 BSM-23-118 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Seçmeli 3 0 0 0
11 BSM-23-121 BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 3 0 0 0
12 BSM-23-122 BİTKİSEL ÜRETİM FABRİKALARI Seçmeli 3 0 0 0
13 BSM-23-241 TEKNİK İNGİLİZCE - II Seçmeli 3 0 0 0
14 OTİ-23-102 BİTKİLERDE İLETİŞİM: BİTKİ YAŞAMININ NÖRONAL BOYUTLARI Seçmeli 3 0 0 0
15 TAB-23-246 MELEZLEME TEKNİĞİ - II Seçmeli 3 0 0 0
16 TAE-23-118 ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ EKONOMİSİ VE PAZARLAMASI Seçmeli 3 0 0 6
17 TAE-23-131 TARIM ÜRÜNLERİNİN DIŞ TİCARET POLİTİKALARI Seçmeli 3 0 0 0
18 TAE-23-132 TARIMDA İLETİŞİM VE GAZETECİLİK Seçmeli 2 2 0 0
19 TAE-23-139 TARIMSAL TAŞINMAZLARA DEĞER BELİRLEME YÖNTEM VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
20 TAE-23-147 VERİ TOPLAMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 2 0 0
21 TBB-102 BİLİM-EĞİTİM ETİK Seçmeli 3 0 0 6
22 TBİ-22-101 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME Seçmeli 3 0 0 0
23 TBİ-22-110 BİTKİ SOSYOLOJİSİ VE ARAŞTIRMA METODLARI Seçmeli 3 0 0 0
24 TBİ-23-100 AGRO-ENDÜSTRİYEL EKONOMİ VE YÖNETİM Seçmeli 3 0 0 0
25 TBİ-23-106 ASMA BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
26 TBİ-23-107 AYIRMA VE SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
27 TBİ-23-116 BİTKİ HASTALIKLARININ EKOLOJİSİ VE EPİDEMİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
28 TBİ-23-124 BİTKİLERDE SEKONDER METABOLİTLER Seçmeli 3 0 0 0
29 TBİ-23-126 BİTKİSEL ÜRETİMDE TARIMSAL UYGULAMALAR - II Seçmeli 2 2 0 0
30 TBİ-23-132 BİYOLOJİK VERİLERİN İSTATİKSEL ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 3 0 0 0
31 TBİ-23-134 BÖCEKLERDE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 0 0 0
32 TBİ-23-135 BÖCEKLERDE KİTLE ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
33 TBİ-23-136 CEVİZ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
34 TBİ-23-139 ÇİM TESİS YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
35 TBİ-23-144 ENDÜSTRİYEL BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
36 TBİ-23-146 ENZİM KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
37 TBİ-23-156 KARBONHİDRAT METABOLİZMASI Seçmeli 3 3 0 0
38 TBİ-23-157 KİNOA TARIMI Seçmeli 2 2 0 6
39 TBİ-23-158 KORUMA BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
40 TBİ-23-161 MEYVE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
41 TBİ-23-162 MOLEKÜLER BİTKİ-PATOJEN İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 0 0 0
42 TBİ-23-164 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN TEMEL YÖNTEMLER Seçmeli 3 0 0 6
43 TBİ-23-167 MOLEKÜLER MARKÖR TEKNİKLERİNİN BİTKİ ISLAHINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
44 TBİ-23-170 ORGANİK TARIM VE GENEL PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
45 TBİ-23-171 PEYZAJ ALANLARINDA REKREASYON ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 2 0 0
46 TBİ-23-172 PEYZAJ BİTKİ TÜRÜ ZARARLILARI Seçmeli 2 2 0 0
47 TBİ-23-177 SEBZELERDE GÖRÜLEN BAKTERİ HASTALIKLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 0
48 TBİ-23-182 TARIM DIŞI ALANLARDA YABANCI OT KONTROLÜ Seçmeli 3 0 0 0
49 TBİ-23-183 TARIM POLİTİKASI ANALİZLERİ Seçmeli 3 0 0 0
50 TBİ-23-184 TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 0 0 0
51 TBİ-23-187 UÇUCU YAĞLAR VE AROMATERAPİ Seçmeli 3 0 0 6
52 TBİ-23-188 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN MİKROÇOĞALTIMI Seçmeli 3 0 0 0
53 TBİ-23-190 YABANCI OTLARIN ALTERNATİF KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 6
54 TBİ-23-191 YEM BİTKİLERİNİN BESLEME DEĞERİ VE OT KALİTESİNE ETKİLİ FAKTÖRLER Seçmeli 3 0 0 6
55 TBİ-24-100 BÖCEKLERDE PREPARAT YAPMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
56 TBİDBM-100 TÜRKİYE VEJETASYONU Seçmeli 3 0 0 0
57 TBT-23-106 YENİ NESİL DİZİLEME: PLATFORMLAR VE KULLANIM ALANLARI Seçmeli 3 0 0 0
58 TBT-23-118 YENİ NESİL BİYOTEKNOLOJİK BİTKİ ISLAH YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
59 TEB-109 ÜRETİM VE TÜKETİM EKONOMİSİ Seçmeli 3 0 0 6
60 ZOO-23-117 TARIMDA ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
61 ZOO-23-118 TARIMDA UYGULAMALI İSTATİSTİK Seçmeli 3 0 0 0
62 ZOO-23-137 DENEME PLANLAMASI VE İSTATİKSEL PAKET PROGRAM UYGULAMALARI Seçmeli 2 2 0 0
63 ZOO-23-172 SPSS-II Seçmeli 3 0 0 0
TARIM BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
2 BKG-101 ALLELOPATİ Seçmeli 3 0 0 0
3 BKG-102 YABANCI OT VE İSTİLACI BİTKİ BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
4 BKG-105 ZARARLILARLA BİYOLOJİK SAVAŞIN TEMEL İLKELERİ Seçmeli 2 2 0 0
5 BKG-109 BİTKİ HASTALIKLARI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
6 BKG-111 HERBİSİTLER Seçmeli 3 0 0 0
7 BKO-23-102 YABANCI OTLARDA HERBİSİTLERE DAYANIKLILIK Seçmeli 3 0 0 0
8 BMB-23-102 ANTİBAKTERİYEL AKTİVİTE TANIMI VE ÖLÇÜM METODLARI Seçmeli 2 2 0 0
9 BMB-23-157 MİKROORGANİZMALARIN SAYIMI: KÜLTÜREL SAYIM YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
10 BSM-23-139 GÜBRE DAĞITMA MAKİNALARI VE UYGULAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
11 BSM-23-140 ODUN BİLEŞENLERİNDEN KİMYASAL MADDE VE ENERJİ ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
12 BSM-23-141 TEKNİK İNGİLİZCE - I Seçmeli 3 0 0 0
13 BYK-23-102 İLERİ BİYOORGANİK KİMYA Seçmeli 3 0 0 0
14 BYK-23-103 İLERİ NMR UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
15 TAB-23-109 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI Seçmeli 2 2 0 0
16 TAB-23-139 İLERİ BİTKİ FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
17 TAE-23-106 FAYDA MASRAF ANALİZLERİ Seçmeli 3 0 0 6
18 TAE-23-107 ZAMAN SERİSİ ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
19 TAE-23-110 GIDA ÜRÜNLERİ PAZARLAMASI Seçmeli 3 0 0 0
20 TAE-23-112 HAYVANCILIK EKONOMİSİ Seçmeli 3 0 0 0
21 TAE-23-125 TARIM İŞLETMELERİNDE KAYNAK KULLANIMI VE VERİMLİLİK Seçmeli 0 0 0 0
22 TBG-101 BİLİM - EĞİTİM ETİK Seçmeli 3 0 0 6
23 TBİ-22-100 YEŞİL ALAN TESİSİNİN ESASLARI Seçmeli 2 2 0 0
24 TBİ-22-102 ZARARLI YÖNETİMİ Seçmeli 2 2 0 0
25 TBİ-22-104 TEMEL BAKTERİYOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
26 TBİ-22-105 BİTKİ HASTALIKLARI İLE BİYOLOJİK MÜCADELE Seçmeli 2 2 0 0
27 TBİ-22-106 İLERİ BÖCEK SİSTEMATİĞİ Seçmeli 2 2 0 0
28 TBİ-22-107 MİKOLOJİ LABORATUVAR YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
29 TBİ-22-108 TARLA BİTKİLERİNDE YABANCI OT MÜCADELESİ Seçmeli 0 0 0 0
30 TBİ-23-102 AKAROLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
31 TBİ-23-103 ALAN KULLANIM İLKE YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
32 TBİ-23-104 ALTERNATİF YABANCI OT KONTROL YÖNTEMLERİ Seçmeli 4 0 0 0
33 TBİ-23-108 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
34 TBİ-23-109 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİYOTEKNOLOJİK TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
35 TBİ-23-110 BAKLAGİL TÜRLERİNİN PEYZAJ ALANLARINDA KULLANILMASI Seçmeli 2 2 0 0
36 TBİ-23-111 BAKTERİLERİN HASTALIK YAPMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 0 0 0
37 TBİ-23-113 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA R YAZILIMININ KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
38 TBİ-23-114 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN DENEME DESENLERİ Seçmeli 3 0 0 0
39 TBİ-23-117 BİTKİ ISLAHINDA GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
40 TBİ-23-118 BİTKİ SOSYOLOJİSİ SİSTEMATİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
41 TBİ-23-119 BİTKİ TAKSONOMİSİ PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
42 TBİ-23-121 BİTKİ TAYİN ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
43 TBİ-23-122 BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTREKLERİNİN TARIMDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
44 TBİ-23-125 BİTKİLERDE SOLGUNLUĞA NEDEN OLAN FUNGAL HASTALIKLAR Seçmeli 3 0 0 0
45 TBİ-23-127 BİYOÇEŞİTLİLİK VE GENETİK KAYNAKLAR Seçmeli 3 0 0 0
46 TBİ-23-128 BİYOENFORMATİK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 6
47 TBİ-23-129 BİYOKİMYADA ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
48 TBİ-23-130 BİYOKİMYASAL VE MOLEKÜLER TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
49 TBİ-23-133 BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOEKONOMİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
50 TBİ-23-140 DAVRANIŞIN TEMEL ÖĞELERİ Seçmeli 3 0 0 0
51 TBİ-23-141 DOĞAL ÜRÜNLER KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
52 TBİ-23-145 ENTOMOLOJİDE BİYOLOJİK SAVAŞ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
53 TBİ-23-147 ENZİM VE MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
54 TBİ-23-148 EPİGENETİK Seçmeli 3 0 0 0
55 TBİ-23-149 FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
56 TBİ-23-150 FİTOPATOJEN BAKTERİLERİN TANISI - I Seçmeli 3 0 0 0
57 TBİ-23-151 FLAVANOİT KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
58 TBİ-23-153 GENETİK VERİ TABANLARI Seçmeli 3 0 0 0
59 TBİ-23-154 HALOFİT YEM BİTKİLERİ Seçmeli 2 2 0 6
60 TBİ-23-159 KORUMA BİYOLOJİSİ VE TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
61 TBİ-23-160 MERA ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
62 TBİ-23-163 MOLEKÜLER BİYOLOJİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
63 TBİ-23-165 MOLEKÜLER FİLOGENETİK ANALİZ Seçmeli 3 0 0 6
64 TBİ-23-166 MOLEKÜLER MARKIRLAR VE ANALİZ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
65 TBİ-23-168 ORGANİK KİMYANIN TEMEL İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
66 TBİ-23-169 ORGANİK MOLEKÜLLERDE SPEKTROSKOPİK YAPI TAYİNİ Seçmeli 3 0 0 0
67 TBİ-23-173 PEYZAJ MİMARLIĞI KURAMI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
68 TBİ-23-174 PEYZAJ MİMARLIĞINDA İNSAN BOYUTU Seçmeli 3 0 0 0
69 TBİ-23-175 PEYZAJ REKREASYON Seçmeli 3 0 0 0
70 TBİ-23-178 SU YABANCI OTLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 0
71 TBİ-23-181 TAKSONOMİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
72 TBİ-23-186 TÜRKİYE'NİN TIBBİ VE EKONOMİK BİTKİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
73 TBİ-23-189 VERİ MADENCİLİĞİNİN ZİRAİ ARAŞTIRMALARDA KULLANILMASI Seçmeli 3 0 0 0
74 ZOO-23-158 POPÜLASYON GENETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
75 ZOO-23-159 R YAZILIMI KULLANARAK YÜKSEK BOYUTLU VERİ SETLERİNİN MARS İLE ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
76 ZOO-23-171 SPSS KULLANIMI VE İSTATİSTİK Seçmeli 3 0 0 0
77 ZTG-107 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr