Yaşam Standardı
Barınma
Beslenme
Sağlık
Engelli Öğrenciler
Sigorta
Burs Olanakları
Öğrenci İşleri
Çalışma Olanakları
Uluslararası Programlar
Değişim Öğrencileri için Bilgi
Dil Kursları
Staj İmkanları
Sosyal, Kültürel ve Sportif Aktiviteler
Öğrenci Toplulukları
 
Değişim Öğrencileri için Bilgi

Ulaşım
Iğdır’a ulaşım havayolu ve karayolu vasıtasıyla sağlanmaktadır. Proje aşamasında olan Nahcivan – Iğdır – Kars demiryolu projesi tamamlandığında ulusal ağa ve uluslararası ağlara demiryolu ile de bağlantı sağlanabilecektir. Karayolu vasıtasıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Diyarbakır gibi kentlerden Iğdır’a düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır. Temmuz 2012’de Iğdır’da hava limanı açılmasıyla birlikte Ankara ve İstanbul’a karşılıklı direk uçuşlar yapılmaktadır.

İklim

Iğdır'ın iklimi Doğu Anadolu tipi Karasal İklimi'dir. Şehrin ovalık kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi'nin öteki kesimlerinde görülen şiddetli kara ikliminden fazlaca etkilenmez. Bunun en önemli nedeni çevresinde bulunan Ağrı Dağı gibi yüksek alanlara göre alçakta olmasıdır. Kuytu konumuyla mikroklima oluşturan Iğdır Ovası'nda yer alan Iğdır kentinde yıllık ortalama sıcaklık 11,6 °C'dir. Oysa yalnızca 170 km uzaklıktaki Kars'ta bu ortalama 4,2 °C'dir. Ovada kışlar, Erzurum-Kars yaylasına göre daha yumuşak, yazlar ise daha uzun ve sıcak geçer. Kentte kışın -30 °C'ye kadar düşen ve yazın da 41 °C'yi aşan hava sıcaklıklarına rastlanır. Kuytuluğu yüzünden Türkiye'nin en az yağış alan yörelerinden biridir. Özellikle yarı kurak iklime sahip olması bitki örtüsü Doğu Anadolu'nun tipik bitkisel örtüsü olan bozkır olmasına yol açmıştır. Orman açısından ülkenin en yoksul bölgelerinden biridir.

Para Birimi

Türkiye’nin para birimi Türk Lirasıdır ve 5, 10, 20, 50 ,100 ve 200 TL'lik banknotlar ve 5, 10, 25 & 50 Kuruş ve 1 TL'lik bozuk paralar halinde kullanımdadır.

Öğrenci Vizesi ve Oturma İzni 

Yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye gelmeden önce Iğdır Üniversitesi’ nden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk konsolosluğuna giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidirler. 
Bütün yabancı uyruklu öğrenciler, bulundukları ilin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’nden “ Oturma İzni “ almak zorundadırlar. Yasaya göre, yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye girdikten sonra bir ay içerisinde oturma izni almak zorundadırlar.

Oryantasyon Programı

Bu program değişim öğrencilerine Iğdır Üniversitesi’ nin akademik, sosyal, kültürel ve fiziksel imkanlarını tanıtmayı amaçlamaktadır. Bu programda; öğrencilerin yeni ortama uyum sağlamaları ve çevreyi tanımaları için yapılan gerekli bilgilendirme, kampus turu, fakülte, bölümleri hakkında bilgilendirme, öğrenci etkinlikleriyle tanışma ve diğer öğrencilerle bir araya gelip kaynaşma fırsatı sağlamaktadır.

Oryantasyon Programı kapsamında öğrencilere Iğdır Üniversitesi Tanıtım Broşürü, Türkiye’ve Iğdır’ı tanıtıcı ve pratik yaşam için gerekli bilgileri içeren materyaller verilmektedir.

 
Iğdır Üniversitesi, Iğdır / TÜRKİYE • Tel  (pbx): +90 476 226 13 14 • e-posta: info@igdir.edu.tr