Description of Individual Course Units
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
TAE-23-109THE ANALYSIS OF FOOD INDUSTRY ENTERPRISESSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
To learn the steps of analyzing food industry enterprises in a scientific research, and to learn and use research analyzing methods
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Assist. Prof. Dr. Kasım ŞAHİN
Öğrenme Çıktıları
1To determine the problems of food industry enterprises
2To comprehend the methods of analyzing food industry enterprises
3To detect the structural situation of Agriculture-food industry
4To determine the position of food industry enterprises within economy
5To evaluate the results of food industry enterprises’ analyses
Öğrenim Türü
Daytime Class
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
None
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
1. To determine the economic problems of food industry enterprises 2. To detect the structural situation of Agriculture-food industry 3. To determine the position of food industry enterprises in economy 4. To evaluate the results of food industry enterprises analyses
Dersin İçeriği
1. To determine the problems in food industry enterprises 2. To use data resources appropriate for the aim of the study 3. To comprehend the methods of analyzing food industry enterprises
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Agriculture-industry relations
2The importance of food industry in rural area
3The integration of Agriculture-food industry
4Important food industry branches in Turkey
5food industry branches and their economic significance
6food industry branches and their economic significance
7Quality control and supervision in food industry
8Quality control and supervision in food industry
9Raw material problems in food industry enterprises
10Raw material problems in food industry enterprises
11food industry enterprises’ need for labor and capital
12The analysis of food industry enterprises
13The analysis of food industry enterprises
14Economic indicators in food industry enterprises
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gürgen, Y., 1995. Tarıma Dayalı Sanayii İşletmelerinde Personel Yönetimi ve İnsan İlişkileri. Çukurova Üniversitesi Genel Yayın No: 119. Adana. Yurdakul, O., Koç., A. 1995. Gıda Ürünleri Pazarlaması. Çukurova Üniversitesi Genel Yayın No: 121. Adana. Çetin, B., 2008. Gıda Sanayi İşletme Ekonomisi. Nobel Yayın Dağıtım. Ankara.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
None
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Midterm Examination11010
Final Examination11010
Attending Lectures1410140
Individual Study for Mid term Examination11010
Individual Study for Final Examination11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11
ÖÇ1           
ÖÇ2           
ÖÇ3           
ÖÇ4           
ÖÇ5           
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr