Description of Individual Course Units
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMG-102FOUND IN MILK PROTEINS AND BIOACTIVE PEPTIDESSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Investigation of protein and its infrastructures in milk, which have positive effects on human health and contribute to production technologies.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu
Öğrenme Çıktıları
1Anlatım
2Each program will be expressed in their achievements.
Öğrenim Türü
Daytime Class
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
None
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
None
Dersin İçeriği
And the ratio of biologically active molecules in place of milk proteins Basic bioactivity groups Bioactive molecules that affect the functions of the digestive system Opioid peptides, peptides antiopioid Hemodynamic effective peptides Antimicrobial effect in proteins: lysozyme, lactoferrin Lactoperoxidase system immunoglobulins Vitamin-binding proteins Probiotics are proteins that contribute to Their technology benefits of milk, damages Inhibition of mastitis pathogens, the effects of digestion and blood circulation HTST pasteurized milk, raw milk quality and shelf-life effects Milk and milk products used in determining the thermal processing
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1And the ratio of biologically active molecules in place of milk proteins
2Basic bioactivity groups
3Bioactive molecules that affect the functions of the digestive system
4Opioid peptides, peptides antiopioid
5Hemodynamic effective peptides
6Antimicrobial effect in proteins: lysozyme, lactoferrin
7Lactoperoxidase system
8immunoglobulins
9Vitamin-binding proteins
10Probiotics are proteins that contribute to
11Their technology benefits of milk, damages
12Inhibition of mastitis pathogens, the effects of digestion and blood circulation
13HTST pasteurized milk, raw milk quality and shelf-life effects
14 Milk and milk products used in determining the thermal processing
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Prof.Dr. Atilla KONAR, Süt Teknoloji , Ç.Ü. Ders Kitabı (1996). Prof.Dr. Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992). Prof.Dr. Zühtü YÖNEY , Süt Kimyası, A.Ü. Ders Kitabı (1974). Prof.Dr. Turan İNAL, Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi İ.Ü. Ders kitabı (1990). Prof.Dr. Mustafa METİN, Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı (2001).
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Criticising Paper4100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Seminar1100
TOPLAM100
Term (or Year) Learning Activities40
End Of Term (or Year) Learning Activities60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Turkish
Staj Durumu
None
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Midterm Examination122
Final Examination122
Quiz133
Attending Lectures5735
Practice5735
Writing Paper3618
Individual Study for Mid term Examination14040
Individual Study for Final Examination15050
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)185
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11
ÖÇ1           
ÖÇ2           
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr