Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMG-102 | FOUND IN MILK PROTEINS AND BIOACTIVE PEPTIDES | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Investigation of protein and its infrastructures in milk, which have positive effects on human health and contribute to production technologies. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Anlatım | 2 | Each program will be expressed in their achievements. |
|
Öğrenim Türü |
Daytime Class |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
None |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
None |
Dersin İçeriği |
And the ratio of biologically active molecules in place of milk proteins
Basic bioactivity groups
Bioactive molecules that affect the functions of the digestive system
Opioid peptides, peptides antiopioid
Hemodynamic effective peptides
Antimicrobial effect in proteins: lysozyme, lactoferrin
Lactoperoxidase system
immunoglobulins
Vitamin-binding proteins
Probiotics are proteins that contribute to
Their technology benefits of milk, damages
Inhibition of mastitis pathogens, the effects of digestion and blood circulation
HTST pasteurized milk, raw milk quality and shelf-life effects
Milk and milk products used in determining the thermal processing |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | And the ratio of biologically active molecules in place of milk proteins | | | 2 | Basic bioactivity groups | | | 3 | Bioactive molecules that affect the functions of the digestive system | | | 4 | Opioid peptides, peptides antiopioid | | | 5 | Hemodynamic effective peptides | | | 6 | Antimicrobial effect in proteins: lysozyme, lactoferrin
| | | 7 | Lactoperoxidase system
| | | 8 | immunoglobulins | | | 9 | Vitamin-binding proteins | | | 10 | Probiotics are proteins that contribute to
| | | 11 | Their technology benefits of milk, damages | | | 12 | Inhibition of mastitis pathogens, the effects of digestion and blood circulation | | | 13 | HTST pasteurized milk, raw milk quality and shelf-life effects | | | 14 |
Milk and milk products used in determining the thermal processing
| | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Prof.Dr. Atilla KONAR, Süt Teknoloji , Ç.Ü. Ders Kitabı (1996).
Prof.Dr. Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992).
Prof.Dr. Zühtü YÖNEY , Süt Kimyası, A.Ü. Ders Kitabı (1974).
Prof.Dr. Turan İNAL, Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi İ.Ü. Ders kitabı (1990).
Prof.Dr. Mustafa METİN, Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı (2001). |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Criticising Paper | 4 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Seminar | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Term (or Year) Learning Activities | 40 | End Of Term (or Year) Learning Activities | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Turkish | Staj Durumu | None |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Midterm Examination | 1 | 2 | 2 |
Final Examination | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 1 | 3 | 3 |
Attending Lectures | 5 | 7 | 35 |
Practice | 5 | 7 | 35 |
Writing Paper | 3 | 6 | 18 |
Individual Study for Mid term Examination | 1 | 40 | 40 |
Individual Study for Final Examination | 1 | 50 | 50 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|