Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYılSemesterNumber of ECTS Credits
GIM-23-119NOVEL TECHNOLOGIES IN FOOD ENGINEERINGElective126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
comparison between the novel and traditional food technologies explaining the principle of each novel technology explaining the procedure and steps of each technology explaining the effects of each technology on the properties of food
Name of Lecturer(s)
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu
Öğrenme Çıktıları
1providing information about the last novel technologies in food industries
Öğrenim Türü
Daytime Class
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
providing the last and updated information about the novel technologies in Food industry
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
no
Dersin İçeriği
the types and knowledge of novel technology high pressures microwaves ultraviolet irradiation
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1traditional techniques in food industries
2Traditional technologies properties
3Advantages of novel technologies
4High pressures
5Irradiation
6Ultraviolet
7Microwaves
8Modified atmosphere packaging
9Reducing atmosphere packaging
10Active and intelligent packaging systems
11Nanotechnolgy in food processing
12High voltage electric technology
13Ultrasconic technology
14Promising novel technologies in food processing
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Novel technologies in food science : their impact on products, consumer trends and the environment Novel Technologies in Food Industry
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Midterm Examination150
Makeup Examination150
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Examination1100
TOPLAM100
Term (or Year) Learning Activities40
End Of Term (or Year) Learning Activities60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
no
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Report Preparation51890
Seminar51890
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ1                
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr