Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-131 | ADVANCED FOOD CHEMISTRY | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
The aim of this course is provide to detailed abaout food chemistry. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Bayram YURT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Students learn to food component. | 2 | Students will have information on the basic food substances. | 3 | Students learn to information about protein, carbohidrates and lipits. | 4 | Students have knowladge about to student presentations on selected topics concerning the course. |
|
Öğrenim Türü |
Daytime Class |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
None |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
None |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Water and its properties. | | | 2 | Carbohydrates | | | 3 | Classification of carbohydrates,properties of carbohydrates | | | 4 | Lipids | | | 5 | Fatty acid, properties of fatty acids. | | | 6 | Glycerol | | | 7 | Oils and its compounds in food substances | | | 8 | Amino acids and peptides | | | 9 | Proteins, structural and chemical properties of proteins | | | 10 | Functional properties of proteins | | | 11 | Enzymes, important enzymes in the food industry | | | 12 | Vitamins and properties, organic acids, phenolic compounds | | | 13 | Natural color materials, natural flavor and aroma compounds in foods | | | 14 | Toxic compounds in food substances | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1) Göğüş, B., Fadıloğlu, S. (2006). Food Chemistry. Nobel Yayınları, No:32, Ankara.
2) Saldamlı ,İ. (1998). Gıda Kimyası. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara.
3)Bilişli, A. (2009). Gıda Kimyası. Sidas Yayınları, Çanakkale.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | None |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 1 | 1 |
Attending Lectures | 14 | 3 | 42 |
Discussion | 8 | 1 | 8 |
Question-Answer | 8 | 1 | 8 |
Brain Storming | 8 | 1 | 8 |
Self Study | 14 | 3 | 42 |
Individual Study for Mid term Examination | 1 | 15 | 15 |
Individual Study for Final Examination | 1 | 25 | 25 |
Reading | 10 | 1 | 10 |
Performance | 10 | 1 | 10 |
Homework | 4 | 3 | 12 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|