Description of Individual Course Units
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BMB-23-175FunctIonal PropertIes of MIlk ProteInsSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
The objective of this course is to give knowledge about molecular structures and functional properties of milk proteins.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğretim Üyesi Mubin Koyuncu
Öğrenme Çıktıları
1Knows origin and molecular structure of milk proteins
2Learns functional properties and interactions of milk proteins.
Öğrenim Türü
Daytime Class
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Having knowledge about composition of milk, significance, origin and function of milk proteins, casein micelle structure and stability, structure and stability of whey proteins, effects of high pressure and drying on milk proteins, effect of heat treatment on the functional properties of milk and whey proteins, use of milk proteins in food emulsions, milk proteins and polysaccharide interactions, milk proteins and micronutrients interaction, milk protein gels, milk proteins and functional foods, sensory properties of milk proteins.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Introduction, composition of milk.
2Significance, origin and function of milk proteins.
3Casein micelle structure and stability.
4Structure and stability of whey proteins.
5Effects of high pressure on milk proteins.
6Effects of drying on milk proteins.
7Effect of heat treatment on the functional properties of milk and whey proteins.
81. Exam
9Use of milk proteins in food emulsions.
10Milk proteins and polysaccharide interaction.
11Milk proteins and micronutrients interaction.
12Milk protein gels.
13Milk proteins and functional foods.
14Sensory properties of milk proteins.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Milk Proteins. Thompson, A. Boland, M. and Singh, H. (Ed). 2. Latest papers relation with this subject
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Attending Lectures1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Examination1100
TOPLAM100
Term (or Year) Learning Activities60
End Of Term (or Year) Learning Activities40
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Seminar16060
Criticising Paper620120
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ1                
ÖÇ2                
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr