Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | 0100100021 | FERMENTED DAIRY PRODUCTS TECHNOLOGY | Elective | 4 | 7 | 4 |
|
Level of Course Unit |
First Cycle |
Objectives of the Course |
The student will have knowledge about fermentation technology and process technology of fermented foods. |
Name of Lecturer(s) |
|
Learning Outcomes |
1 | I. Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanır | 2 | II. Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi sahibi olur. | 3 | V. Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında fikir üretir. | 4 | VI. Kefir üretimini öğrenir. | 5 | VIII. Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamalarını öğrenmiş olur. |
|
Mode of Delivery |
Evening Education |
Prerequisites and co-requisities |
None |
Recommended Optional Programme Components |
None |
Course Contents |
1 • Definition of fermentation, importance of fermented foods in our nutrition
2 • Raw materials of fermentation
3 • Microorganisms in fermentation
4 • Important metabolic pathways in fermentation
5 • Batch culture techniques and microbial growth in batch culture
6 • Continous culture techniques and microbial growth in continous culture
7 • Bioreactors
8 • Biyoreaktörler
9 • Malt beer process technology
10 • Distilled alcoholic drinks process technology
11 • Wine process technology
12 • Vinegar process technology
13 • Olive process technology
14 • Pickels process technology
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 2 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 3 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 4 | Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak. | | | 5 | Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek. | | | 6 | Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek. | | | 7 | Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek. | | | 8 | Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek. | | | 9 | Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek. | | | 10 | Kefir üretimini öğretilecek | | | 11 | Kefir üretimini öğretilecek | | | 12 | Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek | | | 13 | Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek | | | 14 | Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek | | |
|
Recommended or Required Reading |
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | | Language of Instruction | | Work Placement(s) | None |
|
Workload Calculation |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 1 | 1 |
Self Study | 1 | 30 | 30 |
Individual Study for Mid term Examination | 1 | 30 | 30 |
Individual Study for Final Examination | 1 | 30 | 30 |
Homework | 1 | 28 | 28 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|