Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | 0100100019 | FERMENTATION TECHNOLOGY | Elective | 4 | 7 | 4 |
|
Level of Course Unit |
First Cycle |
Objectives of the Course |
• Comprehend the fundamental principles of fermented dairy technology and the important points in the production of fermented dairy foods
• Put out solutions to problems related to fermented dairy foods that may be encountered during production
Perform production planning
|
Name of Lecturer(s) |
|
Learning Outcomes |
1 | I. Fermantasyonun tanımı ve gıda teknolojisindeki önemini anlatır. | 2 | II. Fermantasyon mikroorganizmalarını ve sınıflandırır. | 3 | III. Çeşitli fermente ürünlerin üretim yöntemi hakkında teorik bilgi verebilir. |
|
Mode of Delivery |
Evening Education |
Prerequisites and co-requisities |
None |
Recommended Optional Programme Components |
None |
Course Contents |
1 • Definition of fermentation, importance of fermented foods in our nutrition
2 • Raw materials of fermentation
3 • Microorganisms in fermentation
4 • Important metabolic pathways in fermentation
5 • Batch culture techniques and microbial growth in batch culture
6 • Continous culture techniques and microbial growth in continous culture
7 • Bioreactors
8 • Biyoreaktörler
9 • Malt beer process technology
10 • Distilled alcoholic drinks process technology
11 • Wine process technology
12 • Vinegar process technology
13 • Olive process technology
14 • Pickels process technology
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Fermantasyonun tanımı ve gıda teknolojisindeki önemini anlatılacak. | | | 2 | Fermantasyonun tanımı ve gıda teknolojisindeki önemini anlatılacak. | | | 3 | Fermantasyonun tanımı ve gıda teknolojisindeki önemini anlatılacak. | | | 4 | Fermantasyon mikroorganizmalarını ve sınıflandırılacak. | | | 5 | Fermantasyon mikroorganizmalarını ve sınıflandırılacak. | | | 6 | Fermantasyon mikroorganizmalarını ve sınıflandırılacak. | | | 7 | Çeşitli fermente ürünlerin üretim yöntemi hakkında teorik bilgi verilecek. | | | 8 | Çeşitli fermente ürünlerin üretim yöntemi hakkında teorik bilgi verilecek. | | | 9 | Çeşitli fermente ürünlerin üretim yöntemi hakkında teorik bilgi verilecek. | | | 10 | | | | 11 | | | | 12 | | | | 13 | | | | 14 | | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Recommended or Required Reading |
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | | Language of Instruction | | Work Placement(s) | None |
|
Workload Calculation |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 1 | 1 |
Self Study | 1 | 30 | 30 |
Individual Study for Mid term Examination | 1 | 30 | 30 |
Individual Study for Final Examination | 1 | 30 | 30 |
Homework | 1 | 28 | 28 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|