Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | 0100100012 | PRINCIPLES OF PRODUCT DEVELOPMENT | Elective | 3 | 5 | 3 |
|
Level of Course Unit |
First Cycle |
Objectives of the Course |
After completing this course, student will be able to;
• Grasp the importance of product development
• Learn the points that should be considered in the development phases
Attain the ability of investigation, presentation preparation
|
Name of Lecturer(s) |
|
Learning Outcomes |
1 | I. Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirebilir. | 2 | II. Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz eder | 3 | III. Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirler | 4 | IV. AR-GE soncunda elde edilen verileri analiz eder ve sunma yeteneği kazanır |
|
Mode of Delivery |
Evening Education |
Prerequisites and co-requisities |
None |
Recommended Optional Programme Components |
None |
Course Contents |
• Introduction
• New product concept
• Factors affecting new food demands
• Development stages
• The role of food components
• Optimization
• Sensory evaluation
Presentation
• Introduction
• New product concept
• Factors affecting new food demands
• Development stages
• The role of food components
• Optimization
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirme
| | | 2 | Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirme
| | | 3 | Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirme | | | 4 | Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz etme
| | | 5 | Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz etme | | | 6 | Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz etme | | | 7 | Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirleme
| | | 8 | Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirleme | | | 9 | Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirleme | | | 10 | | | | 11 | | | | 12 | | | | 13 | | | | 14 | | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Recommended or Required Reading |
1. New Product Development, Dogan, I.S. Lecture notes.
2. Fundamentals of New Food Product Developments, Baker, R., Hahn, P.W., Robbins, K. R.
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | | Language of Instruction | | Work Placement(s) | None |
|
Workload Calculation |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 1 | 1 |
Self Study | 1 | 30 | 30 |
Individual Study for Mid term Examination | 1 | 30 | 30 |
Individual Study for Final Examination | 1 | 20 | 20 |
Homework | 1 | 8 | 8 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|