Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Yüksek Lisans Programları

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - BAHÇE BİTKİLERİ - Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.)



Program Tanımları
Kuruluş
Kazanılan Derece
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Yüksek Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Olanakları

Program Çıktıları

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-DP DÖNEM PROJESİ Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-SDG-GÜZ GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
Toplam 0 0 0 0
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-SDG-BHR BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 2023-DP DÖNEM PROJESİ Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
2 2023-TZLD Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans) Seçmeli 0 1 0 0
3 BAB-23-100 ASMA FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 2 0 0
4 BAB-23-101 ASMADA VERİMLİLİK KRİTERLERİ VE BAĞ BOZUMU Seçmeli 2 2 0 0
5 BAB-23-102 BAHÇE BİTKİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİNİN TEMEL ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
6 BAB-23-103 BAHÇE BİTKİLERİNDE DÖLLENME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
7 BAB-23-104 BAHÇE BİTKİLERİNDE EKOLOJİK ESASLAR Seçmeli 3 0 0 0
8 BAB-23-105 BAHÇE BİTKİLERİNDE GERİLİM (STRES) FİZYOLOJİSİ VE DAYANIKLILIK ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
9 BAB-23-106 BAHÇE BİTKİLERİNDE STRES Seçmeli 2 2 0 0
10 BAB-23-107 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİK VE FİZYOLOJİK ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
11 BAB-23-108 BAHÇE BİTKİLERİNİN DEPOLANMASI VE HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
12 BAB-23-109 BİTKİLERİN ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ VE FİZYOLOJİK ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
13 BAB-23-110 BİTKİSEL ÜRETİMİN EKOFİZYOLOJİK İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
14 BAB-23-111 BİYOÇEŞİTLİLİK VE SEBZE GEN KAYNAKLARI Seçmeli 3 0 0 0
15 BAB-23-112 BÜYÜMEYİ DÜZENLEYİCİ MADDELERİN BAHÇE BİTKİLERİNDE KULLANIMI VE ÖNEMİ Seçmeli 3 0 0 0
16 BAB-23-113 EGZOTİK MEYVE TÜRLERİ Seçmeli 3 0 0 0
17 BAB-23-114 EGZOTİK SEBZELER Seçmeli 3 0 0 0
18 BAB-23-115 FİDAN ÜRETİMİNDE YENİ TEKNİKLER VE TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 0 0 0
19 BAB-23-116 İYİ TARIM UYGULAMALARI EUREP GAP GLOBAL GAP Seçmeli 3 0 0 0
20 BAB-23-117 KÜLTÜRÜ YAPILAN YENİLEBİLİR MANTAR TÜRLERİ VE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
21 BAB-23-118 KÜRESEL ISINMANIN BAHÇE BİTKİLERİ YETŞTİRİCİLİĞİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
22 BAB-23-119 KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİNİN BAHÇE BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
23 BAB-23-120 MEYVE AĞAÇLARINDA DİNLENME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
24 BAB-23-121 MEYVE AĞAÇLARINDA DÖLLENME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
25 BAB-23-122 MEYVE GENETİK KAYNAKLARI Seçmeli 3 0 0 0
26 BAB-23-123 MEYVE ISLAHINDA MOLEKÜLER TEKNİKLERİN KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
27 BAB-23-124 MEYVE POMOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
28 BAB-23-125 MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ UYGULAMALAR Seçmeli 3 0 0 0
29 BAB-23-126 MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
30 BAB-23-127 MEYVECİLİKTE BUDAMA TEKNİKLERİ VE MODERN TERBİYE SİSTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
31 BAB-23-128 MEYVECİLİKTE HORMON KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
32 BAB-23-129 MEYVECİLİKTE SELEKSİYON ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
33 BAB-23-130 ORGANİK SEBZE TARIMI Seçmeli 3 0 0 0
34 BAB-23-131 ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
35 BAB-23-132 YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
36 BAB-23-133 ÖRTÜALTI ÖZEL SEBZE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
37 BAB-23-134 SEBZE FİDESİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
38 BAB-23-135 SEBZE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
39 BAB-23-136 SEBZE ISLAHININ PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
40 BAB-23-137 SEBZE TOHUM DEPOLAMA İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
41 BAB-23-138 SEBZE TOHUM TEKNOLOJİSİNİN TEMEL ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
42 BAB-23-139 SEBZE TOHUMLUKLARININ KONTROL VE SERTİFİKASYONU Seçmeli 3 0 0 0
43 BAB-23-140 SEBZE TOHUMU ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
44 BAB-23-141 SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÖZEL TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
45 BAB-23-142 SEBZECİLİKTE İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
46 BAB-23-143 SEBZELERDE FİDE ÜRETİM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
47 BAB-23-144 SEBZELERDE FİZYOLOJİK BOZUKLUKLAR Seçmeli 3 0 0 0
48 BAB-23-145 SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
49 BAB-23-146 SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE KULLANILAN ANAÇLAR VE ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
50 BAB-23-147 SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
51 BAB-23-148 STANDART VE F1 HİBRİT TOHUMCULUK TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
52 BAB-23-149 TOHUM DEPOLAMA İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
53 BAB-23-150 TOHUM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
54 BAB-23-151 ÜZÜMSÜ MEYVE ÜRETİMİNDE İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
55 BAB-23-152 ÜZÜMSÜ MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN BİLİMSEL ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
56 BAB-23-153 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN ISLAHI Seçmeli 2 2 0 0
57 TBİ-23-109 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİYOTEKNOLOJİK TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
58 TBİ-23-115 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN GENELLEŞTİRİLMİŞ DOĞRUSAL MODELLER Seçmeli 3 0 0 0
59 TBİ-23-149 FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
60 TBİ-23-161 MEYVE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
61 TBİ-23-167 MOLEKÜLER MARKÖR TEKNİKLERİNİN BİTKİ ISLAHINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
62 TBİ-23-170 ORGANİK TARIM VE GENEL PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
63 TBİ-23-176 RESPONSE SURFACE (YANIT YÜZEY) METODLARININ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
64 TBİ-23-188 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN MİKROÇOĞALTIMI Seçmeli 3 0 0 0
65 TBİ-23-189 VERİ MADENCİLİĞİNİN ZİRAİ ARAŞTIRMALARDA KULLANILMASI Seçmeli 3 0 0 0
BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
2 2023-TZLD Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans) Seçmeli 0 1 0 0
3 BAB-23-100 ASMA FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 2 0 0
4 BAB-23-101 ASMADA VERİMLİLİK KRİTERLERİ VE BAĞ BOZUMU Seçmeli 2 2 0 0
5 BAB-23-102 BAHÇE BİTKİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİNİN TEMEL ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
6 BAB-23-103 BAHÇE BİTKİLERİNDE DÖLLENME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
7 BAB-23-104 BAHÇE BİTKİLERİNDE EKOLOJİK ESASLAR Seçmeli 3 0 0 0
8 BAB-23-105 BAHÇE BİTKİLERİNDE GERİLİM (STRES) FİZYOLOJİSİ VE DAYANIKLILIK ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
9 BAB-23-106 BAHÇE BİTKİLERİNDE STRES Seçmeli 2 2 0 0
10 BAB-23-107 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİK VE FİZYOLOJİK ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
11 BAB-23-108 BAHÇE BİTKİLERİNİN DEPOLANMASI VE HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
12 BAB-23-109 BİTKİLERİN ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ VE FİZYOLOJİK ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
13 BAB-23-110 BİTKİSEL ÜRETİMİN EKOFİZYOLOJİK İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
14 BAB-23-111 BİYOÇEŞİTLİLİK VE SEBZE GEN KAYNAKLARI Seçmeli 3 0 0 0
15 BAB-23-112 BÜYÜMEYİ DÜZENLEYİCİ MADDELERİN BAHÇE BİTKİLERİNDE KULLANIMI VE ÖNEMİ Seçmeli 3 0 0 0
16 BAB-23-113 EGZOTİK MEYVE TÜRLERİ Seçmeli 3 0 0 0
17 BAB-23-114 EGZOTİK SEBZELER Seçmeli 3 0 0 0
18 BAB-23-115 FİDAN ÜRETİMİNDE YENİ TEKNİKLER VE TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 0 0 0
19 BAB-23-116 İYİ TARIM UYGULAMALARI EUREP GAP GLOBAL GAP Seçmeli 3 0 0 0
20 BAB-23-117 KÜLTÜRÜ YAPILAN YENİLEBİLİR MANTAR TÜRLERİ VE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
21 BAB-23-118 KÜRESEL ISINMANIN BAHÇE BİTKİLERİ YETŞTİRİCİLİĞİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
22 BAB-23-119 KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİNİN BAHÇE BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
23 BAB-23-120 MEYVE AĞAÇLARINDA DİNLENME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
24 BAB-23-121 MEYVE AĞAÇLARINDA DÖLLENME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
25 BAB-23-122 MEYVE GENETİK KAYNAKLARI Seçmeli 3 0 0 0
26 BAB-23-123 MEYVE ISLAHINDA MOLEKÜLER TEKNİKLERİN KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
27 BAB-23-124 MEYVE POMOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
28 BAB-23-125 MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ UYGULAMALAR Seçmeli 3 0 0 0
29 BAB-23-126 MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
30 BAB-23-127 MEYVECİLİKTE BUDAMA TEKNİKLERİ VE MODERN TERBİYE SİSTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
31 BAB-23-128 MEYVECİLİKTE HORMON KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
32 BAB-23-129 MEYVECİLİKTE SELEKSİYON ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
33 BAB-23-130 ORGANİK SEBZE TARIMI Seçmeli 3 0 0 0
34 BAB-23-131 ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
35 BAB-23-132 YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
36 BAB-23-133 ÖRTÜALTI ÖZEL SEBZE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
37 BAB-23-134 SEBZE FİDESİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
38 BAB-23-135 SEBZE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
39 BAB-23-136 SEBZE ISLAHININ PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
40 BAB-23-137 SEBZE TOHUM DEPOLAMA İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
41 BAB-23-138 SEBZE TOHUM TEKNOLOJİSİNİN TEMEL ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
42 BAB-23-139 SEBZE TOHUMLUKLARININ KONTROL VE SERTİFİKASYONU Seçmeli 3 0 0 0
43 BAB-23-140 SEBZE TOHUMU ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
44 BAB-23-141 SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÖZEL TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
45 BAB-23-142 SEBZECİLİKTE İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
46 BAB-23-143 SEBZELERDE FİDE ÜRETİM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
47 BAB-23-144 SEBZELERDE FİZYOLOJİK BOZUKLUKLAR Seçmeli 3 0 0 0
48 BAB-23-145 SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
49 BAB-23-146 SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE KULLANILAN ANAÇLAR VE ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
50 BAB-23-147 SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
51 BAB-23-148 STANDART VE F1 HİBRİT TOHUMCULUK TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
52 BAB-23-149 TOHUM DEPOLAMA İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
53 BAB-23-150 TOHUM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
54 BAB-23-151 ÜZÜMSÜ MEYVE ÜRETİMİNDE İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
55 BAB-23-152 ÜZÜMSÜ MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN BİLİMSEL ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
56 BAB-23-153 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN ISLAHI Seçmeli 2 2 0 0
57 TBİ-23-109 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİYOTEKNOLOJİK TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
58 TBİ-23-115 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN GENELLEŞTİRİLMİŞ DOĞRUSAL MODELLER Seçmeli 3 0 0 0
59 TBİ-23-149 FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
60 TBİ-23-161 MEYVE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
61 TBİ-23-167 MOLEKÜLER MARKÖR TEKNİKLERİNİN BİTKİ ISLAHINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
62 TBİ-23-170 ORGANİK TARIM VE GENEL PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
63 TBİ-23-176 RESPONSE SURFACE (YANIT YÜZEY) METODLARININ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
64 TBİ-23-188 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN MİKROÇOĞALTIMI Seçmeli 3 0 0 0
65 TBİ-23-189 VERİ MADENCİLİĞİNİN ZİRAİ ARAŞTIRMALARDA KULLANILMASI Seçmeli 3 0 0 0
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr