Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Yüksek Lisans Programları

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - GIDA MÜHENDİSLİĞİ - Tezli Yüksek Lisans



Program Tanımları
Kuruluş
Kazanılan Derece
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Yüksek Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Olanakları

Program Çıktıları

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-SDG-GÜZ GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 2023-SMNR SEMİNER Zorunlu 0 0 0 0
3 2023-TÖ TEZ ÖNERİSİ Zorunlu 0 0 0 0
4 2023-UAD1 UZMANLIK ALAN DERSİ - I Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-SDG-BHR BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU Seçmeli - - - 0
2 2023-SMNR SEMİNER Zorunlu 0 0 0 0
3 2023-TÖ TEZ ÖNERİSİ Zorunlu 0 0 0 0
4 2023-UAD2 UZMANLIK ALAN DERSİ - II Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-TEZ TEZ Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-UAD3 UZMANLIK ALAN DERSİ - III Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-TEZ TEZ Zorunlu 0 0 0 0
2 2023-UAD4 UZMANLIK ALAN DERSİ - IV Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
2 2023-TZLD Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans) Seçmeli 0 1 0 0
3 BMB-23-130 ENZİM KİNETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
4 BMB-23-154 KATI FAZ MİKROEKSTRAKSİYON YÖNTEMİ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 2 0 0
5 BMB-23-176 SÜTTE BULUNAN BİYOAKTİF PROTEİNLER VE PEPTİTLER Seçmeli 3 0 0 0
6 GIM-23-100 ANTİOKSİDAN ENZİMLERİN AKTİVİTE TAYİN METODLARI Seçmeli 3 0 0 0
7 GIM-23-101 BESLENME BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
8 GIM-23-102 BESLENME VE GIDA Seçmeli 3 0 0 0
9 GIM-23-103 GIDA ATIK YÖNETİMİ VE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI Seçmeli 3 0 0 0
10 GIM-23-104 BESLENMEDE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ Seçmeli 3 0 0 0
11 GIM-23-105 BİTKİSEL KAYNAKLI PROTEİNLERİN İŞLENMESİ ve MODİFİKASYONU Seçmeli 3 0 0 0
12 GIM-23-106 ENZIM KINETIĞI Seçmeli 3 0 0 0
13 GIM-23-107 ENZİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
14 GIM-23-108 ET FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
15 GIM-23-109 ET MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
16 GIM-23-110 ET VE ET ÜRÜNLERİ ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
17 GIM-23-111 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 2 0 0
18 GIM-23-112 FONKSİYONEL GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 3 0 0 0
19 GIM-23-113 GIDA BİYOKİMYASI - I Seçmeli 3 0 0 0
20 GIM-23-114 GIDA BULAŞANLARI VE TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
21 GIM-23-115 GIDA ENDÜSTRİSİNDE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
22 GIM-23-116 GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
23 GIM-23-117 GIDA İŞLEMEDE İLERİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 0 0 0
24 GIM-23-118 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
25 GIM-23-119 GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 0 0 0
26 GIM-23-120 GIDA REOLOJİSİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
27 GIM-23-121 GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR Seçmeli 3 0 0 0
28 GIM-23-122 GIDA SANAYİNDE MİKROBİYOLOJİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
29 GIM-23-123 GIDA ÜRÜNLERİNİN KALİTE PARAMETRELERİ ÖLÇÜMÜ Seçmeli 3 0 0 0
30 GIM-23-124 GIDALARDA İLERİ DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ VE TÜKETİCİ TESTLERİ Seçmeli 3 0 0 0
31 GIM-23-125 GIDALARDA KARBONHİDRATLARIN ROLÜ Seçmeli 3 0 0 0
32 GIM-23-126 GIDALARIN MİKROBİYOLOJİK ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
33 GIM-23-127 HAMUR KİMYASI Seçmeli 0 0 0 0
34 GIM-23-128 HUBUBAT KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
35 GIM-23-129 İLERİ ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
36 GIM-23-130 İLERİ GIDA ANALİZLERİ Seçmeli 2 2 0 0
37 GIM-23-131 İLERİ GIDA KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
38 GIM-23-132 İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVARI TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
39 GIM-23-133 KARBONHİDRATLARIN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
40 GIM-23-134 KİMYASAL KOR. VE DOĞAL ANTİMİKROBİYAL BİLEŞİKLER Seçmeli 0 0 0 0
41 GIM-23-135 LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN ÖZEL VE GIDA END. KULL. Seçmeli 0 0 0 0
42 GIM-23-136 LAKTİK ASİT FERMENTASYONU Seçmeli 3 0 0 0
43 GIM-23-137 LİPİD METABOLİZMASI VE BOZUKLUKLARI Seçmeli 3 0 0 0
44 GIM-23-138 LİPİT KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
45 GIM-23-139 MİKROBİYAL GENETİK Seçmeli 3 0 0 0
46 GIM-23-140 MİKROBİYOLOJİDE KULLANILAN BESİYERLER Seçmeli 0 0 0 0
47 GIM-23-141 MODİFİYE ATMOSFER PAKETLEME Seçmeli 3 0 0 0
48 GIM-23-142 MODİFİYE YAĞLAR VE ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
49 GIM-23-143 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER Seçmeli 0 0 0 0
50 GIM-23-144 NİŞASTA KİMYASI Seçmeli 0 0 0 0
51 GIM-23-145 OKSİDOREDÜKSİYON POTANSİYELİ VE SÜT ÜRÜNLERİNDEKİ ÖNEMİ Seçmeli 3 0 0 0
52 GIM-23-146 PEYNİRDE OLGUNLAŞMA KRİTERLERİ VE BUNLARIN TAYİN YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
53 GIM-23-147 PROTEİN SAFLAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
54 GIM-23-148 PROTEİNLERİN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
55 GIM-23-149 SERBEST RADİKALLER, ANTİOKSİDANLAR VE GIDALAR Seçmeli 3 0 0 0
56 GIM-23-150 SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YARDIMCI MADDELER Seçmeli 3 0 0 0
57 GIM-23-151 SÜT ENDÜSTRİSİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 0 0 0
58 GIM-23-152 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİZİK VE KİMYASI Seçmeli 2 2 0 0
59 GIM-23-153 TAHIL DEPOLAMANIN ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
60 GIM-23-154 TAHILLARIN GIDALARA İŞLENMESİNDEKİ TEMEL PRENSİPLER Seçmeli 3 0 0 0
61 GIM-23-155 UÇUCU YAĞ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
62 GIM-23-156 UNLU MAMULLERDE PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
63 GIM-23-157 YAĞ KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
64 GIM-23-158 YENİ GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ Seçmeli 0 0 0 0
65 GIM-23-159 YENİLEBİLİR YAĞLARIN BOZULMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 0 0 0
66 GIM-23-160 YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMOTOGRAFİSİNİN (HPLC) GIDALARDA KULLANIMI Seçmeli 2 2 0 0
67 GIM-23-161 ZEYTİNYAĞI VE SAĞLIK Seçmeli 3 0 0 0
68 GIM-23-162 ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
69 GIM-23-163 GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN ENZİMLER Seçmeli 3 0 0 0
70 GIM-23-213 GIDA BİYOKİMYASI - II Seçmeli 3 0 0 0
BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERS GRUBU
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
2 2023-TZLD Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans) Seçmeli 0 1 0 0
3 BMB-23-130 ENZİM KİNETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
4 BMB-23-154 KATI FAZ MİKROEKSTRAKSİYON YÖNTEMİ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 2 0 0
5 BMB-23-176 SÜTTE BULUNAN BİYOAKTİF PROTEİNLER VE PEPTİTLER Seçmeli 3 0 0 0
6 GIM-23-100 ANTİOKSİDAN ENZİMLERİN AKTİVİTE TAYİN METODLARI Seçmeli 3 0 0 0
7 GIM-23-101 BESLENME BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
8 GIM-23-102 BESLENME VE GIDA Seçmeli 3 0 0 0
9 GIM-23-103 GIDA ATIK YÖNETİMİ VE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI Seçmeli 3 0 0 0
10 GIM-23-104 BESLENMEDE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ Seçmeli 3 0 0 0
11 GIM-23-105 BİTKİSEL KAYNAKLI PROTEİNLERİN İŞLENMESİ ve MODİFİKASYONU Seçmeli 3 0 0 0
12 GIM-23-106 ENZIM KINETIĞI Seçmeli 3 0 0 0
13 GIM-23-107 ENZİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
14 GIM-23-108 ET FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
15 GIM-23-109 ET MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
16 GIM-23-110 ET VE ET ÜRÜNLERİ ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
17 GIM-23-111 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 2 0 0
18 GIM-23-112 FONKSİYONEL GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 3 0 0 0
19 GIM-23-113 GIDA BİYOKİMYASI - I Seçmeli 3 0 0 0
20 GIM-23-114 GIDA BULAŞANLARI VE TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
21 GIM-23-115 GIDA ENDÜSTRİSİNDE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
22 GIM-23-116 GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
23 GIM-23-117 GIDA İŞLEMEDE İLERİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 0 0 0
24 GIM-23-118 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
25 GIM-23-119 GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 0 0 0
26 GIM-23-120 GIDA REOLOJİSİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
27 GIM-23-121 GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR Seçmeli 3 0 0 0
28 GIM-23-122 GIDA SANAYİNDE MİKROBİYOLOJİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
29 GIM-23-123 GIDA ÜRÜNLERİNİN KALİTE PARAMETRELERİ ÖLÇÜMÜ Seçmeli 3 0 0 0
30 GIM-23-124 GIDALARDA İLERİ DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ VE TÜKETİCİ TESTLERİ Seçmeli 3 0 0 0
31 GIM-23-125 GIDALARDA KARBONHİDRATLARIN ROLÜ Seçmeli 3 0 0 0
32 GIM-23-126 GIDALARIN MİKROBİYOLOJİK ANALİZİ Seçmeli 3 0 0 0
33 GIM-23-127 HAMUR KİMYASI Seçmeli 0 0 0 0
34 GIM-23-128 HUBUBAT KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
35 GIM-23-129 İLERİ ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
36 GIM-23-130 İLERİ GIDA ANALİZLERİ Seçmeli 2 2 0 0
37 GIM-23-131 İLERİ GIDA KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
38 GIM-23-132 İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVARI TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
39 GIM-23-133 KARBONHİDRATLARIN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
40 GIM-23-134 KİMYASAL KOR. VE DOĞAL ANTİMİKROBİYAL BİLEŞİKLER Seçmeli 0 0 0 0
41 GIM-23-135 LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN ÖZEL VE GIDA END. KULL. Seçmeli 0 0 0 0
42 GIM-23-136 LAKTİK ASİT FERMENTASYONU Seçmeli 3 0 0 0
43 GIM-23-137 LİPİD METABOLİZMASI VE BOZUKLUKLARI Seçmeli 3 0 0 0
44 GIM-23-138 LİPİT KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
45 GIM-23-139 MİKROBİYAL GENETİK Seçmeli 3 0 0 0
46 GIM-23-140 MİKROBİYOLOJİDE KULLANILAN BESİYERLER Seçmeli 0 0 0 0
47 GIM-23-141 MODİFİYE ATMOSFER PAKETLEME Seçmeli 3 0 0 0
48 GIM-23-142 MODİFİYE YAĞLAR VE ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
49 GIM-23-143 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER Seçmeli 0 0 0 0
50 GIM-23-144 NİŞASTA KİMYASI Seçmeli 0 0 0 0
51 GIM-23-145 OKSİDOREDÜKSİYON POTANSİYELİ VE SÜT ÜRÜNLERİNDEKİ ÖNEMİ Seçmeli 3 0 0 0
52 GIM-23-146 PEYNİRDE OLGUNLAŞMA KRİTERLERİ VE BUNLARIN TAYİN YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
53 GIM-23-147 PROTEİN SAFLAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
54 GIM-23-148 PROTEİNLERİN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
55 GIM-23-149 SERBEST RADİKALLER, ANTİOKSİDANLAR VE GIDALAR Seçmeli 3 0 0 0
56 GIM-23-150 SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YARDIMCI MADDELER Seçmeli 3 0 0 0
57 GIM-23-151 SÜT ENDÜSTRİSİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 0 0 0
58 GIM-23-152 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİZİK VE KİMYASI Seçmeli 2 2 0 0
59 GIM-23-153 TAHIL DEPOLAMANIN ESASLARI Seçmeli 3 0 0 0
60 GIM-23-154 TAHILLARIN GIDALARA İŞLENMESİNDEKİ TEMEL PRENSİPLER Seçmeli 3 0 0 0
61 GIM-23-155 UÇUCU YAĞ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
62 GIM-23-156 UNLU MAMULLERDE PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
63 GIM-23-157 YAĞ KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
64 GIM-23-158 YENİ GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ Seçmeli 0 0 0 0
65 GIM-23-159 YENİLEBİLİR YAĞLARIN BOZULMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 0 0 0
66 GIM-23-160 YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMOTOGRAFİSİNİN (HPLC) GIDALARDA KULLANIMI Seçmeli 2 2 0 0
67 GIM-23-161 ZEYTİNYAĞI VE SAĞLIK Seçmeli 3 0 0 0
68 GIM-23-162 ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
69 GIM-23-163 GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN ENZİMLER Seçmeli 3 0 0 0
70 GIM-23-213 GIDA BİYOKİMYASI - II Seçmeli 3 0 0 0
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr