Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Doktora Programları

(KAPATILDI) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ (DİSİPLİNLER ARASINDA) DOKTORA PROGRAMI - Biyomühendislik ve Bilimleri (Disiplinlerarası)



Program Tanımları
Kuruluş
Kazanılan Derece
Bilim Doktoru
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Doktora
Kabul ve Kayıt Koşulları
Biyomühendislik ve ilgili alanlarda tezli yüksek lisans derecesi almış olmak
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Prof. Dr. Sabit ERŞAHİN Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümü
Bölüm Olanakları
Iğdır Üniversitesi Merkezi Laboratuvarı, Iğdır Ünversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi, Iğdır Üniversitesi Fakülte, Yüksek okul ve Meslek Yüksekokullarındaki laboravuar ve derslikler.

Program Çıktıları
1Biyomühendislik ve bilimleri alanlarında ileri düzeyde uzmanlaşır
2Biyomühendislik problemlerini tanımlama, modelleme ve çözme becerisini ileri düzeye taşıyabilir
3Biyomühendislik ve bilimleri uygulamalarında güncel ve ileri teknikleri ve hesaplama araçlarını kullanır
4Biyomühendislik ve bilimleri alanında uzmanlık gerektiren sorunları teorik ve deneysel araştırma yöntemlerini kullanarak çözer
5Ulusal gereksinimlere öncelik verir ve bu konudaki gelişmeleri yakından takip eder
6Biyomühendislik ve bilimleri alanındaki bilimsel çalışma sonuçlarını ulusal ve uluslararası düzeyde sunar
7Biyomühendislik ve bilimleri alanında ileri bilimsel yöntemler önerir, uygular, araştırır ve araştırma sonuçlarını yayımlar
8Günümüz şartlarında ulusal ve küresel boyutta sektörel sorunlara sürdürülebilir çözümler üretir
9Biyomühendislik ve bilimleri alanında birikimli ve duyarlı olabilmek amacıyla yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olur ve kendini sürekli yeniler
10Biyomühendislik ve bilimleri alanında yaratıcı ve eleştirel düşünür, inisiyatif kullanır ve karar verir
11Çok bileşenli(disiplinler arası) problemlerin tanımlanması, projelendirilmesi ve çözümünde liderlik yapar
12Çağdaş, yenilikçi ve katılımcı olabilir, yazılı ve sözlü olarak kendini ifade edebilir
13Verilerin toplanması, yorumlanması ve duyurulmasında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetebilir
14Biyomuhendislik ve bilimleri alanında lisansüstü danışmanlık yapabilir

TYYÇ - Program Çıktıları - Temel Alan İlişkisi
TYYÇProgram ÇıktılarıTemel Alan
12222333333333
Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BMBSDG-GÜZ BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - GÜZ Seçmeli - - - 0
2 BBDG-100 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BMBSDG-BAHAR BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - BAHAR Seçmeli - - - 0
2 SMNR-100 SEMİNER DERSİ Zorunlu 0 0 0 6
3 BBDG-200 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 8 0 0 6
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BBDG-300 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
2 BBDG-301 YETERLİLİK SINAVI Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BBDG-401 TEZ ÖNERİSİ Zorunlu 0 0 0 0
2 BBDG-400 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BBDG-501 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
2 BBDG-500 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BBDG-601 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 8 0 0 0
2 BBDG-600 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 16 0 0 0
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BBDG-701 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Zorunlu 0 0 0 0
2 BBDG-700 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BBDG-801 TEZ Zorunlu 0 0 0 0
2 BBDG-800 UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 0 0 0
Toplam 8 0 0 0
 
BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 6
2 2023-TİK1 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Seçmeli 0 0 0 0
3 2023-TİK2 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Seçmeli 0 0 0 0
4 2023-TİK3 TEZ İZLEME KOMİTESİ RAPORU Seçmeli 0 0 0 0
5 2023-TÖDR TEZ ÖNERİSİ Seçmeli 0 0 0 0
6 2023-TZLD Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans) Seçmeli 0 1 0 0
7 2023-UAD5 UZMANLIK ALAN DERSİ - V Seçmeli 0 0 0 0
8 2023-UAD6 UZMANLIK ALAN DERSİ - VI Seçmeli 0 0 0 0
9 2023-UAD7 UZMANLIK ALAN DERSİ - VII Seçmeli 0 0 0 0
10 2023-UAD8 UZMANLIK ALAN DERSİ - VIII Seçmeli 0 0 0 0
11 2023-YTRLK YETERLİLİK SINAVI Seçmeli 0 0 0 0
12 BMB-22-107 HYDROGEN THERAPY Seçmeli 3 0 0 0
13 BMB-22-114 YEŞİL KİMYA Seçmeli 3 0 0 0
14 BMB-22-118 ENZİM BİLİMİ Seçmeli 3 0 0 0
15 BMB-22-120 TIP MÜHENDİSLİĞİ VE İLERİ BİYOMEKANİK Seçmeli 3 0 0 0
16 BMB-22-121 DENEYSEL BİYOKİMYA Seçmeli 2 1 0 0
17 BMB-22-135 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME Seçmeli 0 0 0 0
18 BMB-22-136 SEBZELER, MEYVELER, OTLAR VE BAHARATLAR: BESİNSEL VE SAĞLIK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
19 BMB-22-137 PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 3 0 0 0
20 BMB-22-138 PEYNİR MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
21 BMB-22-139 KANSER BİYOKİMYASINA GİRİŞ Seçmeli 0 0 0 0
22 BMB-22-140 İLERİ MNR UYGULAMALARI Seçmeli 0 0 0 0
23 BMB-22-141 İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
24 BMB-22-143 GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
25 BMB-22-144 GIDA ENDÜSTRİSİNDE BAHARATLAR VE KULLANIM ALANLARI Seçmeli 3 0 0 0
26 BMB-22-145 GIDA AMBALAJLAMADA YENİ TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
27 BMB-22-146 DOĞAL GIDA KATKILARI VE ANTİOKSİDANLAR Seçmeli 3 0 0 0
28 BMB-22-149 BİYOKİMYASAL KİNETİK Seçmeli 3 0 0 0
29 BMB-22-151 BİTKİLERDE SEKONDER METABOLİTLER Seçmeli 3 0 0 0
30 BMB-22-152 BİTKİ EKSTRELERİNDE SABİT YAĞLARIN MİKTAR TAYİNİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ Seçmeli 0 0 0 0
31 BMB-23-102 ANTİBAKTERİYEL AKTİVİTE TANIMI VE ÖLÇÜM METODLARI Seçmeli 2 2 0 0
32 BMB-23-105 ATIKSULARIN ARITILMASI VE YENİDEN KULLANILMASI Seçmeli 3 0 0 0
33 BMB-23-108 BİONANOMATERYALLERDEKİ SON GELİŞMELER Seçmeli 3 0 0 0
34 BMB-23-109 BİYOKİMYA LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
35 BMB-23-110 BİYOKOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 1 0 0
36 BMB-23-114 BİYOMÜHENDİSLİK İÇİN TIP TERMODİNAMİĞİ VE TIP FİZİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
37 BMB-23-115 BİYOMÜHENDİSLİKTE ÇALIŞMA ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
38 BMB-23-117 BİYOPOLİMERLER Seçmeli 3 0 0 0
39 BMB-23-118 BİYOSENSÖRLER VE KİMYADAKİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
40 BMB-23-123 ELEKTROKOAGULASYON İLE ATIKSULARIN ARITILMASI Seçmeli 3 0 0 0
41 BMB-23-125 ENDÜSTRİYEL ENZİMLERİN YAPISAL KARAKTERİZASYONU Seçmeli 3 0 0 0
42 BMB-23-140 HESAPSAL ORGANİK KİMYA Seçmeli 3 0 0 0
43 BMB-23-146 İLERİ ANALİTİK KİMYA - I Seçmeli 3 0 0 0
44 BMB-23-148 İLERİ BİYOKİMYA Seçmeli 3 0 0 0
45 BMB-23-157 MİKROORGANİZMALARIN SAYIMI: KÜLTÜREL SAYIM YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
46 BMB-23-159 MOLEKÜLER SPEKTROSKOPİDE SENSÖR UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
47 BMB-23-163 ORGANİK KİMYADA TEORİK YÖNTEMLER Seçmeli 3 0 0 0
48 BMB-23-164 ORGANİK REAKSİYON MEKANİZMALARI Seçmeli 3 0 0 0
49 BMB-23-167 PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ Seçmeli 3 0 0 6
50 BMB-23-169 SERBEST RADİKALLERE GİRİŞ Seçmeli 3 0 0 0
51 BMB-23-170 SİNDİRİM SİSTEMİ BİYOKİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
52 BMB-23-172 SU VE ATIKSU ARITIMINDA ADSORPSİYON VE BİYOSORPSİYON PROSESLERİ Seçmeli 2 2 0 0
53 BMB-23-175 SÜT PROTEİNLERİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 0 0 6
54 BMB-23-178 ANTİ KANSER AKTİVİTE ÇALIŞMALARINDA YENİ METOTLAR Seçmeli 0 0 0 0
55 BMB-23-179 AROMATİK KİMYA Seçmeli 3 0 0 0
56 BMBG-113 ANALİTİK KİMYADA AYIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
57 BMBG-128 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
58 BYK-23-102 İLERİ BİYOORGANİK KİMYA Seçmeli 3 0 0 0
59 BYK-23-103 İLERİ NMR UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
60 D-BMBG-303 BİLİMSEL YAZIM TEKNİKLERİ Seçmeli 0 0 0 0
61 GIM-23-131 İLERİ GIDA KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
62 TBİ-22-100 YEŞİL ALAN TESİSİNİN ESASLARI Seçmeli 2 2 0 0
63 TBİ-22-101 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME Seçmeli 3 0 0 0
64 TBİ-23-100 AGRO-ENDÜSTRİYEL EKONOMİ VE YÖNETİM Seçmeli 3 0 0 0
65 TBİ-23-102 AKAROLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
66 TBİ-23-103 ALAN KULLANIM İLKE YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
67 TBİ-23-104 ALTERNATİF YABANCI OT KONTROL YÖNTEMLERİ Seçmeli 4 0 0 0
68 TBİ-23-105 ARAZİ KORUMA Seçmeli 3 0 0 0
69 TBİ-23-106 ASMA BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
70 TBİ-23-107 AYIRMA VE SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
71 TBİ-23-108 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
72 TBİ-23-109 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİYOTEKNOLOJİK TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
73 TBİ-23-110 BAKLAGİL TÜRLERİNİN PEYZAJ ALANLARINDA KULLANILMASI Seçmeli 2 2 0 0
74 TBİ-23-111 BAKTERİLERİN HASTALIK YAPMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 0 0 0
75 TBİ-23-112 BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 3 0 0 0
76 TBİ-23-113 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA R YAZILIMININ KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
77 TBİ-23-114 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN DENEME DESENLERİ Seçmeli 3 0 0 0
78 TBİ-23-115 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN GENELLEŞTİRİLMİŞ DOĞRUSAL MODELLER Seçmeli 3 0 0 0
79 TBİ-23-116 BİTKİ HASTALIKLARININ EKOLOJİSİ VE EPİDEMİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
80 TBİ-23-117 BİTKİ ISLAHINDA GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
81 TBİ-23-122 BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTREKLERİNİN TARIMDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
82 TBİ-23-123 BİTKİLERDE MOLEKÜLER MARKÖRLER VE DNA PARMAK İZİ Seçmeli 3 0 0 0
83 TBİ-23-124 BİTKİLERDE SEKONDER METABOLİTLER Seçmeli 3 0 0 0
84 TBİ-23-126 BİTKİSEL ÜRETİMDE TARIMSAL UYGULAMALAR - II Seçmeli 2 2 0 0
85 TBİ-23-127 BİYOÇEŞİTLİLİK VE GENETİK KAYNAKLAR Seçmeli 3 0 0 0
86 TBİ-23-128 BİYOENFORMATİK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
87 TBİ-23-129 BİYOKİMYADA ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
88 TBİ-23-133 BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOEKONOMİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
89 TBİ-23-134 BÖCEKLERDE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 0 0 0
90 TBİ-23-135 BÖCEKLERDE KİTLE ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
91 TBİ-23-136 CEVİZ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
92 TBİ-23-139 ÇİM TESİS YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
93 TBİ-23-141 DOĞAL ÜRÜNLER KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
94 TBİ-23-144 ENDÜSTRİYEL BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
95 TBİ-23-146 ENZİM KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
96 TBİ-23-147 ENZİM VE MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
97 TBİ-23-148 EPİGENETİK Seçmeli 3 0 0 0
98 TBİ-23-149 FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
99 TBİ-23-150 FİTOPATOJEN BAKTERİLERİN TANISI - I Seçmeli 3 0 0 0
100 TBİ-23-151 FLAVANOİT KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
101 TBİ-23-152 GDO VE BİYOGÜVENLİK MEVZUATI Seçmeli 3 0 0 0
102 TBİ-23-153 GENETİK VERİ TABANLARI Seçmeli 3 0 0 0
103 TBİ-23-154 HALOFİT YEM BİTKİLERİ Seçmeli 2 2 0 0
104 TBİ-23-156 KARBONHİDRAT METABOLİZMASI Seçmeli 3 3 0 0
105 TBİ-23-157 KİNOA TARIMI Seçmeli 2 2 0 0
106 TBİ-23-161 MEYVE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
107 TBİ-23-162 MOLEKÜLER BİTKİ-PATOJEN İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 0 0 0
108 TBİ-23-164 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN TEMEL YÖNTEMLER Seçmeli 3 0 0 0
109 TBİ-23-165 MOLEKÜLER FİLOGENETİK ANALİZ Seçmeli 3 0 0 0
110 TBİ-23-166 MOLEKÜLER MARKIRLAR VE ANALİZ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
111 TBİ-23-167 MOLEKÜLER MARKÖR TEKNİKLERİNİN BİTKİ ISLAHINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
112 TBİ-23-168 ORGANİK KİMYANIN TEMEL İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
113 TBİ-23-169 ORGANİK MOLEKÜLLERDE SPEKTROSKOPİK YAPI TAYİNİ Seçmeli 3 0 0 0
114 TBİ-23-170 ORGANİK TARIM VE GENEL PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
115 TBİ-23-171 PEYZAJ ALANLARINDA REKREASYON ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 2 0 0
116 TBİ-23-173 PEYZAJ MİMARLIĞI KURAMI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
117 TBİ-23-174 PEYZAJ MİMARLIĞINDA İNSAN BOYUTU Seçmeli 3 0 0 0
118 TBİ-23-176 RESPONSE SURFACE (YANIT YÜZEY) METODLARININ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
119 TBİ-23-177 SEBZELERDE GÖRÜLEN BAKTERİ HASTALIKLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 0
120 TBİ-23-178 SU YABANCI OTLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 0
121 TBİ-23-181 TAKSONOMİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
122 TBİ-23-182 TARIM DIŞI ALANLARDA YABANCI OT KONTROLÜ Seçmeli 3 0 0 0
123 TBİ-23-183 TARIM POLİTİKASI ANALİZLERİ Seçmeli 3 0 0 0
124 TBİ-23-184 TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 0 0 0
125 TBİ-23-187 UÇUCU YAĞLAR VE AROMATERAPİ Seçmeli 3 0 0 0
126 TBİ-23-188 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN MİKROÇOĞALTIMI Seçmeli 3 0 0 0
127 TBİ-23-189 VERİ MADENCİLİĞİNİN ZİRAİ ARAŞTIRMALARDA KULLANILMASI Seçmeli 3 0 0 0
128 TBİ-23-190 YABANCI OTLARIN ALTERNATİF KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
129 TBİ-23-191 YEM BİTKİLERİNİN BESLEME DEĞERİ VE OT KALİTESİNE ETKİLİ FAKTÖRLER Seçmeli 3 0 0 0
130 TBİ-801 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 0 0 0 0
131 TBİ-802 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
132 TBİ-803 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
133 TBİ-804 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
134 TBİD-100 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
135 TBİD-200 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
136 TBİD-300 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
137 TBİD-400 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
138 TBİD-801 TEZ Seçmeli 0 0 0 0
BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ SEÇMELİ DERS GRUBU - BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 2023-ETİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİM ETİĞİ Seçmeli 3 0 0 6
2 BMB-22-142 İLERİ ENZİM KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
3 BMB-22-147 CANLIDA İLAÇ KALINTISI Seçmeli 3 0 0 0
4 BMB-22-148 BİYOMALZEME TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
5 BMB-22-149 BİYOKİMYASAL KİNETİK Seçmeli 3 0 0 0
6 BMB-22-150 BİYOBOZUNUR POLİMERLER Seçmeli 3 0 0 6
7 BMB-23-104 ANTİOKSİDANT AKTİVİTE TANIMI VE ÖLÇÜM METOTLARI Seçmeli 2 2 0 0
8 BMB-23-133 FOTOFİZİK VE FOTOKİMYANIN TEMEL PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
9 BMB-23-137 GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 0 0 0
10 BMB-23-154 KATI FAZ MİKROEKSTRAKSİYON YÖNTEMİ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 2 0 6
11 BMB-23-160 NANO MALZEMELER, ÜRETİM VE KARAKTERİZASYONU Seçmeli 2 1 0 0
12 BMB-23-171 SPEKTROELEKTROKİMYA Seçmeli 3 0 0 0
13 TBİ-22-100 YEŞİL ALAN TESİSİNİN ESASLARI Seçmeli 2 2 0 0
14 TBİ-22-101 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME Seçmeli 3 0 0 0
15 TBİ-23-100 AGRO-ENDÜSTRİYEL EKONOMİ VE YÖNETİM Seçmeli 3 0 0 0
16 TBİ-23-102 AKAROLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
17 TBİ-23-103 ALAN KULLANIM İLKE YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
18 TBİ-23-104 ALTERNATİF YABANCI OT KONTROL YÖNTEMLERİ Seçmeli 4 0 0 0
19 TBİ-23-105 ARAZİ KORUMA Seçmeli 3 0 0 0
20 TBİ-23-106 ASMA BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
21 TBİ-23-107 AYIRMA VE SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
22 TBİ-23-108 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
23 TBİ-23-109 BAHÇE BİTKİLERİNDE İLERİ BİYOTEKNOLOJİK TEKNİKLER Seçmeli 3 0 0 0
24 TBİ-23-110 BAKLAGİL TÜRLERİNİN PEYZAJ ALANLARINDA KULLANILMASI Seçmeli 2 2 0 0
25 TBİ-23-111 BAKTERİLERİN HASTALIK YAPMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 0 0 0
26 TBİ-23-112 BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 3 0 0 0
27 TBİ-23-113 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA R YAZILIMININ KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
28 TBİ-23-114 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN DENEME DESENLERİ Seçmeli 3 0 0 0
29 TBİ-23-115 BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN GENELLEŞTİRİLMİŞ DOĞRUSAL MODELLER Seçmeli 3 0 0 0
30 TBİ-23-116 BİTKİ HASTALIKLARININ EKOLOJİSİ VE EPİDEMİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
31 TBİ-23-117 BİTKİ ISLAHINDA GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
32 TBİ-23-122 BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTREKLERİNİN TARIMDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
33 TBİ-23-123 BİTKİLERDE MOLEKÜLER MARKÖRLER VE DNA PARMAK İZİ Seçmeli 3 0 0 0
34 TBİ-23-124 BİTKİLERDE SEKONDER METABOLİTLER Seçmeli 3 0 0 0
35 TBİ-23-126 BİTKİSEL ÜRETİMDE TARIMSAL UYGULAMALAR - II Seçmeli 2 2 0 0
36 TBİ-23-127 BİYOÇEŞİTLİLİK VE GENETİK KAYNAKLAR Seçmeli 3 0 0 0
37 TBİ-23-128 BİYOENFORMATİK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
38 TBİ-23-129 BİYOKİMYADA ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
39 TBİ-23-133 BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOEKONOMİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
40 TBİ-23-134 BÖCEKLERDE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 0 0 0
41 TBİ-23-135 BÖCEKLERDE KİTLE ÜRETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
42 TBİ-23-136 CEVİZ ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
43 TBİ-23-139 ÇİM TESİS YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 2 0 0
44 TBİ-23-141 DOĞAL ÜRÜNLER KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
45 TBİ-23-144 ENDÜSTRİYEL BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
46 TBİ-23-146 ENZİM KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
47 TBİ-23-147 ENZİM VE MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 0 0 0
48 TBİ-23-148 EPİGENETİK Seçmeli 3 0 0 0
49 TBİ-23-149 FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 0 0 0
50 TBİ-23-150 FİTOPATOJEN BAKTERİLERİN TANISI - I Seçmeli 3 0 0 0
51 TBİ-23-151 FLAVANOİT KİMYASI Seçmeli 3 0 0 0
52 TBİ-23-152 GDO VE BİYOGÜVENLİK MEVZUATI Seçmeli 3 0 0 0
53 TBİ-23-153 GENETİK VERİ TABANLARI Seçmeli 3 0 0 0
54 TBİ-23-154 HALOFİT YEM BİTKİLERİ Seçmeli 2 2 0 0
55 TBİ-23-156 KARBONHİDRAT METABOLİZMASI Seçmeli 3 3 0 0
56 TBİ-23-157 KİNOA TARIMI Seçmeli 2 2 0 0
57 TBİ-23-161 MEYVE ISLAHI Seçmeli 3 0 0 0
58 TBİ-23-162 MOLEKÜLER BİTKİ-PATOJEN İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 0 0 0
59 TBİ-23-164 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN TEMEL YÖNTEMLER Seçmeli 3 0 0 0
60 TBİ-23-165 MOLEKÜLER FİLOGENETİK ANALİZ Seçmeli 3 0 0 0
61 TBİ-23-166 MOLEKÜLER MARKIRLAR VE ANALİZ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
62 TBİ-23-167 MOLEKÜLER MARKÖR TEKNİKLERİNİN BİTKİ ISLAHINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
63 TBİ-23-168 ORGANİK KİMYANIN TEMEL İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
64 TBİ-23-169 ORGANİK MOLEKÜLLERDE SPEKTROSKOPİK YAPI TAYİNİ Seçmeli 3 0 0 0
65 TBİ-23-170 ORGANİK TARIM VE GENEL PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
66 TBİ-23-171 PEYZAJ ALANLARINDA REKREASYON ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 2 0 0
67 TBİ-23-173 PEYZAJ MİMARLIĞI KURAMI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 0
68 TBİ-23-174 PEYZAJ MİMARLIĞINDA İNSAN BOYUTU Seçmeli 3 0 0 0
69 TBİ-23-176 RESPONSE SURFACE (YANIT YÜZEY) METODLARININ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARINDA KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
70 TBİ-23-177 SEBZELERDE GÖRÜLEN BAKTERİ HASTALIKLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 0
71 TBİ-23-178 SU YABANCI OTLARI VE MÜCADELESİ Seçmeli 3 0 0 0
72 TBİ-23-181 TAKSONOMİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 0 0 0
73 TBİ-23-182 TARIM DIŞI ALANLARDA YABANCI OT KONTROLÜ Seçmeli 3 0 0 0
74 TBİ-23-183 TARIM POLİTİKASI ANALİZLERİ Seçmeli 3 0 0 0
75 TBİ-23-184 TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 0 0 0
76 TBİ-23-187 UÇUCU YAĞLAR VE AROMATERAPİ Seçmeli 3 0 0 0
77 TBİ-23-188 ÜZÜMSÜ MEYVELERİN MİKROÇOĞALTIMI Seçmeli 3 0 0 0
78 TBİ-23-189 VERİ MADENCİLİĞİNİN ZİRAİ ARAŞTIRMALARDA KULLANILMASI Seçmeli 3 0 0 0
79 TBİ-23-190 YABANCI OTLARIN ALTERNATİF KULLANIMI Seçmeli 3 0 0 0
80 TBİ-23-191 YEM BİTKİLERİNİN BESLEME DEĞERİ VE OT KALİTESİNE ETKİLİ FAKTÖRLER Seçmeli 3 0 0 0
81 TBİ-801 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 0 0 0 0
82 TBİ-802 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
83 TBİ-803 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
84 TBİ-804 UZMANLIK ALAN DERSİ Seçmeli 8 0 0 0
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr