Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BMB-22-130INDUSTRİAL MİCROORGANİSMS AND PRODUCTSSeçmeli136
Dersin Seviyesi
Doktora
Dersin Amacı
Dersin amacı, öğrencilere endüstriyel suş özelliklerinin ve endüstriyel suş geliştirilmesi ile ilgili tekniklerin kavratılmasıdır. Mikroorganizmaların endüstriyel ürünleri hakkında bilgilendirmektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üye Mehmet Selim ŞILBIR
Öğrenme Çıktıları
1İleri düzeyde endüstriyel mikrobiyolojik kavramların öğrenilmesi.
2Endüstriyel mikroorganizmaların öneminin kavranması.
3Endüstriyel mikroorganizmaların geliştirilmesi hakkında bilgi sahibi olmak.
4Endüstriyel mikroorganizmaların ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Endüstriyel suş nedir? Endüstriyel suş geliştirme teknikleri. Endüstriyel mikroorganizmalardan elde edilen başlıca ürünler. Mikrobiyal hücre , enzimler ve diğer ürünlerin üretimi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Endüstriyel mikrobiyolojinin karakteristikleri
2Endüstriyel mikrobiyolojide ve biyoteknolojide kullanılan mikroorganizmaların özellikleri
3Endüstriyel mikrobiyolojik ürünler olarak primer ve sekonder metabolitler.
4Endüstriyel mikroorganizmaların genetik materyalinin değiştirilmesi
5Endüstriyel mikroorganizmaların gen havuzunun korunması: Kültür kolleksiyonları
6Endüstriyel ortamlarda kullanılan hammaddelerin seçim kriterleri. Endüstriyel ortamların bileşiminde kullanılan bazı hammaddeler.
7Mikrobiyal hücre üretimleri (maya üretimi, starter kültürler, tohum inokulantları, vb.)
8Arasınav
9Mikrobiyal enzimlerin üretimi ve endüstriyel uygulamaları.
10Tıbbi önemi olan hammaddelerin üretimi: Antibiyotikler ve antitümöral ajanların üretimi.
11Ergot alkaloidlerinin üretimi. Steroidler ve sterollerin üretimi
12Biyomedikal enzimler
13Diğer mikrobiyal üretimler.
14Proje sunumu
15Proje sunumu
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Tortora, G. J., Funke, B. R., Case, C. L., “Microbiology an Introduction”, Tenth Ed.,Pearson Education, (2010). 2.Schaechter, M. “Encyclopedia of Microbiology” Third Ed., Elsevier, (2009). 3.Okafor, N. “Modern Industrial Microbiology and Biotechnology”, Science Publishers, (2007). 4.Madigan, M. T. Martinko, J. M., Parker, J., “Brock Biology of Microorganisms”, Pearson Education, (2006). 5.Barredo, J.L., Microbial Processes and Products. Humana Press, (2005).
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri50
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Proje Hazırlama13030
Proje Sunma111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma13030
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma13030
Okuma9872
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)195
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ153      33    
ÖÇ244  3 33442   
ÖÇ335  4 43543  3
ÖÇ434  3 33442   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr