Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BMB-22-130 | INDUSTRİAL MİCROORGANİSMS AND PRODUCTS | Seçmeli | 1 | 3 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Dersin amacı, öğrencilere endüstriyel suş özelliklerinin ve endüstriyel suş geliştirilmesi ile ilgili tekniklerin kavratılmasıdır. Mikroorganizmaların endüstriyel ürünleri hakkında bilgilendirmektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üye Mehmet Selim ŞILBIR |
Öğrenme Çıktıları |
1 | İleri düzeyde endüstriyel mikrobiyolojik kavramların öğrenilmesi. | 2 | Endüstriyel mikroorganizmaların öneminin kavranması. | 3 | Endüstriyel mikroorganizmaların geliştirilmesi hakkında bilgi sahibi olmak. | 4 | Endüstriyel mikroorganizmaların ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Endüstriyel suş nedir? Endüstriyel suş geliştirme teknikleri. Endüstriyel mikroorganizmalardan elde edilen başlıca ürünler. Mikrobiyal hücre , enzimler ve diğer ürünlerin üretimi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Endüstriyel mikrobiyolojinin karakteristikleri | | | 2 | Endüstriyel mikrobiyolojide ve biyoteknolojide kullanılan mikroorganizmaların özellikleri | | | 3 | Endüstriyel mikrobiyolojik ürünler olarak primer ve sekonder metabolitler. | | | 4 | Endüstriyel mikroorganizmaların genetik materyalinin değiştirilmesi | | | 5 | Endüstriyel mikroorganizmaların gen havuzunun korunması: Kültür kolleksiyonları | | | 6 | Endüstriyel ortamlarda kullanılan hammaddelerin seçim kriterleri. Endüstriyel ortamların bileşiminde kullanılan bazı hammaddeler. | | | 7 | Mikrobiyal hücre üretimleri (maya üretimi, starter kültürler, tohum inokulantları, vb.) | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Mikrobiyal enzimlerin üretimi ve endüstriyel uygulamaları. | | | 10 | Tıbbi önemi olan hammaddelerin üretimi: Antibiyotikler ve antitümöral ajanların üretimi. | | | 11 | Ergot alkaloidlerinin üretimi. Steroidler ve sterollerin üretimi | | | 12 | Biyomedikal enzimler | | | 13 | Diğer mikrobiyal üretimler. | | | 14 | Proje sunumu | | | 15 | Proje sunumu | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1.Tortora, G. J., Funke, B. R., Case, C. L., “Microbiology an Introduction”, Tenth Ed.,Pearson Education, (2010). 2.Schaechter, M. “Encyclopedia of Microbiology” Third Ed., Elsevier, (2009). 3.Okafor, N. “Modern Industrial Microbiology and Biotechnology”, Science Publishers, (2007). 4.Madigan, M. T. Martinko, J. M., Parker, J., “Brock Biology of Microorganisms”, Pearson Education, (2006). 5.Barredo, J.L., Microbial Processes and Products. Humana Press, (2005). |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | İngilizce | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Proje Sunma | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Okuma | 9 | 8 | 72 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 3 | | | | | | | 3 | 3 | | | | | ÖÇ2 | 4 | 4 | | | 3 | | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | | | | ÖÇ3 | 3 | 5 | | | 4 | | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | | | 3 | ÖÇ4 | 3 | 4 | | | 3 | | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|