Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAE-23-109 | GIDA SANAYİ İŞLETMELERİNİN ANALİZLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Bilimsel bir araştırmada gıda sanayii işletmelerinin analizini yaparken
izlenecek yolları öğrenme, araştırmada analiz yöntemlerini
öğrenme ve uygulamalarda kullanmak
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Assist. Prof. Dr. Kasım ŞAHİN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıda sanayii işletmelerinde sorunlarını belirleyecek | 2 | Gıda sanayii işletmelerinin analiz yöntemlerini kavrayabilecek | 3 | Tarım-Gıda sanayinin yapısal durumunu saptayabilmek | 4 | Gıda sanayii işletmelerinin ekonomi içindeki yerini belirleyebilmek | 5 | Gıda sanayi işletmelerinin analizinin sonuçları değerlendirebilmek |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
1.Gıda sanayii işletmelerinde ekonomik sorunları belirleyecek
2. Tarım-Gıda sanayinin yapısal durumunu saptayabilmek
3. Gıda sanayii işletmelerinin ekonomi içindeki yerini belirleyebilmek
4. Gıda sanayi işletmelerinin analizinin sonuçları
değerlendirebilmek
|
Dersin İçeriği |
1. Gıda sanayii işletmelerinde sorunlarını belirleyecek.
2. Araştırmanın amacına uygun veri kaynaklarını kullanabilecek.
3. Gıda sanayii işletmelerinin analiz yöntemlerini kavrayabilecek.
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Tarım-Sanayi İlişkileri | | | 2 | Kırsal Alanda Gıda Sanayiinin Önemi | | | 3 | Tarım-Gıda Sanayi Entegrasyonu | | | 4 | Türkiye'de Önemli Gıda Sanayi Kolları | | | 5 | Gıda Sanayi Kolları ve Ekonomideki Yerleri | | | 6 | Gıda Sanayi Kolları ve Ekonomideki Yerleri | | | 7 | Gıda Sanayiinde Kalite Kontrol ve Denetimi | | | 8 | Gıda Sanayiinde Kalite Kontrol ve Denetimi | | | 9 | Gıda Sanayi İşletmelerinin Hammadde Sorunları | | | 10 | Gıda Sanayi İşletmelerinin Hammadde Sorunları | | | 11 | Gıda Sanayi İşletmelerinin İşgücü ve Sermaye Gereksinimi | | | 12 | Gıda Sanayi İşletmelerinin Analizi | | | 13 | Gıda Sanayi İşletmelerinin Analizi | | | 14 | Gıda Sanayiinde Ekonomik Göstergeler | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Gürgen, Y., 1995. Tarıma Dayalı Sanayii İşletmelerinde Personel Yönetimi ve İnsan İlişkileri. Çukurova Üniversitesi Genel Yayın No: 119. Adana.
Yurdakul, O., Koç., A. 1995. Gıda Ürünleri Pazarlaması. Çukurova Üniversitesi Genel Yayın No: 121. Adana.
Çetin, B., 2008. Gıda Sanayi İşletme Ekonomisi. Nobel Yayın Dağıtım. Ankara.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı | 1 | 10 | 10 |
Derse Katılım | 14 | 10 | 140 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|