Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | BAB-23-131 | ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Elective | 1 | 2 | 6 |
|
Level of Course Unit |
Second Cycle |
Objectives of the Course |
Son yıllarda özellikle sebze yetiştiriciliğinde konvansiyonel tarım dışında uygulanabilecek olan organik tarım teknikleri konusunda temel ve genel bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır |
Name of Lecturer(s) |
Yrd. Doc. Dr. Beyhan KİBAR |
Learning Outcomes |
1 | Organik tarımın tanımı, önemi, genel özellikleri, temel ilkeleri ve amaçlarını öğrenir | 2 | Dünyada ve ülkemizde organik tarım uygulamaların tarihçesi, gelişimi ve mevcut durumu hakkında bilgi sahibi olur | 3 | Organik sebze üretim teknikleri ve yetiştiriciliğini öğrenir | 4 | Konvansiyonel ve organik sebze tarımının karşılaştırılması ile organik sebze tarımının avantajları ve dezavantajları konusunda bilgi sahibi olur | 5 | Organik sebze yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı çeşit kullanımı ve Türkiye’de organik sebze ürünlerinin pazarlama olanakları konusunda bilgi sahibi olur | 6 | Organik sebze tarımında kontrol ve sertifikasyonun nasıl yapıldığını öğrenir |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
Organik tarımın tanımı, önemi, amaçları, genel özellikleri, temel ilkeleri, dünyada ve ülkemizde organik tarım uygulamalarının mevcut durumu; sebze türlerinin organik olarak yetiştiriciliği; konvansiyonel ve organik sebze tarımının karşılaştırılması; organik sebze tarımının avantajları ve dezavantajları; organik sebze tarımında dayanıklı çeşitlerin kullanılması (hastalık ve zararlılara karşı); Türkiye’de organik sebze ürünlerinin pazarlanma durumu; organik sebze tarımında kontrol ve sertifikasyon; organik sebze tarımında karşılaşılan başlıca sorunlar ve bunların çözüm önerileri gibi konularda bilgilerin verilmesidir |
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Organik tarımın tanımı, önemi ve genel özellikleri | | | 2 | Organik tarımın temel ilkeleri, organik tarımın amaçları | | | 3 | Dünyada ve ülkemizde organik tarım uygulamaların tarihçesi, gelişimi ve mevcut durumu, dünyada ve Türkiye’deki organik sebze üretimi değerleri | | | 4 | Organik sebze üretim teknikleri ve yetiştiriciliği | | | 5 | Organik sebze üretim teknikleri ve yetiştiriciliği | | | 6 | Organik sebze üretim teknikleri ve yetiştiriciliği | | | 7 | Ara Sınav | | | 8 | Organik sebze üretim teknikleri ve yetiştiriciliği | | | 9 | Organik sebze üretim teknikleri ve yetiştiriciliği | | | 10 | Konvansiyonel ve organik sebze tarımının bitkisel özellikler, girdi kullanımı ve kalite özellikleri bakımından karşılaştırılması | | | 11 | Organik sebze yetiştiriciliğinde karşılaşılan başlıca sorunlar ve çözüm yolları; organik sebze tarımının avantajları ve dezavantajları | | | 12 | Organik sebze yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı çeşit kullanımı | | | 13 | Türkiye’de organik sebze ürünlerinin pazarlanma olanakları | | | 14 | Organik sebze tarımında kontrol ve sertifikasyon | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Recommended or Required Reading |
1. Zengin, M., 2007. Organik Tarım. Hasad Yayıncılık, 136 s.
2. Anonim, 2002. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı.
3. Anonim, 2003. Organik Tarımın Genel İlkeleri. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
4. Aksoy, U., Altındişli, A., 1998. Ekolojik (Organik, Biyolojik) Tarım. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) Yayınları. Bornova, İzmir. 125 s.
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | | Language of Instruction | | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 10 | 140 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|