Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BAB-23-132 | YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİ ISLAHI | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin ıslahı konusunda ülkemizde ve dünyada uygulanan yöntemler hakkında bilgiler vermektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doc. Dr. Tuncay Kaya |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin kültür tarihi ve gelişimlerini öğrenir | 2 | Dünya ve Türkiye’de üretiminin yapıldığı alanları, üretimi, ihracat ve ithalat değerlerini öğrenir. | 3 | Sistematiğini ve pomolojik sınıflandırılmasını, morfolojik ve biyolojik özelliklerini, döllenme biyolojilerini bilir. | 4 | Islah kriterlerini, tekniklerini ve hedeflerini öğrenir. | 5 | Üretim hedefleri ve stratejileri konuları hakkında öngörü sahibi olur. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin tanıtımı, sistematiği, anavatanları, ıslah amaçları, ıslah teknikleri, ıslah karakterleri, ıslah hedefleri aktarılacaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Elma yetiştiriciliği ve kültür tarihi | | | 2 | Elma genetik kaynakları | | | 3 | Pomolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri | | | 4 | Islah amaçları, yöntem ve teknikleri | | | 5 | Armut yetiştiriciliği ve kültür tarihi | | | 6 | Armut genetik kaynakları | | | 7 | Pomolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Islah amaçları, yöntem ve teknikleri | | | 10 | Ayva yetiştiriciliği ve kültür tarihi | | | 11 | Ayva genetik kaynakları | | | 12 | Pomolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri | | | 13 | Islah amaçları, yöntem ve teknikleri | | | 14 | Sunum | | | 15 | Sunum | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Bitki Islahı, Sezen ŞEHİRALİ-Murat ÖZGEN, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın no: 1553
Ilıman İklim Meyve Türleri-Yumuşak Çekirdekli Meyveler, Rahmi ÖZÇAĞIRAN ve ark., Ege Üniv. Yay.
İnternet kaynakları
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 10 | 140 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|