Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BAB-23-146 | SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE KULLANILAN ANAÇLAR VE ÜRETİMİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Sert kabuklu meyve türlerinde kullanılan çöğür ve klon anaçlarının tanıtılması, anaç kullanılmasının avantaj ve dezavantajları, özellikleri, kullanımları, çeşitlerle uyuşmaları ve üretim tekniklerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Anacın tanımı | 2 | Anaç kullanılmasının avantaj ve dezavantajları | 3 | Anacın iklim ve toprak özelliklerine göre seçilmesi kriterleri | 4 | Anacın verim ve meyve kalitesi üzerine etkileri | 5 | Sert kabuklu meyve türleri üretiminde kullanılan anaçlar | 6 | Sert kabuklu meyve anaçlarında aranılacak özellikler | 7 | Sert kabuklu meyveler için anaç seçiminde dikkate alınacak kriterler | 8 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Genel olarak anacın tanımı, anaç kullanmanın önemi, sert kabuklu meyve türlerinden ceviz, fındık, antep fıstığı, badem ve kestane de kullanılan anaç türleri, anaçlarda aranılacak özellikler, anaç seçiminde dikkat edilecek hususlar ve üretim teknikleri konusunda öğrencilerin bilgi sahibi olması. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Anacın tanımı | | | 2 | Anaç kullanılmasının avantaj ve dezavantajları
| | | 3 | Anacın iklim ve toprak özeliklerine göre seçilmesi kriterleri | | | 4 | Anacın verim ve meyve kalitesi üzerine etkileri | | | 5 | Sert kabuklu meyve türleri üretiminde kullanılan vejetatif ve generatif anaçlar | | | 6 | Sert kabuklu meyve anaçlarında aranılacak özellikler | | | 7 | Ödevlerin değerlendirilmesi ve tartışma | | | 8 | Sert kabuklu meyveler için anaç seçiminde dikkate alınacak kriterler | | | 9 | Ara Sınav | | | 10 | Ceviz anaçlarının özellikleri | | | 11 | Badem anaçlarının özellikleri | | | 12 | Antep fıstığı anaçlarının özellikleri | | | 13 | Kestane anaçlarının özellikleri | | | 14 | Sert kabuklu meyve türleri üretiminde kullanılan anaçların üretim teknikleri | | | 15 | Final Sınavı | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Rom.R.C. Carlson R.F. 1987 Rootstocks for fruit .John Wiley ve Sons |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Proje Hazırlama | 1 | 20 | 20 |
Bireysel Çalışma | 14 | 10 | 140 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | ÖÇ2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ3 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | ÖÇ4 | 4 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | ÖÇ5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ6 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 3 | 4 | 3 | ÖÇ7 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | ÖÇ8 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|