Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BAB-23-153ÜZÜMSÜ MEYVELERİN ISLAHISeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Üzümsü meyve Islahında kullanılan yöntemler ve önemi incelenecektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Sadiye Peral EYDURAN
Öğrenme Çıktıları
1Üzümsü meyvelerin ıslah yöntemlerini öğrenmiş olacak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Üzümsü meyvelerin ıslahı ve önemi konularını ayrıntılı olarak ele almak bu dersin hedefidir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Üzümsü meyvelerin tarihçesi ve tanıtımı
2Çilek ıslahının tarihçesi
3Türkçe: Çilek ıslahının amaçları
4Çilek ıslahının metodları
5Çilek ıslahında kullanılan yeni teknikler
6Ahududu ve Böğürtlen ıslahının tarihçesi
7Ahududu ve Böğürtlen ıslahının amaçları
8Ahududu ve Böğürtlen ıslahının metodları
9Ahududu ve Böğürtlen ıslahında kullanılan yeni teknikler
10Frenk üzümü ve yaban mersini ıslahının tarihçesi
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Ağaoğlu, Y. S. 1986. Üzümsü Meyveler. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:984, Ders Kitabı:290, Ankara, 377s. 2. Crandall, P. C. 1994. Bramble Production. The Haworth Press, Inc., 10 Alice Street. USA. p. 209.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Quiz111
Gözlem111
Proje Sunma111
Rapor111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)6
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
ÖÇ155 5 5    
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr