Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BBB-100YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİ ISLAHISeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin ıslahı konusunda ülkemizde ve dünyada uygulanan yöntemler hakkında bilgiler vermektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doc. Dr. Tuncay Kaya
Öğrenme Çıktıları
1Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin kültür tarihi ve gelişimlerini öğrenir
2Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin kültür tarihi ve gelişimlerini öğrenir
3Dünya ve Türkiye’de üretiminin yapıldığı alanları, üretimi, ihracat ve ithalat değerlerini öğrenir.
4Dünya ve Türkiye’de üretiminin yapıldığı alanları, üretimi, ihracat ve ithalat değerlerini öğrenir.
5Sistematiğini ve pomolojik sınıflandırılmasını, morfolojik ve biyolojik özelliklerini, döllenme biyolojilerini bilir.
6Sistematiğini ve pomolojik sınıflandırılmasını, morfolojik ve biyolojik özelliklerini, döllenme biyolojilerini bilir.
7Islah kriterlerini, tekniklerini ve hedeflerini öğrenir.
8Islah kriterlerini, tekniklerini ve hedeflerini öğrenir.
9Üretim hedefleri ve stratejileri konuları hakkında öngörü sahibi olur.
10Üretim hedefleri ve stratejileri konuları hakkında öngörü sahibi olur.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin tanıtımı, sistematiği, anavatanları, ıslah amaçları, ıslah teknikleri, ıslah karakterleri, ıslah hedefleri aktarılacaktır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Elma yetiştiriciliği ve kültür tarihi
2Elma genetik kaynakları
3Pomolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri
4Islah amaçları, yöntem ve teknikleri
5Armut yetiştiriciliği ve kültür tarihi
6Armut genetik kaynakları
7Pomolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri
8Ara sınav
9Islah amaçları, yöntem ve teknikleri
10Ayva yetiştiriciliği ve kültür tarihi
11Ayva genetik kaynakları
12Pomolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri
13Islah amaçları, yöntem ve teknikleri
14Sunum
15Sunum
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Bitki Islahı, Sezen ŞEHİRALİ-Murat ÖZGEN, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın no: 1553 Ilıman İklim Meyve Türleri-Yumuşak Çekirdekli Meyveler, Rahmi ÖZÇAĞIRAN ve ark., Ege Üniv. Yay. İnternet kaynakları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma1410140
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
Ev Ödevi11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)188
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
ÖÇ1          
ÖÇ2          
ÖÇ3          
ÖÇ4          
ÖÇ5          
ÖÇ6          
ÖÇ7          
ÖÇ8          
ÖÇ9          
ÖÇ10          
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr