Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BBG-107ÜZÜMSÜ MEYVELERİN ISLAHISeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Üzümsü meyve Islahında kullanılan yöntemler ve önemi incelenecektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doc. Dr. S. Peral EYDURAN
Öğrenme Çıktıları
1Üzümsü meyvelerin ıslah yöntemlerini öğrenmiş olacak
2
3
4
5
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Üzümsü meyvelerin ıslahı ve önemi konularını ayrıntılı olarak ele almak bu dersin hedefidir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Üzümsü meyvelerin tarihçesi ve tanıtımı
2Çilek ıslahının tarihçesi
3Çilek ıslahının amaçları
4Çilek ıslahının metodları
5Çilek ıslahında kullanılan yeni teknikler
6Ahududu ve Böğürtlen ıslahının tarihçesi
7Ahududu ve Böğürtlen ıslahının amaçları
8Ahududu ve Böğürtlen ıslahının metodları
9Ahududu ve Böğürtlen ıslahında kullanılan yeni teknikler
10Frenk üzümü ve yaban mersini ıslahının tarihçesi
11Frenk üzümü ve yaban mersini ıslahının amaçları
12Frenk üzümü ve yaban mersini ıslahının metodları
13Frenk üzümü ve yaban mersini ıslahında kullanılan yeni teknikler
14Elde edilen kültür çeşitleri ve ileriye yönelik öneriler
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Ağaoğlu, Y. S. 1986. Üzümsü Meyveler. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:984, Ders Kitabı:290, Ankara, 377s. 2. Crandall, P. C. 1994. Bramble Production. The Haworth Press, Inc., 10 Alice Street. USA. p. 209.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma1410140
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
Ev Ödevi11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)188
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
ÖÇ1          
ÖÇ2          
ÖÇ3          
ÖÇ4          
ÖÇ5          
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr