Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMG-115 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE YENİ TEKNOLOJİLER | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Genel olarak ders aşağıdakilere ulaşmayı amaçlar:
Bilgi: Yeni teknolojiler hakkında, özellikle bunların temelleri,ürün çeşitleri ve her bir teknolojinin kalitesi üzerinde durarak detaylı bilimsel bilgi sağlama
Beceriler: Yeni gıda teknolojisi alanındaki problemleri analiz etmeyi ve çözmeyi öğretmek. Daha spesifik olarak, bu ders her bir yeni teknolojinin avantajlarını ve |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dersin bitiminde öğrenci;
- Gıda endüstrisindeki yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur
- Gıda işlemede her bir yeni teknolojinin olanaklarını, avantajlarını ve sınırlamalarını değerlendirir.
- Her bir yeni teknoloji ile işlenebilecek gıdaları belirler. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Yeni teknolojiler: tanımı ve çeşitleri
Geleneksel teknolojiler özellikleri
Yeni teknolojiler özellikleri
Yüksek Basınç
İrradyasyon
Ultraviyole
Mikrodalga
Modifiye atmosfer paketleme
İndirgen atmosfer paketleme
Aktif ve akıllı paketleme sistemleri
Gıda işlemede nanoteknoloji
Yüksek voltaj teknoloji
Ultrasonik teknoloji
Gıda işlemede gelecek vaad eden yeni teknolojiler |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yeni teknolojiler: tanımı ve çeşitleri | | | 2 | Geleneksel teknolojiler özellikleri | | | 3 | Yeni teknolojiler özellikleri | | | 4 | Yüksek Basınç | | | 5 | İrradyasyon | | | 6 | Ultraviyole | | | 7 | Mikrodalga | | | 8 | Modifiye atmosfer paketleme | | | 9 | İndirgen atmosfer paketleme | | | 10 | Aktif ve akıllı paketleme sistemleri | | | 11 | Gıda işlemede nanoteknoloji | | | 12 | Yüksek voltaj teknoloji | | | 13 | Ultrasconic technology | | | 14 | Gıda işlemede gelecek vaad eden yeni teknolojiler | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Novel Technologies in Food Industry |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 50 | Bütünleme Sınavı | 1 | 50 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Rapor Hazırlama | 5 | 18 | 90 |
Seminer | 5 | 18 | 90 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|