Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-136LAKTİK ASİT FERMENTASYONUSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilere laktik fermentasyon alanındaki problemleri analiz etmeyi ve çözmeyi ‎öğretme. Daha spesifik olarak, bu ders gıda maddelerinin üretiminde uygulanan ‎kritik öneme sahip laktik fermentasyonu ele alır.‎
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu
Öğrenme Çıktıları
1Dersin bitiminde öğrenci;‎ Gıda endüstrisinde kullanılan laktik asit fermentasyonu hakkında bilgi edinecektir Laktik fermentasyonun besinsel önemi hakkında bilgi sahibi olacaktır.‎
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Laktik fermentasyonların temelleri, ürün çeşitleri ve ürünlerin kalitesi üzerine ‎vurgulama yapılarak bunlarla ilgili detaylı bilimsel bilgi sağlama
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Fermentasyonun anlamı nedir?‎ Laktik fermentasyon çeşitleri Laktik asit bakterileri Hayvansal ürünlerde laktik fermentasyon ‎ Bitkisel ürünlerde laktik fermentasyon Laktik fermentasyonun besinsel değeri ve sağlığa etkileri Laktik fermentasyon ve nanoteknoloji ‎ Laktik asit fermentasyonunda eğilimler
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Fermentasyonun anlamı nedir?‎
2Laktik fermentasyon çeşitleri
3Laktik asit bakterileri
4Laktik asit bakteri sınıflandırması
5Laktik asit bakteri özellikleri
6Laktik asit bakteri identifikasyonu
7Hayvansal ürünlerde laktik fermentasyon ‎
8Bitkisel ürünlerde laktik fermentasyon
9Laktik fermentasyonun besinsel değeri ve sağlığa etkileri
10Laktik fermentasyon ve nanoteknoloji ‎
11Laktik asit fermentasyonunda gelişimleri
12Laktik asit bakterinin metabolik yolları
13Laktik asit bakteri metabolitlerin yugulaması 1‎
14Laktik asit bakteri metabolitlerin yugulaması 2‎
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav150
Bütünleme Sınavı150
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Rapor Hazırlama51890
Seminer51890
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ15555555555555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr