Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-136 | LAKTİK ASİT FERMENTASYONU | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere laktik fermentasyon alanındaki problemleri analiz etmeyi ve çözmeyi öğretme. Daha spesifik olarak, bu ders gıda maddelerinin üretiminde uygulanan kritik öneme sahip laktik fermentasyonu ele alır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dersin bitiminde öğrenci;
Gıda endüstrisinde kullanılan laktik asit fermentasyonu hakkında bilgi edinecektir
Laktik fermentasyonun besinsel önemi hakkında bilgi sahibi olacaktır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Laktik fermentasyonların temelleri, ürün çeşitleri ve ürünlerin kalitesi üzerine vurgulama yapılarak bunlarla ilgili detaylı bilimsel bilgi sağlama |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Fermentasyonun anlamı nedir?
Laktik fermentasyon çeşitleri
Laktik asit bakterileri
Hayvansal ürünlerde laktik fermentasyon
Bitkisel ürünlerde laktik fermentasyon
Laktik fermentasyonun besinsel değeri ve sağlığa etkileri
Laktik fermentasyon ve nanoteknoloji
Laktik asit fermentasyonunda eğilimler
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Fermentasyonun anlamı nedir? | | | 2 | Laktik fermentasyon çeşitleri | | | 3 | Laktik asit bakterileri | | | 4 | Laktik asit bakteri sınıflandırması | | | 5 | Laktik asit bakteri özellikleri | | | 6 | Laktik asit bakteri identifikasyonu | | | 7 | Hayvansal ürünlerde laktik fermentasyon | | | 8 | Bitkisel ürünlerde laktik fermentasyon | | | 9 | Laktik fermentasyonun besinsel değeri ve sağlığa etkileri | | | 10 | Laktik fermentasyon ve nanoteknoloji | | | 11 | Laktik asit fermentasyonunda gelişimleri | | | 12 | Laktik asit bakterinin metabolik yolları | | | 13 | Laktik asit bakteri metabolitlerin yugulaması 1 | | | 14 | Laktik asit bakteri metabolitlerin yugulaması 2 | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 50 | Bütünleme Sınavı | 1 | 50 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Rapor Hazırlama | 5 | 18 | 90 |
Seminer | 5 | 18 | 90 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|