|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAB-23-173 | YAĞ BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRİCİLİK VE ISLAHI | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin sonunda yüksek lisans öğrencisi, yağ bitkileri olan Susam, Haşhaş, ayçiçeği , yer fıstığı ve soya ve kolza bitkilerinde yetiştiricilik ve ıslah konularında bilgilerini geliştirmiş olacaktır | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Doç.Dr.Bünyamin Yıldırım | Öğrenme Çıktıları | 1 | Susam ve haşhaş bitkilerinde yetiştiricilik ve ıslah konularında bilgilerini geliştirmiş olacaktır | 2 | Ayçiçeği ve yer fıstığı bitkilerinde yetiştiricilik ve ıslah konularında bilgilerini geliştirmiş olacaktır | 3 | Soya ve kolza bitkilerinde yetiştiricilik ve ıslah konularında bilgilerini geliştirmiş olacaktır |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Susam, Haşhaş, ayçiçeği , yer fıstığı ve soya, ve kolza bitkilerinin özet yetiştiriciliği, üreme biyolojisi, ıslah metodları, İntrodüksiyon, seleksiyon ıslahı,melezleme ıslahı, mutasyon ıslahı, melezleme teknikleri, genetik ve kalıtım özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Susam ıslahı, susamın döllenme biyolojisi | | | 2 | Susamda introdüksiyon,seleksiyon, melezleme, mutasyon, ıslah amaçları, susamın genetik ve kalıtım özellikleri | | | 3 | Haşhaş ıslahı, haşhaşın döllenme biyolojisi | | | 4 | Haşhaşta introdüksiyon, seleksiyon, melezleme, mutasyon, ıslah amaçları, haşhaşın genetik ve kalıtım özellikleri | | | 5 | Ayçiçeği ıslahı, ayçiçeğinin döllenme biyolojisi | | | 6 | Ayçiçeğinde introdüksiyon, seleksiyon, melezleme, mutasyon, ıslah amaçları, ayçiçeğinin genetik ve kalıtım özellikleri | | | 7 | Ara sınavı | | | 8 | Yer fıstığı ıslahı, yer fıstığının döllenme biyolojisi | | | 9 | Yer fıstığında introdüksiyon, seleksiyon, melezleme, mutasyon, ıslah amaçları, yer fıstığının genetik ve kalıtım özellikleri | | | 10 | Soya, soyanın döllenme biyolojisi | | | 11 | Soyada introdüksiyon, seleksiyon, melezleme, mutasyon, ıslah amaçları, soyanın genetik ve kalıtım özellikleri | | | 12 | Kolza ıslahı, kolzanın döllenme biyolojisi | | | 13 | Kolzada introdüksiyon, seleksiyon, melezleme, mutasyon, ıslah amaçları, kolzanın genetik ve kalıtım özellikleri | | | 14 | Dönem ödevi sunumları | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Atakişi, İ.K.,1999. Yağ Bitkileri Yetiştirme ve Islahı. Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Yayın No: 148, Ders Kitabı No: 10. 181 sayfa.
Arıoğlu,H. 1999. Yağ Bitkileri Yetiştirme ve Islahı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Genel Yayın No: 220, Ders Kitapları Yayın No: A-70. 204 sayfa.
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 30 | 30 | Final Sınavı | 1 | 30 | 30 | Derse Katılım | 1 | 30 | 30 | Uygulama/Pratik | 1 | 30 | 30 | Tartışma | 1 | 30 | 30 | Alan Gezisi | 1 | 30 | 30 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|