Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-162ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, zeytinyağı üretim teknolojisi ve kimyası konularının detaylı olarak ele alınmasıdır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi A.Burcu ATALAY
Öğrenme Çıktıları
1Öğrenciler zeytinyağının depolanması ve oksidasyonunu öğrenir.
2Öğrenciler zeytinyağının kimyasal bileşimini öğrenir.
3Öğrenciler zeytinyağının rafinasyonunu öğrenir.
4Öğrenciler zeytinyağının sınıflandırılması ve özelliklerini öğrenir.
5Öğrenciler zeytinyağının standardizasyonu ve kalite ölçütlerini öğrenir.
6Öğrenciler dersle ilgili özel olarak seçilmiş konularda bilgi sahibi olur.
7Öğrenciler zeytinyağı üretim teknolojisini öğrenir.
8Öğrenciler zeytinin hasadı ve depolanmasını öğrenir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Zeytin hakkında genel bilgi
2Zeytinin hasadı ve depolanması.
3Zeytinyağı üretim teknolojisi.
4Zeytinyağı üretim teknolojisi.
5Zeytinyağının depolanması ve oksidasyonu.
6Zeytinyağı analiz yöntemleri
7ARA SINAV
8Zeytinyağının kimyasal bileşimi.
9Zeytinyağının rafinasyonu.
10Zeytinyağının sınıflandırılması ve özellikleri.
11Özel olarak seçilmiş konularda öğrenci sunuları.
12Zeytinyağının standardizasyonu ve kalite ölçütleri.
13Zeytinyağı üretimi yan ürünleri
14YIL SONU SINAVI
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1) Kayahan, M., A. Tekin. (2006). Zeytinyağı Üretim Teknolojisi. . TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kitaplar serisi: 11. 198 s, Ankara. 2) Kayahan, M. (2005). Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kitaplar serisi: 10. 199 s, Ankara. 3) Başoğlu, F. (2006). Yemeklik Yağ Teknolojileri (Edible Fats and Oils Technology), Nobel Basımevi, Ankara, 349 p. 4) Nas, S., Gökalp, H.Y., Ünsal, M. (1998). Bitkisel Yağ Teknolojisi. PAÜ Müh. Fak. Ders Kitapları Yay. No: 005, Müh. Fak. Matbaası, 329s, Çamlık, Denizli. 5) Bernardini, E. (1973). Oil and Fat Technology. II.Revised edition. Publishing House ?Technology? s.r.l., Rome, 763 s. 6) Gümüşkesen, A.S. , Yemişçioğlu F.(2004). Bitkisel Yağ Teknolojisi. Asya Tıp Yayıncılık Ltd.Şti. II.Basım,s.224, İzmir. 7) Hoffmann, G. (1989) . The chemistry and Technology of Edible Oils and Fats and Their Fat Products. Academic Press, USA, 384 s.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma14456
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14228
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14456
Okuma14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)172
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ1                
ÖÇ2                
ÖÇ3                
ÖÇ45               
ÖÇ5                
ÖÇ6                
ÖÇ7                
ÖÇ8      5         
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr