Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-162 | ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, zeytinyağı üretim teknolojisi ve kimyası konularının detaylı olarak ele alınmasıdır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi A.Burcu ATALAY |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Öğrenciler zeytinyağının depolanması ve oksidasyonunu öğrenir. | 2 | Öğrenciler zeytinyağının kimyasal bileşimini öğrenir. | 3 | Öğrenciler zeytinyağının rafinasyonunu öğrenir. | 4 | Öğrenciler zeytinyağının sınıflandırılması ve özelliklerini öğrenir. | 5 | Öğrenciler zeytinyağının standardizasyonu ve kalite ölçütlerini öğrenir. | 6 | Öğrenciler dersle ilgili özel olarak seçilmiş konularda bilgi sahibi olur. | 7 | Öğrenciler zeytinyağı üretim teknolojisini öğrenir. | 8 | Öğrenciler zeytinin hasadı ve depolanmasını öğrenir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Zeytin hakkında genel bilgi | | | 2 | Zeytinin hasadı ve depolanması.
| | | 3 | Zeytinyağı üretim teknolojisi. | | | 4 | Zeytinyağı üretim teknolojisi. | | | 5 | Zeytinyağının depolanması ve oksidasyonu. | | | 6 | Zeytinyağı analiz yöntemleri | | | 7 | ARA SINAV | | | 8 | Zeytinyağının kimyasal bileşimi. | | | 9 | Zeytinyağının rafinasyonu. | | | 10 | Zeytinyağının sınıflandırılması ve özellikleri. | | | 11 | Özel olarak seçilmiş konularda öğrenci sunuları. | | | 12 | Zeytinyağının standardizasyonu ve kalite ölçütleri. | | | 13 | Zeytinyağı üretimi yan ürünleri | | | 14 | YIL SONU SINAVI | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1) Kayahan, M., A. Tekin. (2006). Zeytinyağı Üretim Teknolojisi. . TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kitaplar serisi: 11. 198 s, Ankara.
2) Kayahan, M. (2005). Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kitaplar serisi: 10. 199 s, Ankara.
3) Başoğlu, F. (2006). Yemeklik Yağ Teknolojileri (Edible Fats and Oils Technology), Nobel Basımevi, Ankara, 349 p.
4) Nas, S., Gökalp, H.Y., Ünsal, M. (1998). Bitkisel Yağ Teknolojisi. PAÜ Müh. Fak. Ders Kitapları Yay. No: 005, Müh. Fak. Matbaası, 329s, Çamlık, Denizli.
5) Bernardini, E. (1973). Oil and Fat Technology. II.Revised edition. Publishing House ?Technology? s.r.l., Rome, 763 s.
6) Gümüşkesen, A.S. , Yemişçioğlu F.(2004). Bitkisel Yağ Teknolojisi. Asya Tıp Yayıncılık Ltd.Şti. II.Basım,s.224, İzmir.
7) Hoffmann, G. (1989) . The chemistry and Technology of Edible Oils and Fats and Their Fat Products. Academic Press, USA, 384 s.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Okuma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | 5 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|