Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-130 | İLERİ GIDA ANALİZLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda maddelerinin analizinde(Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik analizler) hakkında bilgilerin ayrıntılı olarak kazandırılmasıdır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Bayram YURT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Öğrenciler Analiz ve analiz çeşitlerini öğrenir. | 2 | Öğrenciler genel analizler konusunda bilgi sahibi olur. | 3 | Öğrenciler fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz hakkındaki temel ve ayrıntılı bilgilere erişir. | 4 | Öğrenciler dersle ilgili özel olarak seçilmiş konularda bilgi sahibi olur. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Gıdalarda uygulanan temel kimyasal analizler, içme su analizleri, süt ve süt ürünleri analizleri, yemeklik yağ analizleri, Et ve et ürünleri analizleri, un ve unlu mamüller analizleri, Bal analizleri, Konserve analizleri, Meyve ve Sebze analizleri ve Mikrobiyolojik analizler. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıdalarda uygulanan temel fiziksel analizler | | | 2 | Gıdalarda uygulanan temel kimyasal analizler | | | 3 | İçme su analizleri | | | 4 | Süt ve süt ürünleri analizleri | | | 5 | Yemeklik yağ analizleri | | | 6 | Et ve et ürünleri analizleri | | | 7 | Un ve unlu mamülleri analizleri | | | 8 | Bal analizleri | | | 9 | Konserve analizleri | | | 10 | Meyve ve Sebze analizleri | | | 11 | Mikrobiyolojik analizler | | | 12 | Mikrobiyolojik analizler | | | 13 | Alkolsüz içkiler analizi | | | 14 | Alkolsüz içkiler analizi | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1) Cemeroğlu, B. (2010). Gıda Analizleri. Gıda Teknoloji Derneği Yayınları, No:34,. Ankara.
2) Dokuzlu,C.. (2000). Gıda analizleri. Marmara Kitapevi yayınları, Bursa.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 8 | 1 | 8 |
Soru-Yanıt | 8 | 1 | 8 |
Beyin Fırtınası | 8 | 1 | 8 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Okuma | 10 | 1 | 10 |
Performans | 10 | 1 | 10 |
Ev Ödevi | 4 | 3 | 12 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|