Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-130İLERİ GIDA ANALİZLERİSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Gıda maddelerinin analizinde(Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik analizler) hakkında bilgilerin ayrıntılı olarak kazandırılmasıdır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Bayram YURT
Öğrenme Çıktıları
1Öğrenciler Analiz ve analiz çeşitlerini öğrenir.
2Öğrenciler genel analizler konusunda bilgi sahibi olur.
3Öğrenciler fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz hakkındaki temel ve ayrıntılı bilgilere erişir.
4Öğrenciler dersle ilgili özel olarak seçilmiş konularda bilgi sahibi olur.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıdalarda uygulanan temel kimyasal analizler, içme su analizleri, süt ve süt ürünleri analizleri, yemeklik yağ analizleri, Et ve et ürünleri analizleri, un ve unlu mamüller analizleri, Bal analizleri, Konserve analizleri, Meyve ve Sebze analizleri ve Mikrobiyolojik analizler.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıdalarda uygulanan temel fiziksel analizler
2Gıdalarda uygulanan temel kimyasal analizler
3İçme su analizleri
4Süt ve süt ürünleri analizleri
5Yemeklik yağ analizleri
6Et ve et ürünleri analizleri
7Un ve unlu mamülleri analizleri
8Bal analizleri
9Konserve analizleri
10Meyve ve Sebze analizleri
11Mikrobiyolojik analizler
12Mikrobiyolojik analizler
13Alkolsüz içkiler analizi
14Alkolsüz içkiler analizi
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1) Cemeroğlu, B. (2010). Gıda Analizleri. Gıda Teknoloji Derneği Yayınları, No:34,. Ankara. 2) Dokuzlu,C.. (2000). Gıda analizleri. Marmara Kitapevi yayınları, Bursa.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14342
Tartışma818
Soru-Yanıt818
Beyin Fırtınası818
Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12525
Okuma10110
Performans10110
Ev Ödevi4312
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)182
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ1                
ÖÇ2                
ÖÇ3                
ÖÇ4                
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr