Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | GIM-23-149 | SERBEST RADİKALLER, ANTİOKSİDANLAR VE GIDALAR | Elective | 1 | 2 | 6 |
|
Level of Course Unit |
Second Cycle |
Objectives of the Course |
Serbest radikaller, antioksidanlar ve gıdalar arasındaki bağlantı hakkında bilgilerin ayrıntılı olarak verilmesidir. |
Name of Lecturer(s) |
Yrd. Doç. Dr. Bayram YURT |
Learning Outcomes |
1 | Öğrenciler Serbest radikal, oksidatif stres, antioksidanları öğrenir | 2 | Öğrenciler oksidatif stres ve gıdalar konusunda bilgi sahibi olur. | 3 | Öğrenciler Antioksidan enzimler ve Gıdalarda bulunan doğal antioksidanlar hakkında temel ve ayrıntılı bilgilere erişir. | 4 | Öğrenciler dersle ilgili özel olarak seçilmiş konularda bilgi sahibi olur. |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
Serbest radikaller antioksidan ilişkisi, Serbest Radikaller ve Antioksidan maddelerin ölçümü, Etki mekanizmasına göre antioksidanların sınıflandırılması, Antioksidan enzimler, Gıda kaynaklı doğal antioksidanlar, Tokoferoller, C vitamini, Karetonoitler Oksidasyon, Otooksidasyon, Oksidan-antioksidan denge korunmasında Vitaminlerin rolü, Bir antioksidan olarak E Vitamini, Antioksidatif stres |
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Serbest radikaller | | | 2 | Serbest radikaller antioksidan ilişkisi | | | 3 | Serbest Radikaller ve Antioksidan maddelerin ölçümü | | | 4 | Etki mekanizmasına göre antioksidanlar | | | 5 | Etki mekanizmasına göre antioksidanların sınıflandırılması | | | 6 | Antioksidan enzimler | | | 7 | Gıda kaynaklı doğal antioksidanlar | | | 8 | Tokoferoller | | | 9 | C vitamini | | | 10 | Karetonoitler, Oksidasyon | | | 11 | Otooksidasyon | | | 12 | Oksidan-antioksidan denge korunmasında Vitaminlerin rolü, | | | 13 | Bir antioksidan olarak E Vitamini, | | | 14 | Antioksidatif stres | | |
|
Recommended or Required Reading |
1) Akkuş, I. (1995). Serbest radikaller ve fizyopatolojik etkileri. Mimoza Yayınları, No:38, Konya.
2) Keha, E., Küfrevioğulları Ö.İ., (1998). Biyokimya, Aktif Yayınevi, İstanbul.
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | | Language of Instruction | | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 8 | 1 | 8 |
Soru-Yanıt | 8 | 1 | 8 |
Beyin Fırtınası | 8 | 1 | 8 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Okuma | 10 | 1 | 10 |
Performans | 10 | 1 | 10 |
Ev Ödevi | 4 | 3 | 12 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|